Imam necovu przilicu i sve kaj mogu reci o njoj je da je fenomenalna !
Przilicu obavezno staviti u DMA mod rada ! Samu na kanal - tj primari ili secundary master .(nikako sa diskom na kojem vam je system ! )

Master/Slave Drive UltraDMA: Auto, Disabled
Ova opcija se nalazi u opciji Onboard IDE-1 Controller ili Onboard IDE-2 i s njom se odabire način UltraDMA (Ultra Direct Memory Acess) rada IDE kanala. Trebali bi je ostaviti na Auto da sam BIOS odabere podržani način rada. BIOS neće sam uključiti ovaj način rada ako to uređaj ne podržava. Ovu opciju isto trebate uključiti u operativnom sistemu ( Windows = Control Panel > System > Hardware > Device Manager > IDE ATA/ATAPI Controllers i tu odabrati kojem IDE kanalu želite uključiti, pa onda na Properties).

Ultra DMA-66/100 IDE Controller: Enabled, Disabled
Ova opcija vam dozvoljava da uključite ili isključite dodatno kontroler na matičnoj ploči ako ga imate. Ovo ne uključuje Intel ICH1 i ICH2 ili VIA 82C686B i sl. Ovo vrijedi za dodatne kontrolere kao što su HighPoint HPT370/372. Ako imate dodatne IDE uređaje koje upotrebljavate preko dodatnog kontrolera onda bi ovu opciju trebali uključiti, a isključiti samo ako nemate nikakve IDE uređaje na njemu (da bi se oslobodili prekidi, tj. IRQ). Ako isključite opciju možete ubrzati boot kompjutera jer BIOS tada uopšte neće pozivati BIOS dodatnog kontrolera.
USB Controller: Enabled, Disabled
Ova opcija oslobađa prekid (IRQ) koji je potreban za rad USB kontrolera. Uključite opciju ako koristite koji USB uređaj. U protivnom isključite da oslobodite dodatni prekid (interrupt, tj. IRQ).