Ima li neko mozda cijelu shemu serijskog kabela,treba mi znaci od RS232 DO Siemensovog konektora.Kako spojit obican 9 pinski konektor RS232 sa siemensovim konektorom?
Molim vas pomozite!![]()
Ima li neko mozda cijelu shemu serijskog kabela,treba mi znaci od RS232 DO Siemensovog konektora.Kako spojit obican 9 pinski konektor RS232 sa siemensovim konektorom?
Molim vas pomozite!![]()
možeš koristiti ovu shemu,Izvorno postao sfreak
samo je razlika u tome što nemaš eksterno napajanje, pinout je:1.Vcc, 2.GND, 3.Tx, 4.Rx.
Cek sta moram to sve lemit i slagat?
pa da, ako nemaš gotovu pločicu sa MAX232 gore....onda samo izvučeš žice van, ulaz/izlaz....Izvorno postao sfreak
e a kondenzatore isto treba stavit?
Ne kuzim kad kupis serijski kabel ne vidim gdje se taj sklop uopcemoze nalazit.
zanimljivo...vidim da nisi baš radio takve stvari, možda je bolje da kupiš gotovi kabel, imaš ih možda jeftinijih no što je sama grada, pogotovo ako se ne baviš elektronikom i ideš sve kupovati novo.Izvorno postao sfreak
nalazi ti se u samom COM konektoru, to ti je manje više SMD tehnologija, pa ne zauzima kvadratne metre, već recimo 1 kvadratni cm... ako te baš zanima otvori onaj dio koji uštekavaš u komp pa ćeš vidjet...iznenadit ćeš se. Inače, svaki vanjski uređaj koji spajaš na komp ima sličnu elektroniku, nazovimo to interface, ne postoji metoda spajanja žica<>žica i da komp sve to fino sam skonta...tako ni ovdje. ako ćeš se odlućiti za gradnju, slobodno pitaj, pomoći ću ti. a ima još ovdje ljudi koji se u to kuže.
Apsolutno je neisplativa samogradnja kabela. Jedino ako se želi naučiti neke stvari, a i onda postoje druge stvari koje je bolje raditi.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ma ljudi znam ja to sve i SMD tehniku i sve ali nikad ovo nisam radio i jednostavno mi je shema ne logična.Imao sam USB kabel koji se prepoznavao kao COM port znaci prakticki USB - COM tj serijski,i zice su bile vrlo jednostavno povezane.
ne znam kako to misliš žice su bile jednostavno spojene?? i kod USB kabla imaš interface koji se brine o komunikaciji.Izvorno postao sfreak
moram li koristiti usb irda za povezivanje sa pc-om ili ima data kablo zac65
naravno da ima data kabel za C65, isti je za svu seriju 65, a ako imaš kabel za x55 seriju možeš ga prilagodit za seriju 65. o tome imaš dosta pisano na forumuIzvorno postao salems
Bookmarks