Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2004
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Motorola softver- časopis MOBY

Bok svima!
    Znam da je mozda pomalo nepristojno osvrtati se na casopis MOBY kad je ovaj forum djelo konkurentnog im lista, ali jednostavno vas moram pitati nesto. Ako je tko imao prilike vidjeti MOBY broj 63 na stranicama 82 i 83 nalazi se opis softvera za Motorole. Ne radi se o nicemu senzacionalnom, ali je svakako lijepo vidjeti da su se malo potrudili pronaci nekoga tko barem donekle zna sto pise. Mozda se varam, ali do sada nisam nigdje vidio da je netko ustupio dvije stranice svojeg casopisa za softver koji radi sa Motorolama. Sudeci po ovom tekstu poceo sam se pitati "Dolaze li to bolji dani za nas Motorolaše što se tiče časopisa u Hrvatskoj?". U svakom slučaju lijepo je vidjeti da se autor teksta sjetio uvaženih članova sa ovog foruma, merlin10, Bojan i "Plavi vrag" Bluedevil ponosno stoje na krajuteksta. Osobno dajem glas za ovakve tekstove i nadam se podrsci svih vas sa ovog foruma. Bilo bi lijepo vidjeti još više ovakvih tekstova.

Đenja!!!

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmmm, to nisam vidio... morat ću negdje Moby nabaviti!
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Hardcore forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    7610
    Operater
    dupe-net
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zanimljivo,od silnog kupovanja MOBILA,opce zaboravis na MOBY
    May the Force be with you!

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    /\/\otorola Moto G, DEFY
    Operater
    Bonbon
    Godina
    46
    Bodovi
    11.935
    Nivo
    26
    Bodovi: 11.935, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav svim forumasima !!!

Na pocetku bih se zahvalio kolegi Cokolinu koji je među prvima primjetio moj clanak u casopisu MOBY, i objavio zainteresiranima na forumu. Sto se tice tog clanka bilo je dosta vremena potrebno da se objavi u casopisu, a mogu slobodno reci da je ovaj clanak u biti pokrenuo glavnu temu ovog broja MOBY-ja. Nakon mjesec-dva "dogovaranja" e-mailom glavna urednica priznala je da su clanci o motorolinom softveru (sluzbeni i nesluzbeni softver) rijetka ptica u hrvatskim casopisima, dok primjerice za Nokiju i SE se takvih stvari moze pronaci kudikamo vise. Ovim bih se putem i zahvalio gospođi Ani Penović zbog toga sto mi je "dodoijelila" dvije stranice casopisa i zbog toga sto je tekst manje-vise ostao originalan, ponesto skracen,ali ipak je oko 95% ostalo u originalnom izdanju. Smatram vaznim reci slijedece; kada sam trazio dozvolu za prijepis recenzija iz casopisa (mobil i MOBY) ostao sam iznenadjen nesusretljivoscu nekih osoba iz casopisa mobil koji su mi rekli kao

"Tekstovi su, kao i mnogo toga drugoga, pokriveni autorskim pravom. To znači da se za svako objavljivanje mora platiti tekst autoru. U suprotnom, cijeli Mobil bi mogao biti negdje prepisan na Interet i stavljen tako besplatno na raspolaganje a da ja kao autor ne dobijem ništa plaćeno. Nevažno je je li stranica amaterska ili nije, važno je autorsko pavo onoga tko je uložiio rad, znanje i iskustvo da napravio posao (u ovom slućaju tekst).

Radi toga vam nažalost moram reći da nema veze je li objavljivanje na profitnim ili neprofitnim stranicama, bez plaćanja autorskih prava nije dozvoljeno objavljivati autorski tekst."

E pa za Boga miloga zar nije dovoljna zarada od prodaje casopisa? nego jos traziti da "maili ljudi" placaju za objavu casopisa? Ljudima u mobilu je vazan novac, a onima u Mobiju nije!?!?!? Ne kuzim, al nema veze. Pa skenirao bih samo motoroline modela, dakle maksimalno dvije stranice iz jednog broja-ako u tom casopisu ima neka recenzija Motorolinih modela.

Pa ne mogu vjerovati da bi netko (citaj:ljubitelji Motorole) odustali od kupnje casopisa samo zbog te dvije stranice? Zar bi oni kupili casopis samo zbog recenzije tog mobitela? Smijesno! Osim toga recenzije (one iz casopisa MOBY na mojoj stranici UVIJEK se pojavljuju sa zakasnjenjem od nekoliko (tje)dana nakon izlaska casopisa na kioske. Stvarno ne vidim tu nekifinancijski gubitak, ali nema veze svatko ima pravo na svoje misljenje.

