Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 50

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Unlockanje, mijenjanje branda OSa i gubljenje jamstva

Nije baš tips & tricks (možeš mi slobodno poslati i privatnu poruku, ne ću se ljutiti ), ali evo.
    Unlockanje nije štetno za mobitel! Ne moraš se bojati, MDA ti ne će "zakuhati"
    Ali upozorenje! GUBIŠ JAMSTVO!
    To vrijedi i za ostale koji nadograđuju OS s ger na eng recimo, ili prelaze s MDA OSa na JAM OS! Proizvođač priznaje samo originalan OS prodan s uređajem te službene upgradeove za taj uređaj.
    MDA Compact IV

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    HTC Touch/MDA vario
    Operater
    vip-kakicu
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs up

= Citat = Izvorno postao mach1
    Unlockanje, mijenjanje branda OSa i gubljenje jamstva

Nije baš tips & tricks (možeš mi slobodno poslati i privatnu poruku, ne ću se ljutiti ), ali evo.
    Unlockanje nije štetno za mobitel! Ne moraš se bojati, MDA ti ne će "zakuhati"
    Ali upozorenje! GUBIŠ JAMSTVO!
    To vrijedi i za ostale koji nadograđuju OS s ger na eng recimo, ili prelaze s MDA OSa na JAM OS! Proizvođač priznaje samo originalan OS prodan s uređajem te službene upgradeove za taj uređaj.
    : možeš li mi još reći kad ga otkljućam i stavim sim (vip) karticu hoće li mi se postavke u telefonu automatski podesit za vip ili...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pocitos
    : možeš li mi još reći kad ga otkljućam i stavim sim (vip) karticu hoće li mi se postavke u telefonu automatski podesit za vip ili...
    Ne će. Jedino će ti se prepoznati broj SMS centra. MMS, i GPRS postavke za pristup WAP i Internetu morat ćeš si sam namjestiti.
    Da Vodatel prodaje VPA Compact na HR tržištu mogao bi si presnimiti CAB fileove koji podešavaju postavke za HR VIP mrežu.
    Trenutno tako nešto mogu raditi vlasnici MDA za T-mobile mrežu.
    MDA Compact IV

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Višestruko pritiskanje hardware Calendar i Contacts tipke

Uđite u Calendar ili Contacts. E sad, kad uđete, probajte pritiskati hardware tipku za Calendar ili Contacts (ovisno u što ste ušli). Primijetit ćete da se u Calendaru prebacujete između viewova (Agenda, Day, Week, Month, Year), a u Contacts između kategorija kontakata.
    MDA Compact IV

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kako prikazati Extended ROM?

Kao prvo što je Extended ROM? Extended ROM ili extROM je dio OSa u koji proizvođači upakiraju dodatne aplikacije svojstvene njihovom brandu (T-mobile, Vodafone, Orange, XDA...). To mogu biti patchevi, razni fixevi, Conection Settingsi za lokalnu mrežu, podešeni User Interface (roza boje kod T-mobilea) ili dodatne aplikacije poput GPRS monitora ili ZIP apikacije (inače, zanimljivo je da hrvatski T-mobile NE DAJE i ClearVue PDF i Powerpoint viewer u extROMu kao sto to daje njemački T-mobile!).
    Aplikacije su najčešće u obliku samoraspakiravajucih CAB datoteka.
    Obično se aplikacije iz extROMa instaliraju prilikom Hard reseta automatski. No, prilikom Hard reseta moguće je izabrati i da se aplikacije iz extROMa ne instaliraju odmah. Da bismo ih instalirali kasnije moramo moći uči u extROM. extROM je koristan i u slučaju kod želimo instalirati u svoj mobitel aplikacije iz extROMa mobitela drugog branda. Primjerice, frend mi je iz svog extROMa prebacio određene CABove koje moj mobitel nije imao. Tako sam ja sredio svoje conection settingse i instalirao GPRS monitor podešen za T-mobile HR mrežu na svoj i-mate JAM (velika hvala Vatromlin!).

Ok, sad kad znamo što je extROM i čemu koristi, evo i kako se otključava. ActiveSyncom na stolnom računalu ili recimo Resco Explorerom na mobitelu odemu u \Windows folder. Vidjet ćemo aplikaciju i shortcut naziva LoadVDisk (defaultnim Windows explorerom to ne ćemo vidjeti). Iskopiramo shortcut LoadVDisk u \Windows\Startup i restartiramo mobitel (napravimo soft reset). Sad ćemo moći osim Storagea vidjeti i Extended_ROM! Želite li da extROM više ne bude vidljiv, samo maknite LoadVDisk shortcut iz \Windows\Startup i restartirajte uređaj.
    MDA Compact IV

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    HTC Touch/MDA vario
    Operater
    vip-kakicu
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

java aplikacije

možeš li nam malo pojasniti koje su prednosti (osim igrica) kad uređaja koji podržava javu kao npr.MDA compact odnosno onog koji ne podržava javu kao npr. MDA III.budući da tome nikad nisam davao previše važnosti jer skoro svaki mob. koji sam dosad koristija je podržava javu može li se to naknadno ukrcat.npr u MDA III.znaš li možda postoji li program za pocket pc "folder lock" budući da u mojoj sredini svak voli uzet mobitel u ruke i otvarati (prćkati) po mobitelu.ja recimo na pc imam "folder access".odlićna stvar za one koji mi sidnu za kompjuter i brćkaju po njemu!!!
    p.s.ostavija sam ti još jednu privatnu poruku
    Zadnji uredio pocitos : 31-05-2005 u 16:43

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Odgovorio sam ti na temi MDA Compact...
    MDA Compact IV

Forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    iP4
    Bodovi
    11.517
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.517, Nivo: 25
    Bodovi: 11.517, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kako prikazati Extended ROM?

Kao prvo što je Extended ROM? Extended ROM ili extROM je dio OSa u koji proizvođači upakiraju dodatne aplikacije svojstvene njihovom brandu (T-mobile, Vodafone, Orange, XDA...). To mogu biti patchevi, razni fixevi, Conection Settingsi za lokalnu mrežu, podešeni User Interface (roza boje kod T-mobilea) ili dodatne aplikacije poput GPRS monitora ili ZIP apikacije (inače, zanimljivo je da hrvatski T-mobile NE DAJE i ClearVue PDF i Powerpoint viewer u extROMu kao sto to daje njemački T-mobile!).
    Aplikacije su najčešće u obliku samoraspakiravajucih CAB datoteka.
    Obično se aplikacije iz extROMa instaliraju prilikom Hard reseta automatski. No, prilikom Hard reseta moguće je izabrati i da se aplikacije iz extROMa ne instaliraju odmah. Da bismo ih instalirali kasnije moramo moći uči u extROM. extROM je koristan i u slučaju kod želimo instalirati u svoj mobitel aplikacije iz extROMa mobitela drugog branda. Primjerice, frend mi je iz svog extROMa prebacio određene CABove koje moj mobitel nije imao. Tako sam ja sredio svoje conection settingse i instalirao GPRS monitor podešen za T-mobile HR mrežu na svoj i-mate JAM (velika hvala Vatromlin!).

Ok, sad kad znamo što je extROM i čemu koristi, evo i kako se otključava. ActiveSyncom na stolnom računalu ili recimo Resco Explorerom na mobitelu odemu u \Windows folder. Vidjet ćemo aplikaciju i shortcut naziva LoadVDisk (defaultnim Windows explorerom to ne ćemo vidjeti). Iskopiramo shortcut LoadVDisk u \Windows\Startup i restartiramo mobitel (napravimo soft reset). Sad ćemo moći osim Storagea vidjeti i Extended_ROM! Želite li da extROM više ne bude vidljiv, samo maknite LoadVDisk shortcut iz \Windows\Startup i restartirajte uređaj.

Uradio sam sve kako si opisao, ali i dalje ne vidim nigdje ext_Rom.
    Da li mi možeš reci gdje se nalazi ext_Rom folder nakon otključavanja?

P.S. Snašao sam se za Gangsta race.
    hvala

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pobudali
    Uradio sam sve kako si opisao, ali i dalje ne vidim nigdje ext_Rom.
    Da li mi možeš reci gdje se nalazi ext_Rom folder nakon otključavanja?
    Normalno bi ga trebao vidjeti s ugrađenim File explorerom pod My Device.
    Evo pogledaj:

P.S. Pogledaj si yahoo mail
    MDA Compact IV

Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    mda compact & nokia 6170
    Operater
    vip i tele2
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne će. Jedino će ti se prepoznati broj SMS centra. MMS, i GPRS postavke za pristup WAP i Internetu morat ćeš si sam namjestiti.
    Da Vodatel prodaje VPA Compact na HR tržištu mogao bi si presnimiti CAB fileove koji podešavaju postavke za HR VIP mrežu.
    Trenutno tako nešto mogu raditi vlasnici MDA za T-mobile mrežu.
    Za početak pozdrav svima. Ovo mi je prvi post pa nemojte zamjeriti ako nešto fulam. Inače sam i ja nov i zadovoljan vlasnik mda compacta i ujedno vlasnik vipove sim kartice. Naime i ja sam probao podesiti gprs postavkama koje su na vipovoj stranici ali nije uspjelo. Nakon toga zvao sam 2 dana službu za korisnike i kada sam ih napokon dobio na telefon kažu mi (nakon 6 preusmjeravanja poziva) da se još uvijek ne može koristiti gprs da sada tek pišu postavke za njega (mda) i da ih probam nazvati u pon 5.6.2006. pa da ću možda imati više sreće.

inače hvala svima na iscrpnim informacijama i korisnim savjetima u vezi s mda.

Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    mda compact & nokia 6170
    Operater
    vip i tele2
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

handsfree

pozdrav!!!!

evo opet ja s pitanjima. imam sony-ericsson slušalicu hbh-600 i nikako ju ne mogu spojiti s mda compactom. podesim bt na mobu i slušalici i jednostavno ne mogu. ne znam gdje je problem. i još jedno pitanje. kako se može uključiti handsfree na compactu. hvala.
    red, rad i disciplina

Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    mda compact & nokia 6170
    Operater
    vip i tele2
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

gps karta hrvatske

stvarno sam dosadan !!!!

skužio sam za handsfree (zapravio našao za forumu), ali me još uvijek pati slušalica. imam i via gps kartu hrvatske sa updateom ali me pati crack. ako mi netko može pomoći zahvalan do neba!!!!

hvala
    red, rad i disciplina

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    LG G3 32GB
    Operater
    Tomato
    Bodovi
    10.925
    Nivo
    25
    Bodovi: 10.925, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 32,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao čupavi_82
    Za početak pozdrav svima. Ovo mi je prvi post pa nemojte zamjeriti ako nešto fulam. Inače sam i ja nov i zadovoljan vlasnik mda compacta i ujedno vlasnik vipove sim kartice. Naime i ja sam probao podesiti gprs postavkama koje su na vipovoj stranici ali nije uspjelo. Nakon toga zvao sam 2 dana službu za korisnike i kada sam ih napokon dobio na telefon kažu mi (nakon 6 preusmjeravanja poziva) da se još uvijek ne može koristiti gprs da sada tek pišu postavke za njega (mda) i da ih probam nazvati u pon 5.6.2006. pa da ću možda imati više sreće.

inače hvala svima na iscrpnim informacijama i korisnim savjetima u vezi s mda.
    Ovako......

GPRS
    Start--> Settings-->Connections--> Connections-->Advanced-->Select Networks-->New
    Enter a name for the connection:VIP.gprs (ili kako vam odgovara)
    Modem-->New
    Enter a name for the connection: gprs (ili kako vam odgovara)
    Select a modem: Cellular line(GPRS)
    Next
    Acces point name: gprs0.vipnet.hr (ovisno o paketu kojeg plaćate)
    Next
    Username: 38591
    Password: 38591
    Finish

MMS
    Start--> Settings-->Connections--> Connections-->Advanced-->Select Networks-->New
    Enter a name for the connection:VIP.mms (ili kako vam odgovara)*
    Modem-->New
    Enter a name for the connection: mms (ili kako vam odgovara)
    Select a modem: Cellular line(GPRS)
    Next
    Acces point name: mms.vipnet.hr
    Next
    Username: 38591
    Password: 38591
    Finish

Start --> Messaging--> MMS configuration --> Servers--> New
    Server name:Vip.mms (ili kako van odgovara)
    Gateway: 212.091.099.091
    Port number: 9201
    Server adress: http://mms.vipnet.hr/servlets/mms
    Conect via: Vip.mms (Naziv konekcije koju ste kreirali u prethodnom koraku)*
    Sending size limitation: odaberete
    Wap: Wap 1.2
    OK
    Novokreirani server postavite kao defaultni...

Start--> Settings-->Connections--> Connections-->Advanced-->Select Networks
    Odaberite VIP.gprs (ili kako ste ga već nazvali)
    Ovo je potrebno jer nakon kreiranja VIP mms postavki one se potavljaju kao postavke za spajanje i surfanje netom...

Ili prvo postavite postavke za mms pa za gprs pa vam ovo zadnje ne treba.....

GPRS radi, ali MMS nekima radi , a nekima ne radi...probaj....

više na http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=14586

Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    mda compact & nokia 6170
    Operater
    vip i tele2
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

zahvala

hvala particle.

probao sam i uspio. to isto sam i ja radio, ali sam pisao i IP adrese te jednostavno nije htio. možda je sada uspjelo jer sam nedavno napravio hard reset i maknuo t-mobile postavke. svjejedno puno hvala i bilježim se sa štovanjem

sada me još samo muče nesretna BT hbh-600 i crack za mireo viagps. pozdrav svima.
    Zadnji uredio čupavi_82 : 31-05-2006 u 11:18
    red, rad i disciplina

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    LG G3 32GB
    Operater
    Tomato
    Bodovi
    10.925
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao čupavi_82
    hvala particle.

probao sam i uspio. to isto sam i ja radio, ali sam pisao i IP adrese te jednostavno nije htio. možda je sada uspjelo jer sam nedavno napravio hard reset i maknuo t-mobile postavke. svjejedno puno hvala i bilježim se sa štovanjem

sada me još samo muče nesretna BT hbh-600 i crack za mireo viagps. pozdrav svima.
    Nema na čemu. Tu smo da si pomažemo....

Jesi li probao da li ti radi MMS?

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. 6131 tips & tricks help me
    By Gabre in forum Nokia
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 22-01-2007, 09:30
  2. Nokia Codes Tips & Tricks
    By zerobravo in forum Općenito
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 25-06-2006, 12:13