Ima par razloga zašto nikad neću uzet PS3.
Želim se igrat? pazi sad računice
PS3 kad mu padne cijena - 4000 kuna
čip za ps3 u to doba - 700 kuna
blueray mediji komad u to doba - 50 kuna
blueray pržilica - 900 kuna
( iako će se sredit da se igre mogu stavljati na hdd i pokretat kao kod psp-a na stick pa se moe računica računat i bes ovoga blueray )
LCD HDTV televizor - 4200 kuna ( poanta je da kad igraš na CRT uređajima, slika je šugava i nije toliko oštra te nema iskorištavanja velike rezolucije ) - slično ko kad na računalu igraš u rezoluciji 800x600 sa svim omekšivanjem ( antialiasing )
sve zajedno 9500 kuna okruglo.
za te novce:
LCD 20" veće rezolucije nego bilo koji HDTV LCD Televizor ( 1080p je max reza na hdtvu ) dok je na 20" LCDu oko 1600p
Indel core duo, 2 GB ram, 200 GB HDD, gamepad, tipkovnica, miš, Nvidia 8800GT ili ATI X2900XT
Nema potrebe za nikakvim čipovima, kad imaš računalo, uvijek imaš mogućnost igrati na miša i tipkovnicu ili na gamepad ako ti se baš toliko igra.
Mnogo je jednostavnije nabaviti igre za PC ( torrent stranice i direkt na HDD i pokrećeš )
Organizacija za gledanje filmova divxa, pristupa internetu, slušanja glazbe, rada u officeu, mislim sve... je u apsolutnoj prednosti nad konzolama.
Sljedeći potez Microsofta i PS3 će ja se nadam biti napraviti konzolu koja se može spojiti na LCD, te će se onda možda stvari i promjeniti...
ako bi birao između PS3 i Xbox360, definitivno bi se odlučio za X360. zašto:
zato što sam pogledao gro filmova u kojima opisuju kako je x bolji. Izlaze mnogo bolji naslovi koje mene zanimaju. SPS3 je više namjenjen za japansko tržište, jer sony očekuje da će KONAMI praviti revolucionarne igre, a ovdje za xbox, kad vidimo tko pravi... ubisoft, eagames, valve.... mislim... pravit ce oni i za sony, ali za xbox su vec izasli i mnogo jeftinije prodjes ako kupis xbox neg sps3 verziu igre, a izgledaju maltene identično.
osim svega već navedenoga Xbox je jeftiniji i na njega se može instalirati Linux što je meni dosta super stvar. I igre su već vani i pirati se igraju na veliko.
sljedeće što je na repertoaru jeste wii, jer on je stvarno revolucionaran u jednom sasvim drugom pogledu, načinu upravljanja u igrama, donosi čovjeku novi dođivljaj igranja.
recimo PS3 i Xbox360, kad tad će doći nova još bolja grafika, ali oni nikad neće imati ono što wii ima, a to je eto revolucionarno upravljanje... cilj je da se kupci više užive u igru, a ja mislim da se ovako nečime više uživljavaš neg sa onim gamepatima.
tek na kraju dolazi PS3 i to jedino ako bi dobia na lottu... ili da mi ga netko pokloni, nikad ovako sam da ga kupim

Bookmarks