Kao prvo, isprika zbog nejavljanja. A sada malo o LifeDrive-u. Ne znam koliko sam mjerodavna osoba za opisati ga, buduci da sam prije njega imao samo Palm m125 (mislim da je pusten u prodaju 2001. godine), koji sam dobio tek prije nesto vise od 3 mjeseca. Necu reci da je m125 los, ali je ipak malo star, procesor od 33mhz bas i ne otvara aplikacije jako brzo, a i ekran je monokromatski. No, da se vratim na temu - moji dosadasnji dojmovi. LifeDrive je fenomenalan! Iako sam na internetu procitao dosta reviewa koji kazu da je dosta spor, meni se ne cini tako (kao sto sam rekao, prije sam imao m125). Vjerojatno bi mi bio spor da sam prije njega imao nekog novijeg Tungstena, ali buduci da nisam, nemam razloga zaliti se. Iako mu ponekad treba sekunda ili dvije da pokrene aplikaciju s diska, meni se to ne cini kao nesto strasno (m125 nauci covjeka strpljivosti ). Ekran je, po mom misljenju, odlican. Na uredjaju sam dobio i trailer, kojeg je odvrtio bez ikakvih problema ili stekanja, a zvuk je isto dobar. Sto se tice samog uredjaja, pomalo je velik (za danasnje standarde), ali kad se uzme u obzir sto sve nudi, to i nije neki nedostatak. Pitanje je kad ce i hoce li ih se vise uopce moci nabaviti kod nas, zato jer ima nekih problema sa uvoznikom, tako da je kod nas postalo izuzetno tesko doci do bilo kojeg Palm-ovog modela. Za kraj, preporucam ga svakome tko si razmislja o kupnji novog uredjaja. Vjerojatno ce vam trebati malo vremena da se naviknete na to da nije brz kao neki prijasnji modeli, ali to ne bi trebalo predstavljati neki veliki problem. Inace, sto se cijene tice: Opcenito gledano, skup je. No, ako kupujete bilo koji drugi uredjaj, vrlo cete vjerojatno morati kupiti i memorijsku karticu od barem 1GB, sto povecava sveukupno cijenu, a opet je to 1GB, a ne 4GB, koliko ima LifeDrive. Mislim da se, kad se uzme u obzir sve sto nudi, LifeDrive definitivno isplati!
@speedcats: Zao mi je sto ne mogu dati konkretno misljenje je li se Palm poboljsao. Kao sto sam napisao, ja sam jako zadovoljan. Inace, smatram da je Palm OS odlican operativni sustav. Dosta je stabilan, a novije verzije omogucuju instalaciju brojnih programa koji Palm mogu gotovo preobraziti u laptop.
Malo sam se raspisao. Nadam se da nitko nece zamjeriti!
P.S. Ako ga odlucite kupiti, preporucam da ga potrazite negdje u inozemstvu, jer kod nas puno podignu cijenu!