Cigareta nije samo stvar ovisnosti, nego i nečijeg životnog stila i pripadanja određenoj grupi. Netko tko puši - puši će i dalje. Koliko ja vidim, kad su prvi put poskupile cigarete, ne znam skoro nikog da je prestao pušiti zbog toga. Ajde, smanjili su dnevnu dozu, ali i dalje puše. Danas su Walter i Ronhill standard, sutra će biti bijeli Benston i Filter 160 - ali činjenica je da će i ljudi dalje pušiti. Osim toga, ako netko ima lovu da kupuje Malboro i slične "luksuzne" cigarete, velika većina će si to i dalje moći priuštiti.

Žalosna je stvar da oni koji spajaju kraj s krajem odvajaju veći postotak svojih prihoda na cigarete, pa makar one poskupile na uštrb hrane, brige o djeci i ostalo. Pa koliko ima ljudi kaj bi radije kupili kutiju cigareta nego svom dijetetu čokoladu. To je stvarno žalosno.

Ali mislim da nema smisla da se ovdje svi skupa prepucavate. Netko ima više novaca, netko ima manje. Netko više voli ove cigarete, dok je nekom drugom to preseravanje. Svatko ima svoje mišljenje, svoj stil i kao takvog ga treba cijeniti. Ne znači ak netko puši Vogue da se preserava ili ako netko puši Benston da je zadnji ološ. Sve je stvar subjektivizma i zato vrijedi ona vječna - o ukusima se ne raspravlja!