čuj, u tome i jest poanta amd-a da otprilike 3000+ znači kao da je ekvivalentan 3Ghgz intelu...Izvorno postao gog
istina je za gamere, jako je dobar izbor. neznam kako, ali jednostavno pri duplo manjem fsbu daje malo veće rezulatate, ali ako s amd-om XP-m il 64bit hoćeš zripat neki film DVD-divx ili bilo kakve multimedijalne procese, intel ga tuče u svemu... ima veći cache... jednostavno je brži u izvođenju aplikacija... evo recimo ja imam desktop komp ali pazite 3200+ AMD64 i tučem itela 3,0Ghz u svim 3dmarkovima, test CPU-a, ali kad ja stavim na ripanje DVD, meni treba 15 minuta, a intelu 10,5... uglavnom ima itel veće matematičke sposobnosti i brže kalkuliranje, a amd... opet za igre, pogotovo sa svojim 3dnow implementacijama...
kod amd-a i intela ti ej jedino izbor, igraš li se više ili radiš... s tim da će intel zadovoljiti i igru...
dakle, ako pišeš u wordu i igraš po lanovima nove igre, uzmi amd, a ako radiš u nekim xbačkim 3d programima ili dizajnerskim programima (autoCAD, paintshop photoshop) svakako uzmi intela...
a ako igraš stare igre i strategije i neke slabe programe, i mal pogledaš koji dvd, pa mal na net, onda uzmi celeron m, 1gb ram i mobility A.R.9700
joooj čini mi se da sam sve ovo već napisao... sorry, mal sam zuja trenutno, al valjd si sad skužio što hoćeš...

Odgovori uz citat
Bookmarks