Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 50

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Višestruko pritiskanje hardware Calendar i Contacts tipke

Uđite u Calendar ili Contacts. E sad, kad uđete, probajte pritiskati hardware tipku za Calendar ili Contacts (ovisno u što ste ušli). Primijetit ćete da se u Calendaru prebacujete između viewova (Agenda, Day, Week, Month, Year), a u Contacts između kategorija kontakata.
    MDA Compact IV

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kako prikazati Extended ROM?

Kao prvo što je Extended ROM? Extended ROM ili extROM je dio OSa u koji proizvođači upakiraju dodatne aplikacije svojstvene njihovom brandu (T-mobile, Vodafone, Orange, XDA...). To mogu biti patchevi, razni fixevi, Conection Settingsi za lokalnu mrežu, podešeni User Interface (roza boje kod T-mobilea) ili dodatne aplikacije poput GPRS monitora ili ZIP apikacije (inače, zanimljivo je da hrvatski T-mobile NE DAJE i ClearVue PDF i Powerpoint viewer u extROMu kao sto to daje njemački T-mobile!).
    Aplikacije su najčešće u obliku samoraspakiravajucih CAB datoteka.
    Obično se aplikacije iz extROMa instaliraju prilikom Hard reseta automatski. No, prilikom Hard reseta moguće je izabrati i da se aplikacije iz extROMa ne instaliraju odmah. Da bismo ih instalirali kasnije moramo moći uči u extROM. extROM je koristan i u slučaju kod želimo instalirati u svoj mobitel aplikacije iz extROMa mobitela drugog branda. Primjerice, frend mi je iz svog extROMa prebacio određene CABove koje moj mobitel nije imao. Tako sam ja sredio svoje conection settingse i instalirao GPRS monitor podešen za T-mobile HR mrežu na svoj i-mate JAM (velika hvala Vatromlin!).

Ok, sad kad znamo što je extROM i čemu koristi, evo i kako se otključava. ActiveSyncom na stolnom računalu ili recimo Resco Explorerom na mobitelu odemu u \Windows folder. Vidjet ćemo aplikaciju i shortcut naziva LoadVDisk (defaultnim Windows explorerom to ne ćemo vidjeti). Iskopiramo shortcut LoadVDisk u \Windows\Startup i restartiramo mobitel (napravimo soft reset). Sad ćemo moći osim Storagea vidjeti i Extended_ROM! Želite li da extROM više ne bude vidljiv, samo maknite LoadVDisk shortcut iz \Windows\Startup i restartirajte uređaj.
    MDA Compact IV

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    HTC Touch/MDA vario
    Operater
    vip-kakicu
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

java aplikacije

možeš li nam malo pojasniti koje su prednosti (osim igrica) kad uređaja koji podržava javu kao npr.MDA compact odnosno onog koji ne podržava javu kao npr. MDA III.budući da tome nikad nisam davao previše važnosti jer skoro svaki mob. koji sam dosad koristija je podržava javu može li se to naknadno ukrcat.npr u MDA III.znaš li možda postoji li program za pocket pc "folder lock" budući da u mojoj sredini svak voli uzet mobitel u ruke i otvarati (prćkati) po mobitelu.ja recimo na pc imam "folder access".odlićna stvar za one koji mi sidnu za kompjuter i brćkaju po njemu!!!
    p.s.ostavija sam ti još jednu privatnu poruku
    Zadnji uredio pocitos : 31-05-2005 u 16:43

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Odgovorio sam ti na temi MDA Compact...
    MDA Compact IV

Forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    iP4
    Bodovi
    11.517
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.517, Nivo: 25
    Bodovi: 11.517, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mach1
    Kako prikazati Extended ROM?

Kao prvo što je Extended ROM? Extended ROM ili extROM je dio OSa u koji proizvođači upakiraju dodatne aplikacije svojstvene njihovom brandu (T-mobile, Vodafone, Orange, XDA...). To mogu biti patchevi, razni fixevi, Conection Settingsi za lokalnu mrežu, podešeni User Interface (roza boje kod T-mobilea) ili dodatne aplikacije poput GPRS monitora ili ZIP apikacije (inače, zanimljivo je da hrvatski T-mobile NE DAJE i ClearVue PDF i Powerpoint viewer u extROMu kao sto to daje njemački T-mobile!).
    Aplikacije su najčešće u obliku samoraspakiravajucih CAB datoteka.
    Obično se aplikacije iz extROMa instaliraju prilikom Hard reseta automatski. No, prilikom Hard reseta moguće je izabrati i da se aplikacije iz extROMa ne instaliraju odmah. Da bismo ih instalirali kasnije moramo moći uči u extROM. extROM je koristan i u slučaju kod želimo instalirati u svoj mobitel aplikacije iz extROMa mobitela drugog branda. Primjerice, frend mi je iz svog extROMa prebacio određene CABove koje moj mobitel nije imao. Tako sam ja sredio svoje conection settingse i instalirao GPRS monitor podešen za T-mobile HR mrežu na svoj i-mate JAM (velika hvala Vatromlin!).

