Tako nekako, potraži benchmarke na net-u, ali centrino se skoro može uspoređivati sa 1ghz jačim stolnim kompom, tu je i podrška za wireless, te "optimizirano" trošenje baterije...
Posto i ja uzimam laptopic zanima me razlika izmedu IntelCeleron M procesora i IntelPentium Centrino procesora.
Znam da su realno bolji centrino al me zanima jos jedena stvar.
Koliko je "jak" 1,5GHz IntelCeleron M a koliko isti centrino kad bi se usporedivao s desktopom jel on u rangu recimo 2,4GHz?!?
Tako nekako, potraži benchmarke na net-u, ali centrino se skoro može uspoređivati sa 1ghz jačim stolnim kompom, tu je i podrška za wireless, te "optimizirano" trošenje baterije...
A da razmisliš o AMD Athlon XP-M CPU? to ti je po meni best buy za laptop...35W snage, PowerNow!, SSE, ma procesor ima sve, mislim da nema instrukcija trenutno koje u njega nisu implementirane...
a ako ipak želiš Intel, onda definitivno Centrino, ovo što gog kaže, to stoji
@gog
Ma nemam ti ja pojma gdje se i akko to trazi?!?!?!
@Inovator
Sve i svasta si mi ti tu nabrojo, "instrukcija"? a ja nis nekuzim?!
A sta je s IntelCeleron M?
glas dajem za centrino...
definitivno centrino. nije bezveze na dobrom glasu, jeste da vise kosta ali isplati se
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
čuj centrino u laptopu ko pentium u desktop računalu.....
celeron vs centrino: centrino 1Ghz ~ celeron 2,8 i više a potrošnja ko celeron 1,0Ghz....
celeron m vs. centrino... centrino 1Ghz ko celeron M 1,8Ghz
centrino vs AMD-m ... uglavnom u testovima multimedije centrino 1,6 Ghz može pobijediti 2700+ ili 2800+...
dakle, ako je laptop za posao, uzmi celeron, ako želiš duži vijek uzmi centrino, ako želiš za dobro obavljanje program, jako brz rad sa njima, isto uzmi centrino, ako se želiš igrati uzmi amd-m, a ako se želiš igrati duže uzmi amd64m... moj savjet ti je da uzmeš centrino, jel dugo drži zato što malo troši, a amd64m još nemože iskoristiti svoje mogučnosti, ali ak si freek za nečim novim i za hvaljenjem, uzmi amd64..
To ti je nesto kao Celeron na desktop racunalima - oslabljena verzijaIzvorno postao Šile
Potpuno se slazem sa vecinom, Centrino je jako dobar izbor, jedino cijena u nekim slucajevima moze bit problem. Nakon centrina uzmi tek u obzir Athlon XP-M
EDIT:
Ostaje ti, kao sto Krompirko rece, i amd64m koji jos ne moze iskoristiti svoj puni potencijal.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
neupitno je tu koji je bolji, samo XP-M je definitivno best buy. ja ga imam u desktopu, fino overclockan, prezadovoljan sam. a za one koji ne znaju mobilac je najbolji CPU za overclocking, mada to u laptopu i nije pametno zbog slabijeg hlađenjaIzvorno postao XLR8R
Dakle...
Celeron M ti je oslabljena verzija Pentiuma M (oslabljena u smislu manjeg cachea i sporije sabrinice nego li jaci Dothan procovi, ali zato Celeron M ima manju potrosnju).
Centrino nije procesor, nego platforma; dakle oznaka Centrino znaci da je prijenosnik opremljen Pentium M procom, odgovarajucim chipsetom (npr. Intel I855GM) te Intelovom mreznom karticom (PRO/Wireless 2200BG).Izvorno postao Šile
Moja je preporuka Centrino, pogotovo nova "generacija" Sonoma, koja donosi izmjenjivu grafiku.
Imao sam priliku probati sony vaio fs115b, odličan lap
athlon procevi i u mobilnoj verziji i dalje prilično troše baterije, barem prema testovima koje radimo u mobilu - tek nešto preko 2 sata, do 2 i pol recimo... tako da ako imaš potrebu za radom na baterije - centrino, ako ti nije bitno, razmisli i o AMD-u jer ima snage a jeftinija je opcija...
Danas su mi u HGSpotu rekli da centrino dolazi s vise opreme i da manje trose bateriju odnosno da se "prilagode" onome sto radis znaci ako kuckas u wordu on radi s nes malo MHz ako crtkam nesto u AutoCAD-u onda radi punom snagom pa otud smanjena potrosnja.
Ali neslazu se s konotacijom da je 1,5 centrino kao desktop 2,4 naime on je 1,5 i samo to moze bit.
pa i mobilac ima prilagodbu....recimo, primjera radi, ako radiš na punjaču, on spušta frekvenciju ma 1.5GHz, a ako ga pri tome i jače opteretiš, on još spušta... uglavnom, centrino tu nije jedinstven i posebanIzvorno postao Šile
Ma jednostavno neznam za sta da se odlucim, nisam pametan!!!!
Centrinu je donja granica frekvencije pri malom opterecenju (ak se dobro sjecam) 221 MHz. Cini mi se da se u BIOS-u moze podesit ta fora s mijenjanjem frekve.
@Šile uzmo Cetrino samo nemoj kupovat u HgSpotu. Već sam objašnjavao prije zakaj ne i mislim da skoro svi već znaju zakaj. A ovo sa 1.5GHz jr ustvari 2.4GHz to su bajke. 1.5 je 1.5 i to je to!!!!.Naravno možeš ga otključat i dignut frekvu pa će ti radit na više
Intel Pentium M na 1,5 GHz ima performanse usporedive (ako ne i bolje) od "stolnog" Pentiuma 4 na 2,4 GHz.
da postiže bolje preformanse sa time se slažem. ali jer razlika između preformansi i takta rada kaj su prije pričali. govorili su da taj 1.5 je ustvari 2.4 samo sa smanjenom frekvom......
To nitko nije govorio, ja sam rekao da se može uspoređivat!
Moj novi proc radi na 1.8 GHz (AMD64 3000+), a brži je od mog starog P4 koji radi na 2.4GHz...
čuj, u tome i jest poanta amd-a da otprilike 3000+ znači kao da je ekvivalentan 3Ghgz intelu...Izvorno postao gog
istina je za gamere, jako je dobar izbor. neznam kako, ali jednostavno pri duplo manjem fsbu daje malo veće rezulatate, ali ako s amd-om XP-m il 64bit hoćeš zripat neki film DVD-divx ili bilo kakve multimedijalne procese, intel ga tuče u svemu... ima veći cache... jednostavno je brži u izvođenju aplikacija... evo recimo ja imam desktop komp ali pazite 3200+ AMD64 i tučem itela 3,0Ghz u svim 3dmarkovima, test CPU-a, ali kad ja stavim na ripanje DVD, meni treba 15 minuta, a intelu 10,5... uglavnom ima itel veće matematičke sposobnosti i brže kalkuliranje, a amd... opet za igre, pogotovo sa svojim 3dnow implementacijama...
kod amd-a i intela ti ej jedino izbor, igraš li se više ili radiš... s tim da će intel zadovoljiti i igru...
dakle, ako pišeš u wordu i igraš po lanovima nove igre, uzmi amd, a ako radiš u nekim xbačkim 3d programima ili dizajnerskim programima (autoCAD, paintshop photoshop) svakako uzmi intela...
a ako igraš stare igre i strategije i neke slabe programe, i mal pogledaš koji dvd, pa mal na net, onda uzmi celeron m, 1gb ram i mobility A.R.9700
joooj čini mi se da sam sve ovo već napisao... sorry, mal sam zuja trenutno, al valjd si sad skužio što hoćeš...
Zato po meni barem AMD RULZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
Ajde napravi isti taj test sa istim DVD čitačem, na jednako raspoređenim HDD-om i DVD-om po kanalima pa mi javi kakve si rezultate dobio...Izvorno postao Krompirko
to i jesam napravio...
btw, vjerojatno bi amd64 bio brzi da imam 64bitne doze ili bilo koji drugi 64 bit os... te 64bit-ne programe za ripanje...
To da je 1,5 i da samo moze bit 1,5 sam napisao gore i to mi je skroz jasno.Izvorno postao Skyward
Ali ovo s HGspotom neznam sta je bilo?!?
Bookmarks