Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 470

Hybrid View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran500 Experience Points10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    S-D880
    Operater
    T2-debile T-debile
    Bodovi
    11.132
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.132, Nivo: 25
    Bodovi: 11.132, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Jack Russel nije "marka" psa, vec pasmina ili vrsta!
    ok, sorry. šala. bez obzira na izraz trebam neke korisne informacije o navedenoj podpasmini terijera.
    Pokušaj staviti pristojniji potpis!
    Sljaka!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao AutoXpert Pregledaj post
    ok, sorry. šala. bez obzira na izraz trebam neke korisne informacije o navedenoj podpasmini terijera.
    Podpasmina

Ugl. Jack Russell terijer (ovo pricam koliko me sjecanje sluzi, necu fulati puno, ali moguce je da mi se omakne kakva greskica, jer mi se trenutno neda kopati ponetu), cak nije niti vrsta, vise nekakav tip koji svrstavamo u skupinu terijera.

On je izravan potomak kratkodlakoga predaka pasmine foksterijer. Ipak J. Russell je manji od foksterijera kakve ih danas vidjamo. pasminu je krizanjem uzgojio lovac i mislim svecenik Jack Russell.

Imao je namjeru stvoriti korisnoga lovnoga psa, idealnih proporcija da se tako izrazim za all around lov. Dakle, morao je biti dovoljno mali da se moze zavlaciti po rupama i jazbinama, morao je biti robustan i otporan, te svakako sto svjetliji kako bi ga bilo lakse razlikovati od plijena po sumama i sikarama.

Koliko je meni poznato pasmina nema standarda, jer nije niti priznata od FCI.

Ipak za ocekivati je da bi odrasli muzjak trebao biti proporcija: visine 25-35 cm (u hrptu) i tezine kakvih 6-8 kg, mozda do 10 ako je deblji primjerak

Prema mome iskustvu, strasno energicni psi, puni elana, stalno u pokretu, smisljaju nepodopstine i rijetko su dobro odgojeni. Ja bi razlog trazio u tome sto se prilicno lako uvuku pod kozu, pa ih vecina vlasnika razmazi.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Što trebam za kućni WLAN?
    By sms freak in forum Mreža
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 20-04-2005, 08:19
  2. kucni ljubimci
    By coma_zgb in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 53
    Posljednji post: 15-10-2003, 12:11

Bookmarks

Pravila postanja