Ok, sad kad znamo što je extROM i čemu koristi, evo i kako se otključava. ActiveSyncom na stolnom računalu ili recimo Resco Explorerom na mobitelu odemu u \Windows folder. Vidjet ćemo aplikaciju i shortcut naziva LoadVDisk (defaultnim Windows explorerom to ne ćemo vidjeti). Iskopiramo shortcut LoadVDisk u \Windows\Startup i restartiramo mobitel (napravimo soft reset). Sad ćemo moći osim Storagea vidjeti i Extended_ROM! Želite li da extROM više ne bude vidljiv, samo maknite LoadVDisk shortcut iz \Windows\Startup i restartirajte uređaj.

Uradio sam sve kako si opisao, ali i dalje ne vidim nigdje ext_Rom.
    Da li mi možeš reci gdje se nalazi ext_Rom folder nakon otključavanja?

P.S. Snašao sam se za Gangsta race.
    hvala

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pobudali
    Uradio sam sve kako si opisao, ali i dalje ne vidim nigdje ext_Rom.
    Da li mi možeš reci gdje se nalazi ext_Rom folder nakon otključavanja?
    Normalno bi ga trebao vidjeti s ugrađenim File explorerom pod My Device.
    Evo pogledaj:

P.S. Pogledaj si yahoo mail
    MDA Compact IV

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Zaključavanje tipkovnice

Start->Settings->System->Button Lock i izabere se Lock all buttons except Power button.
    Kad se ugasi Pocket i stavi u džep ili case ne će se više moći slučajno upaliti ni pokrenuti aplikacije pritiskom na ostale hardware tipke.
    MDA Compact IV

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SMS delivery report uvijek uključen
    Potrebno mijenjanje registryja. Treba se napraviti DWORD value naziva SMSDeliveryNotify u HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Inbox\Setting s s vrijednošću 1

Rješavanje problema slanja sms poruke 2x
    Problem je većinom u tome da se Messages aplikacija zatvara prije no što se dobije potvrda da je poruka poslana.
    3 su načina da se to sredi:
    1. Da se pričeka sms sent confirmation i onda gasi Messages
    2. Da se Messages ne gasi nego samo minimizira. Pocket plus aplikacijom u exceptions za close unijeti Messages aplikaciju. Nalazi se u Windows folderu pod nazivom TMAIL.EXE. Od sad će se Messages minimizirati, a ne zatvarati na Pocket plusov x.
    3. Slati sms iz phone aplikacije kako sam objasnio na temi MDA compact...

Mijenjanje T-mobile izgleda telefon smart dialera i Intellidialer unosa
    Četiri su načina da se to napravi:
    1. Izabere se druga Today tema - ostaje ipak roza unos i Telefon,
    2. Napravi se update ROMa s WWE OSom (kojeg ja imam) - no onda se moraju ručno ubacivati postavke za T-mobile HR, MMS, WAP i Internet...
    3. Napravi se hard reset, a nakon align screen pritisne se tipka za soft reset. Sad se mogu birati ručno koje CABove instalirati, a koje ne. Ne želi se instalirati IntelliDialer_T-mobile_WWE_RC10.CAB i Phone T-mobile customizaciju i još T-mobile UI customizaciju za today screen, nove ikonice u start izborniku, today T-mobile plugin...
    4. Najelegantniji način - instalira se iz WWE ExtROMa (ima iznad pojašnjenje o čemu se radi), recimo mog, dva CABa - za unos i za telefon - i to je to! Promijeni se još Today tema i isključi prikazivanje T-mobile plugina na glavnom zaslonu i ima se novi mobač!
    Kao na slikama u temi MDA compact.

Evo kako to izgleda prije promjene:

i nakon promjene:

Slike sam preuzeo sa stranica www.mconline.ru i www.mobile-review.com
    Zadnji uredio mach1 : 25-06-2005 u 18:46
    MDA Compact IV

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

View ALL files s ugrađenom File Explorer aplikacijom

Kad sam govorio o prikazivanju ExtRoma spomenuo sam da se ugrađenom FIle Explorer aplikacijom ne vide hidden fileovi (dll, sistemski...). Može se vidjeti ako se browsa po PPCu s PCa ili ako se na PPCu rabi naprednija file viewer aplikacija poput Resco Explorera. No, ima načina da i dobrim starim FIle Explorerom vidimo sve filove.
    Postupak je sljedeći: otvorite File Explorer, scrollajte se na trenutnom prikazu skroz do kraja dolje. Na praznom mjestu poslije zadnjeg prikazanog filea pritisnite i držite dok se ne otvori popup menu. Izaberite View All Files. Na normalan prikaz vraćate se na isti način ako isključite check kod View All Files. I to je to.
    MDA Compact IV

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    ONE.mk
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mach1
    Normalno bi ga trebao vidjeti s ugrađenim File explorerom pod My Device.
    Evo pogledaj:

P.S. Pogledaj si yahoo mail
    @mach_1

ne mogu da nadem taj fajl ili link fajl u windows folderu
    WM5 ,JAMin

daj objasnite kako da dobijem na resco "extended ROM"
    Zadnji uredio hensk : 13-08-2006 u 11:53

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV