mogu gotovo svi
Može li i koji digitalni fotoaparat služiti kao web kamera?
mogu gotovo svi
Bas naprotiv, rijedji su oni koji to mogu. Razlog je vrlo jednostavan, govorimo o fotoaparatima. Bez obzira na to sto ih vecina danas nudi i snimanje video clipova, oni NISU namijenjeni video snimanju i editingu, nego snimanju fotografija. Uostalom cijene web kamera danas su uistinu smijesne, tako da ne vidim razloga zasto bi netko, a tko ima potrebu za komuniciranjem webcamom, za navedeno koristio fotoaparat.Izvorno postao dj_velja
@Romeo, ako si pri postavljanju ovoga pitanja mislio na A510 i Ixus30, oko kojih se dvoumis u kupnji, niti jedan a niti drugi nemaju opciju da se ponasaju kao webcam!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
u specifikacijama sigurno pise dali ima tu opciju. prema tome romeo, nadji fotic koji ti se svidja i potrazi vise informacija o njemu, naravno na internetu
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Da, pogledao sam malo na netu i uvjerio se da Ixus30 i A510 nemaju tu opciju, ali mi to nije bitno. Na kraju sam se odlučio za Ixus30!
Hvala na odgovorima!
je li se to može uraditi sa sony cyber-shot DSC W1
Na zalost NE! Koliko ja znam ne postoji mogucnost! Pored navedenoga ako nista ne diras na tome aparatu sam se gasi u roku 3 min! Zamisli kako bi to dobra web komunikacija bila da svako malo moras paliti aparat nakon sto ti se ugasi, ili da svako malo moras na njemu nesto stisnuti, tek reda radi da se ne ugasi!Izvorno postao Big**Smoke**
![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
pa mislim da se to može izgasit
Oprostite sto izvlacim stari thread, ali zanima me dali se moze olympus c-150 koristiti kao web cam?? Ako moze, kako??
Pozdrav!!
Ha ne znam kolega...trebao bi...ali...
Probaj si skinuti manual sa ove stranice ako ga već nemaš:
http://www.olympus.co.jp/en/support/...wnload/manual/
možda tamo nešto piše.
Dakle, probao si ga spojiti sa kompom nakon instaliranja drivera je li, i onda si ga odabrao kao input device u nekom programu, jel?
Ma nisam nista radio... ne znam sta trebam napravitIzvorno postao observer
![]()
Ako misliš koristiti C-150 kao klasičnu WEB kameru zaboravi na to. Kod spajanja na USB aparat se ponaša kao vanjski disk, a laički rečeno, da nedemo u detalje, kad si čuo da disk može biti kamera.
Ima ipak način da se C-150, a i mnogi drugi povežu s kompom i da se dobije slika koju "vidi" njegov objektiv. Preduvjet za to je grafička kartica sa Video ulazom. C-150 ima video-izlaz i uz njega se isporučuje odgovarajući kabel, zar ne?
Ako se C-150 spoji na video-ulaz grafičke kartice moguće je vidjeti na monitoru ono što u tom trenutku "vidi" objektiv foto-aparata. Kako i na koji način ćete upotrijebiti tu "sliku" prepuštam vama.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Gle, pročitaj malo uputstva možda tamo piše.
Ja npr. mogu svoje fuji-e tako postaviti da mi rade ili kao recimo vanjski prenosivi disk ili kao web kamera (mislim mogu ih postaviti tako na samom aparatu).
S tim da sam na komp instalirao naravno drivere.
E sad samo u nekom od programa za capturing izaberem aparat kao input uređaj i snimam.
Eto, kod mene je tako jednostavno, ne znam kako to olympus ima rješeno.
Velim, provjeri uputstva, možda tamo sve piše.
Sretno![]()
Pisali smo u isto vrijeme, ali još jednom Olympus nema tu mogućnost kao FUJI.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
evo spojio sam na graficku digitalac, i sta sada??Izvorno postao Sljaka
sorry ljudi, ali ne kuzim se bas u ovo![]()
Zao mi je ali izrazavam skepticizam prema tome da ce ti itko ovo objasniti preko postova na forumu, ako vec sam nemas nekoga pojma sto cinis.Izvorno postao prpic
Nadam se da imas nekoga poznatoga tko ti ovdje moze pomoci, jer ako ne sumjam da se ovo proraditi.
Ideja je da se digitalac spoji na tv ULAZ, pazi ovo je vrlo bitno, dakle moras imati graficku koja ima VIDEO IN, te da onda preko SW - a koji se instalira sa dirverima ili graficke ili aparata prenosi sliku u real time.
Ako ti graficka ima samo VIDEO OUT onda sve ovo pada u vodu, tako da je to prvo sto bi trebao provjeriti.
aha... ok, thx, dovest cu jednog experta pa ce mi on sredit![]()
E kad ja napišem video ulaz umjesto lijepo na hrvatskomVideo IN
![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks