pa mislim da se to može izgasit
pa mislim da se to može izgasit
Oprostite sto izvlacim stari thread, ali zanima me dali se moze olympus c-150 koristiti kao web cam?? Ako moze, kako??
Pozdrav!!
Ha ne znam kolega...trebao bi...ali...
Probaj si skinuti manual sa ove stranice ako ga već nemaš:
http://www.olympus.co.jp/en/support/...wnload/manual/
možda tamo nešto piše.
Dakle, probao si ga spojiti sa kompom nakon instaliranja drivera je li, i onda si ga odabrao kao input device u nekom programu, jel?
Ma nisam nista radio... ne znam sta trebam napravitIzvorno postao observer
![]()
Gle, pročitaj malo uputstva možda tamo piše.
Ja npr. mogu svoje fuji-e tako postaviti da mi rade ili kao recimo vanjski prenosivi disk ili kao web kamera (mislim mogu ih postaviti tako na samom aparatu).
S tim da sam na komp instalirao naravno drivere.
E sad samo u nekom od programa za capturing izaberem aparat kao input uređaj i snimam.
Eto, kod mene je tako jednostavno, ne znam kako to olympus ima rješeno.
Velim, provjeri uputstva, možda tamo sve piše.
Sretno![]()
Pisali smo u isto vrijeme, ali još jednom Olympus nema tu mogućnost kao FUJI.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
evo spojio sam na graficku digitalac, i sta sada??Izvorno postao Sljaka
sorry ljudi, ali ne kuzim se bas u ovo![]()
Ako misliš koristiti C-150 kao klasičnu WEB kameru zaboravi na to. Kod spajanja na USB aparat se ponaša kao vanjski disk, a laički rečeno, da nedemo u detalje, kad si čuo da disk može biti kamera.
Ima ipak način da se C-150, a i mnogi drugi povežu s kompom i da se dobije slika koju "vidi" njegov objektiv. Preduvjet za to je grafička kartica sa Video ulazom. C-150 ima video-izlaz i uz njega se isporučuje odgovarajući kabel, zar ne?
Ako se C-150 spoji na video-ulaz grafičke kartice moguće je vidjeti na monitoru ono što u tom trenutku "vidi" objektiv foto-aparata. Kako i na koji način ćete upotrijebiti tu "sliku" prepuštam vama.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks