Šta su oznake : MCU+PPM
MCU, PPM pack A,b,c,d itd. !
Hvala !
Šta su oznake : MCU+PPM
MCU, PPM pack A,b,c,d itd. !
Hvala !
pazi pri stavljanju naslova temi,za sta su te oznake? gdje si ih vidio?
nikad cuo, ja znam samo za MCC+MNC, di si ovo naso
da,a ja znam da su A,b,c,d pocetna slova abecede![]()
Baš!Daj, sodom, promijeni naslov ove teme, jer ovo nema nikakvog smisla. Ili ju pak izbriši, jer sumnjam da će itko ovo znati objasniti.
Prvi puta da sodom nekaj ne zna...zabrinjavajuće![]()
Bom Chicka WahWah
e zato ima tko zna...
ma dajte ljudi, malo se zezamo, svaki pravi Nokia unlocker to zna objasniti.. nemojte brisati temu odmah ako ne znate o čemu se radi grrrrrrr.
Ne znam zasto je uopce to bitno sto je PPM/MCU ali evo:
MCU+PPM su filovi za flashanje nokia uredaja
PPM je primarni pack koji služi za učitavanje MCU fila u mobitle kad ga flešhas.
Dakle ppm file sadrži informacije u čitljivomkodu koje susadžane u MCU filu, MCU file je univerzalan, al PPM filovi moraju biti prilagođeni onom hardvwru kojem imas, ako imas Twister PPM file je drukčiji, ali MCU file isti, takoder ako imas Griffin BOx PPM je drukčiji ali MCU je isti..
a,b,c,d.. nisu početna slova abecede, vec se odnosi na na pakete jezika, svaki paket ima određeni jezik u sebi.. recimo a ima EN, GE, FR,
b ima EN, GER, ESP ..itd.
paket h ima HR jezik, ako bas nekog zanima.
ali zašto s tim razbijati glavu,,sve je kristalno jasno.. ne budite nezvozni..
Pametnjaković!Štreber! Ali... ipak, svaka čast. Samo, čemu će mu to?
nisam niti jedno od nabrojanog![]()
pa ne znam, mozda je naso filove na internetu pa ne zna za ceg služe, ali za flešanje je to..
friski,ceko sam s promjenom naslova jel nemam o ovom blage,pa nisam ni znao u sta da promjenim![]()
ja i dalje tvrdim da su to početna slova abecedea,b,c,d.. nisu početna slova abecede
točno,Izvorno postao khideg
a kad si sazno za mcu?!Izvorno postao khideg
![]()
Zadnji uredio sodom : 01-06-2005 u 10:07
...i jel itko ikad od vas flashao Nokiu...pa ne znam, mozda je naso filove na internetu pa ne zna za ceg služe, ali za flešanje je to..
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Kao što je gore objasnio kolega Khideg: MCU - (Micro Control Unit) tj operativni sistem mobitela a PPM - (Post Programming Memory) tj. jezični paket koji može imati različite oznake (ovisno o modelu telefona)! Recimo PPM za Nokia DCT3 telefone, recimo 3310, 3410, 5210...ima oznaku D....
Kada se Fleša telefon treba se voditi računa da se upisuje MCU+PPM od ISTE verzije softwera, u protivnom telefon neće raditi tj. ispisivat će "Contact Service" ili "Contact Retailer"....
Pozdrav!!
Izvorno postao ricocrack
Jos bih se nadovezao na savrseno strucno objasnjenje, da se gore navedeni mogu u phone upisati SAMO pomocu nekog flashera.... Licno koristim Tornado...
Pozdrav ricocrack-u....
Bookmarks