Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Hybrid View

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Recenzija - Sony DSC-S80

Nedugo nakon govora i raspitivanja o digitalnom fotoaparatu, odlučio sam se na totalno četvrti model koji uopće nisam imao u planu kupit. Ali nakon svega toga ipak nisam ostao razočaran, nego sasvim naprotiv, jako sam zadovoljan svojom novom stvarčicom iz obitelji el. uređaja. Ali podobnije o tome u dijelovima opisivanja te male, nedavno i nevažne stvarčice u mome životu.

Izgled

Prvo da krenem sa vanjskim opisom: jednostavno lijep. Tako se može opisati ovaj aparat. Ali naravno, to ipak nije dovoljno. Dizajn aparata je sasvim dobro izveden, niti je premali niti prevelik, nego elegantan digitalni fotić za svakodnevno fotografiranje. Silver obojeno kućište, iako nije metalno, daje taj osjećaj elegancije i osjećaj kvalitete te je veoma čvrsto, čemu pripomaže i masa od nemalih cca. 250 grama (jer ipak radi na standardne AA baterije, ali podobnije o tome ću malo kasnije). Na gornjem dijelu nalaze se tipka POWER (te LED indikator koji daje do znanja da je fotić uključen) i kotačić pomoću kojeg se izabire način rada fotoaparata, a u središtu tog kotačića je tipka za okidanje. Uključenjem fotoaparata automatski izlazi objektiv koji «strši» oko 2,5 cm izvan kućišta. Na zadnjoj se strani smjestio LCD ekran dijagonale 2 inča sa 117 000 pixela, te sve ostale kontrolne tipke, kao i optičko tražilo. Sa donje strane smješteni su multifunkcionalni konektor gdje se priključuje kabel za povezivanje sa kompom (USB) i TV-om, te poklopac baterije i memory sticka.

Funkcije, ali i samo slikanje

Nadam se da vas naslov nije zbunio. Konačno krećem na ono što zapravo čini fotoaparat i ono za čega je pravljen, a to je slikanje. Da, dobro ste pročitali (ako dosad to niste znali J , ali vjerojatno jeste). Šala, naravno. Pa da ne duljim, da krenemo:

-Osnovno, Sony, bar koliko ja znam, svim fotoaparatima srednje klase daje mogućnost optičkog zuma od 3 puta, te digitalnog 3 puta. Ali digitalni ničemu ne služi, nego samo kvari sliku, pa ga je najbolje isključiti što sam ja i učinio. Postoje izbor od 5 vrsta rezolucija – 4 Mpix, zatim 3:2 , 3Mpix, 1Mpix i VGA, s dvije vrste kompresije – Fine (min. kompresija) & Standard (max. kompresija). Sa ugrađenom memorijom od 32 Mb (memory stick se NE isporučuje sa aparatom) najbolje je slikati rezom od 3Mpix sa standardnom kompresijom jer tada imate mogućnost spremanja 37 slika u memoriju. Ali preporučujem kupnju dodatne memorije (memory stick) od minimalno 128 mb. Jer, iako ćete imati više mjesta za slike, moći ćete snimati i duže video isječke rezolucije 640*480 pix.

-Kao što sam već napomenuo, aparat radi na standardne AA baterije (ali punjive) koje se isporučuju sa fotićem + punjač, ali se isplati kupiti još jedan par za slučaj nužde (također punjive).

-Slike su, za moje oči, odlične jer nikad dosad nisam koristio digitalni fotoaparat. Boje su uvjerljive, ali to ovisi o samom radu fotoaparata i izboru osvjetljenja (u osobnom izboru – M i P način rada fotoaparata). Za početnike je najbolji automatski, tzv. «idiot» način rada gdje aparat baš sve sam izračunava. Ali ja sam ipak krenuo pomoću samostalnih postavki (ako se to tako može zvati) gdje se ima mogućnost podešavanja dosta toga.

-Također, postoji i macro slikanje koje se koristi na oko 10 cm.

-Slike napravljene po noći su dosta dobre, iako bi mogle biti i malo bolje. Sve zavisi od jačine bljeskalice, ISO-a i brzine zatvarača. Ali neću govoriti o tome, jer je ovo ipak kratka recenzija.

Zaključak

Nakon samo nekoliko dana korištenja mogu reći da je fotoaparat za tu cijenu odličan (1808 kn). Puno mogućnosti i kvalitetne slike, kao i sama kvaliteta fotoaparata daju do znanja da je Sony napravio odličan fotić za prosječnog korisnika i da vrijedi svaku uloženu kunu u njega. Iako se ponekima neće svidjeti zbog veličine i mase, aparat je sasvim dobre veličine i mase, bar po mojem. Još da navedem što se dobije s njim u paketu: vezica za zglob, baterije, punjač, multifunkcionalni kabel za spajanje sa kompom i TV-om, CD sa sofwareom i naravno, upute.

Ako sam još što zaboravio, ili ako vas još što zanima, napomenite pa ću vam odgovoriti. Ovo je samo ukratko jer o njemu se dosta toga može napisati.
    Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 18-05-2005 u 22:39
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2004
    Mobitel
    W205
    Bodovi
    6.324
    Nivo
    18
    Bodovi: 6.324, Nivo: 18
    Bodovi: 6.324, Nivo: 18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dali se dsc-s80 moze fotic koristiti kao webcam npr?!?
    vidim da ima AV izlaz pa dal je to samo izlaz standardni il ima mogucnost preko usb-a da radi kao webcam?

to bi bilo zanimljivo

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Lefty
    Dali se dsc-s80 moze fotic koristiti kao webcam npr?!?
    vidim da ima AV izlaz pa dal je to samo izlaz standardni il ima mogucnost preko usb-a da radi kao webcam?

to bi bilo zanimljivo
    ...nažalost, ne može... bar nisam našao načina, ali budem javio ako proradi...

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...evo i stručnog mišljenja o fotoaparatu jako sličnome ovome, ali samo nazivom različitog od od ovoga, jer sve napisano vrijedi - Sony DSC-S60 -> http://www.steves-digicams.com/2005_.../sony_s60.html ...

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jel mi netko može objasnit razliku između SONY DSC-S60 I DSC-S80 gledao sam po internetu opis njihovih funkcija ali nisam uspio naći razliku ?

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao lepi
    jel mi netko može objasnit razliku između SONY DSC-S60 I DSC-S80 gledao sam po internetu opis njihovih funkcija ali nisam uspio naći razliku ?
    razlika je u opremi...uz S80 dobiješ punjač s baterijama

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao lepi
    ...u biti - tehničke razlike niti nema...modeli su jednaki, ali je jedino razlika u opremi... jedino se S90 (ako si čuo za njega) razlikuje samo u veličini LCD-a (2,5")...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. Sony DSC T serija
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 29-08-2007, 10:40
  3. Kupio Sony DSC-T1 - RECENZIJA!
    By whiteboy in forum Recenzije digitalnih fotoaparata
    Odgovora: 23
    Posljednji post: 23-10-2006, 20:38
  4. Sony NW E105
    By refugee in forum Multimedia playeri (prijenosni)
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 11-07-2006, 23:16
  5. Sony Ericsson novosti
    By KaKaV NeReD in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 10-03-2003, 23:45

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove