Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7
    Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Canon A510 vs. Canon IXUS30

Dvoumim se između ova dva modela pa me zanima vaše mišljene koji je bolji?
    Koji bi vi odabrali?

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovo je jedna od klasicnijih dvojbi!

Probati cu u kratko!

Dakle dvojimo izmedju dva aparata srednje klase. A510 mogli bi svrstati u compact klasu, dok bi Ixus30 (inace puno ime ovoga modela, ako se ne varam, je SD 200) spadao u ultra compact klasu! Svaka od ovih klasa donosi svoje prednosti i nedostatke, pa ce tako i konacan odabir ovisiti o potrebama i zeljama svakoga korisnika.

O karakteristikema (prednosti/nedostatci):
    A510 klasican je predstavnik srednje/nize compact klase. Dakle tezina sa baterijama cca 250 grama, 3 MP (premda je danas 4 MP nesto ustaljenija vrijednost u ponudi), relativno zadovoljavajuce ergonomski izvedeno, plasticno, tijelo aparata, prilicno jednostavan za uporabu, dobar display velicine 1,8 incha. Po meni trenutno best buy na trzistu u hrvatskoj (najbolji omjer ulozeno/dobiveno) za foto pocetnike ili one kojima digitalac treba za razonodu, fotkanja rostillja i "obalnih" zabava. Ovu moju tvrdnju dokazuje i izutzetna prodaja ovoga modela, kako u nas tako i vani (uostalom pregledaj malo forum naci ces i vise nego par ljudi koji su ga kupili ili razmisljali o kupnje, ja ih inace barem 10 ak poznam koji su u zadnjih mjesec do dva kupili ovaj model ili A520, koji je u biti isti osim sto ima 4 MP, i bili jako zadovoljni).
    Ixus30 je kako rekosmo ultra compact klasa, sto u slobodnom prijevodu znaci, digitalci najmanjih dimenzija, tezina cca 120-130 grama, cesto su to i trendy modeli koji osim za fotkanje, sluze i za sminku i pokazivanje . Kuciste je metalno, vecinom matirani ili polirani aluminij, stanu u svaku dzep, pod uvjetom da se najprije isprazni lova iz njega, sto ce se pri kupnji ovagvoga aparatica sigurno i desiti, jer se taj mali format, i sminka malo dodatno placa, bilo vecom cijenom aparata u odnosu na aparat istih performansi, a vecih dimenzija, bilo nedostatkom nekih funkcija koje bi se za placenu cijenu na aparatu trebale naci. Tijelo je lijepo izvedeno iako upitne ergonomije. Display je vrlo lijep 2 incha dijagonale, dobre rezolucije i kontrasta.

Oba aparata imaju senzore od 3 MP. A510 ima nesto veci raspon objektiva (35-140mm), dakle zoom od 4x, dok je kod Ixusa zoom 3x (35-105mm). Dakle A510 je u prednosti. Osim navedenoga A510 ima i vise mogucnosti za manuelne postavke (mogucnost manuelnoga fokusa, shutter pri. i aperture pri. modove), dok Ixus nema niti jedan od navedenih modova. A510 pogonjen je sa dvije AA baterije, koje su puno jeftinije rijesenje i uz kvalitetan punjac i jos dvije baterije koje se kupe odvojeno, omogucava da uvijek jedan set baterija imas pun i spreman za uporabu (po meni su AA baterije, pogotovo u ovoj klasi prednost, iako se ni LI ion nisu pokazale kao lose rijesenje). Ixus ima Li ion bateriju i punjac se isporucuje sa aparatom. Prednost Ixusa je display, definitivno podosta kvalitetniji, te njegove dimenzije i masa, ako trazis aparat manjih dimenzija.

Moj savjet: ako zelis aparat koji ce ti ponuditi manje vise sve sto ti trenutno treba, a koji ce ti danas, sutra moci ponuditi i malo vise ucenja o fotografiji, a da ti pri tome male dimenzije aparata ne igraju ulogu, uzmi A510. Ako pak nemas afiniteta prema daljnjem ucenju u fotografiji, aparat ces upotrebljavati za slikanje raznih prigoda, tuluma, rostilja...bitno ti je da je sto manji i laksi (zelis ga uvijek imati uz sebe) kupi Ixusa. Da ja dvojim izmedju ova dva aparata moj odabir bi bio Ixus!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nema više dvojbe! Odlučio sam uzeti Ixus 30, zbog sljedećeg:

1) masa 130g, 100g lakši od A510
    2) male dimenzije da stane u svaki dzep (to mi je najvažnije)
    3) lcd 2.0", dok je kod A510 1.8"
    4) Lithium-Ion baterija+punjač, dok bi kod A510 morao kupiti punjač sa baterijama(oko 200kn)
    5) neograničeno smimanje videa, dok je kod A510 ograničeno na 3 min

Prednosti A510 su u većem optičkom zoomu (4x) i malo više manualnih podešavanja!

Napomena: cijene oba modela su iste!

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points
    Nagrade:
    Downloads

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    VIP
    Godina
    44
    Bodovi
    44.182
    Nivo
    51
    Bodovi: 44.182, Nivo: 51
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Romeo
    Nema više dvojbe! Odlučio sam uzeti Ixus 30, zbog sljedećeg:

1) masa 130g, 100g lakši od A510
    2) male dimenzije da stane u svaki dzep (to mi je najvažnije)
    3) lcd 2.0", dok je kod A510 1.8"
    4) Lithium-Ion baterija+punjač, dok bi kod A510 morao kupiti punjač sa baterijama(oko 200kn)
    5) neograničeno smimanje videa, dok je kod A510 ograničeno na 3 min

Prednosti A510 su u većem optičkom zoomu (4x) i malo više manualnih podešavanja!

Napomena: cijene oba modela su iste!
    E to si trebao prije napomenit sad sam vec uzeo 510. Ma ustvari sta ja pricam pa prezadovoljan sam!!!!!
    Sem duzine snimanja video e to me malo razocaralo.

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...meni je npr. bolje kad imam obične baterije jer mogu uvijek sa sobom imati rezervu...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points
    Nagrade:
    Downloads

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    VIP
    Godina
    44
    Bodovi
    44.182
    Nivo
    51
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E to se slazem pogotovo kad odes na streat race pa lupas na sve zivo slike.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    A510 pogonjen je sa dvije AA baterije, koje su puno jeftinije rijesenje i uz kvalitetan punjac i jos dvije baterije koje se kupe odvojeno, omogucava da uvijek jedan set baterija imas pun i spreman za uporabu (po meni su AA baterije, pogotovo u ovoj klasi prednost, iako se ni LI ion nisu pokazale kao lose rijesenje).
    Vec sam izrekao sto mislim oko ovoga, ali postoji jedan broj korisnika koji traze Li ion baterije u foticima, a ako se poklopi da izaberu aparat sa nesto kapacitetnijom baterijom, i nisu na nekom gubitku.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Canon Power Shot A520
    By Inovator in forum Recenzije digitalnih fotoaparata
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-07-2005, 14:24
  2. Canon PowerShot A510 slike, utisci ...
    By Šile in forum Recenzije digitalnih fotoaparata
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 16-06-2005, 20:21
  3. Canon A520 vs Canon A95 vs Olympus C765
    By a in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 01-06-2005, 16:33
  4. sony s80 vs. canon a520
    By smart_bug in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 31-05-2005, 22:39

Bookmarks