Na kraju ispricavam se ako sam prekrsio neko od pravila foruma, ako je tako neka moderatori ukolone ovaj post.

HVALA SVIMA KOJI SU KROZ VRIJEME POSJEĆIVALI MOJU STRANICU I ONIMA KOJI SU POKAZALI ŽELJU ZA SURADNJOM.

Pozdrav svima!!!

WEB:/Merlinova učionica
    */\/\otorola Moto G, Defy*

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne znam o čemuj se pisalo u Mobiju, ali u Mobilu je odavno objavljen tekst o flashanju motorola, gdje je u detalje bilo objašnjeno što i kako (od uključivanja "dodatnih" funkcija tipa delivery reporti i sl.), sve to na 2 (možda i više) strana, skupa sa screenshotovima, kao i linkom na web od kud se mogao skinuti već preuređeni flash, flex ili kako se to već zove (ne pratim motorole baš pa ne znam)....

Hardcore forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    7610
    Operater
    dupe-net
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da,to je bilo negdje pred kraj ljeta-na 2 strane,skidat se moglo na mobilovoj stranici,i nazvali su taj mobitel vMOTO(v525 sa zadnjom plavom maskom),ali forum nisu spomenuli
    May the Force be with you!

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    /\/\otorola Moto G, DEFY
    Operater
    Bonbon
    Godina
    46
    Bodovi
    11.935
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao IvLajec
    da,to je bilo negdje pred kraj ljeta-na 2 strane,skidat se moglo na mobilovoj stranici,i nazvali su taj mobitel vMOTO(v525 sa zadnjom plavom maskom),ali forum nisu spomenuli

Da tocno bilo je u mobilu, ali taj mobitel su nazvali VMobil, a ne vMOTO. Moglo se i skidat sa njihove stranice, ali sad bas i ne radi. Moze se skinuti jedino sa Bluedevilove stranice. a forum naravno nisu spomenuli.

kaj gledaš? Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao merlin10
    Da tocno bilo je u mobilu, ali taj mobitel su nazvali VMobil, a ne vMOTO. Moglo se i skidat sa njihove stranice, ali sad bas i ne radi. Moze se skinuti jedino sa Bluedevilove stranice. a forum naravno nisu spomenuli.

Ispravite me ako griješim taj tekst je napisan jako davno, nije niti na forumu bilo ništa više o tome, niti je autor teksta se služio forumom da bi taj tekst napisao, ne vidim zašto bih ga onda dodatno spominjao, ti? Uostalom, radi se o forumu časopisa Mobil...

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    /\/\otorola Moto G, DEFY
    Operater
    Bonbon
    Godina
    46
    Bodovi
    11.935
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovo je moj zadnji replay na ovu temu mobil-->vMobil

Taj tekst je napisan u rujnu 2004. godine, mobil broj 54, stranice 36,37 i 38. A izjava da se nije posluzio forumom zvuci mi gotovo nemoguce. Pa zar mislis (mislite) da bi netko isao objaviti nesto u casopisu,a da to nikoga ne zanima? Pa morao je pokupiti barem ideju. Pa ako usporedis tekstove po casopisima i tema na raznim stranicama koje se bave tematikom vezanom uz mobitele vidjet ces da se, recimo neka tema na Howardsowom forumu akutalizira recimo polovicom veljače, a nesto opsirnije (na hrvatskom jeziku) osvane od u ožujku ili travnju u jednom od casopisa. Ima takvih primjera dosta. Recimo onda opisi nekih mobitela sa Mobile-Reviewa se malo dotjeraju i postaju sastavni dio recenzija u nasim casopisima. Nisi primjetio? Pokusaj malo dulje i detaljnije pratiti ovu situaciju pa ces vidjeti. Pa za Boga miloga nisu Hrvati i Hrvatice pokupili pamet cijelog svijeta zar ne ?

Pozdrav !!!!
    Zadnji uredio merlin10 : 29-05-2005 u 20:14

kaj gledaš? Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao merlin10
    Ovo je moj zadnji replay na ovu temu mobil-->vMobil

Taj tekst je napisan u rujnu 2004. godine, mobil broj 54, stranice 36,37 i 38. A izjava da se nije posluzio forumom zvuci mi gotovo nemoguce. Pa zar mislis (mislite) da bi netko isao objaviti nesto u casopisu,a da to nikoga ne zanima? Pa morao je pokupiti barem ideju. Pa ako usporedis tekstove po casopisima i tema na raznim stranicama koje se bave tematikom vezanom uz mobitele vidjet ces da se, recimo neka tema na Howardsowom forumu akutalizira recimo polovicom veljače, a nesto opsirnije (na hrvatskom jeziku) osvane od u ožujku ili travnju u jednom od casopisa. Ima takvih primjera dosta. Recimo onda opisi nekih mobitela sa Mobile-Reviewa se malo dotjeraju i postaju sastavni dio recenzija u nasim casopisima. Nisi primjetio? Pokusaj malo dulje i detaljnije pratiti ovu situaciju pa ces vidjeti. Pa za Boga miloga nisu Hrvati i Hrvatice pokupili pamet cijelog svijeta zar ne ?

