A čemu nadograđivat konzole(osim ako misliš npr. HDD,network adaptor itd)?
Pogledaj npr.Gran Turismo 4 na PS2: PS2 konzola ima CPU na jedva 300 mhz,grafika ima 4 MB VRAM-a(ak nevjeruješ evo ti pa gledaj:http://www.fiercegaming.com/playstation2specs.shtml),
a ipak može ovo:
(Slika iz GT4-PhotoDrive(GT4 ima opciju za pravljenje fotki iz replaya vožnje
koje možeš prebacit na bilo koji USB stick(aka USB key,kljućić itd)))

Mislim,čemu pljuvat po konzolama?
Čemu trošit lovu svako malo na now hardware(GPU,RAM....) koji ti u biti i ne treba?(Ok,ok, RAM-a nikad dost.....)
Znate onaj feeling kad kupite neku igru za PC,bilo pirat ili orginal,dođete doma nabrijani da igrate,stavite disk unutra,instalacija prođe ok, i vi svi sretni pokrenete igru,a ono-banana:komp odbije poslušnost,smrzne se,vi sterate sve u 3,zna se čije,pa se hebete s postavkama,pa jel bi bilo bolje ovak ili onak,pa odi na neki forum traži pomoć,pa čekaj dok ti netko ne pomogne,pa ovo pa ono....prođe vas volja za igranjem.

Ili pak trošenje para i para na nove grafičke i ostali hardware.Znam neke koji su utukli toliko para u komp,da su si komtno mogli kupit neki rabljeni auto za te iste pare,a da im definitivno to nije bilo potrebno.Ok,ako si profi grafičar/inženjer/projektant naravno da ti treba mrcina od kompa,al to je svakom jasno.

A čemu sve to?Radi grafike? Radi "boljih" kontrola?Mislim,ako je nekome gušt,njegova lova,pa neka radi što hoće s njom,ali IMHO,zar nije bolje,i isplativije,imati neku konzolu koja će mu sigurno trajat 5 godina,i uvijek će izvlačiti maksimum od neke igre, nego se hebat s postavkama,ili ako kupujete piratske kopije,s lošim istim koje ne rade,svako malo nadograđivat komp,samo da bi neku igru mogli igrat na "high detail".Istini za volju,neka igra,koja je izašla i za PC i za neku od konzola,će na PC-u izgledati bolje.A IMHO,ako ja u nekoj vozačkoj simulaciji na konzoli mogu razlikovati npr.Golf 4 GTI od Golfa 4 R32,a da ne gledam u statistike,onda je grafika dovoljno dobra.

rant over.