Pozdrav !!!!
    Baš šteta što je ovo tvoj zadnji reply, problematika je zanimljiva. Ja ne kažem od kud je autor teksta "pokupio" znanje, no mislim da to nije bilo sa mobilovog foruma. Ako želiš možeš ga i sam priupitati imaš njegov mail, ja s njim baš i nisam u kontaktu.

Naravno da ćeš istih stvari naći na puno mjesta u različitim vremenskim periodima i teško je ustvrditi što je tko prvi napravio, to u konačnici nije ni bitno, zašto izmišljati toplu vodu.

Moram primijetiti da gore spomenutu problematiku nisam uočio, barem ne u Mobilu, Moby ne čitam. Ne znam za opise Mobitela sa mobile-reviewa, ali mogu ti reči da ja, a vjerujem i dobar dio kolega (ako ne i svi) iz časopisa Mobil, recenzije na internetu i po forumima idemo čitati tek nakon što se tekst dovrši, a razlog tomu je poprilično jasan. Više glava je uvijek pametnije od jedne...

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    @merlin 10 Ako u Moby-u krše zakon, iako je za tebe takav stav pogodniji, reci zašto misliš da i Mobil mora kršiti zakon samo jer tebi tako odgovara. I zašto istinu nazivaš nesusretljivošću? Istina ponekad boli, ali je potrebna.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    /\/\otorola Moto G, DEFY
    Operater
    Bonbon
    Godina
    46
    Bodovi
    11.935
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

= Citat = Izvorno postao Sljaka
    @merlin 10 Ako u Moby-u krše zakon, iako je za tebe takav stav pogodniji, reci zašto misliš da i Mobil mora kršiti zakon samo jer tebi tako odgovara. I zašto istinu nazivaš nesusretljivošću? Istina ponekad boli, ali je potrebna.
    Prvo ne znam kako je Moby prekrsio zakon, pa te pitam isto sto i KaKaV NeReD, gdje se krsi zakon? Ako smatras da je glavna urednica prekrsiila zakon davanjem dozvole za objavu tekstova i slika iz casopisa, prijetelju izvoli se javiti na ovaj e-mail i izraziti svoje misljenje odgovornoj osobi. Ukoliko tvojom intervencijom meni bude nalozeno da moram ukloniti sve recenzije sa svoje stranice to cu i uciniti, a tebi prijatelju placam pice (recimo u Karlstadtu ;-) cim dodjem u Karlovac. Ako ti smatras da odbijanje na suradnju, pa ako bas hoces i eventualna reklama, nije nesusretljivost molim te objasni mi sto je to? Uz duzno postovanje prema tebi kolega Sljaka (duze si na forumu od mene), ako ti smatras da je krsenje zakona meni pogodnije prijatelju ti si onda stvarno zabrijao na krivu stranu.

Pozdrav svima !!!

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kakvo kršenje zakona? na što si točno mislio?
    dobar grah daleko se čuje

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao KaKaV NeReD
    kakvo kršenje zakona? na što si točno mislio?
    Povredu autorskih prava. Ispravite me ako griješim, ali zar osoba koja napiše neki tekst nije istovremeno i njegov vlasnik i bez njenog odobrenja nije moguće objavljivati taj tekst.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne kužim pa zbog čega su trebali spominjati forum.

kaj gledaš? Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    AFAIK to ovisi o dogovoru autora i časopisa, prepušta li autor sva prava na svoj tekst ili djelomična...

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa da ali tu se koliko mislim radilo o tomu da je on tražio dopuštenje od redakcije. Redakcija može raspolagati s tekstovima kako želi osim ako to drugačije nije dogovoreno Ugovorom s autorom. A tekstovi se smiju objavljivati i citirati uz napomenu izvornika i autora.
    Po tomu ja ne vidim bilo kakvo kršenje zakona odnosno autorskih prava.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. Motorola E550, softver i sl
    By darius in forum Motorola
    Odgovora: 18
    Posljednji post: 04-07-2005, 22:54
  3. Softver Motorola LoŠ..........