= Citat = Izvorno postao gog
To nitko nije govorio, ja sam rekao da se može uspoređivat!

Moj novi proc radi na 1.8 GHz (AMD64 3000+), a brži je od mog starog P4 koji radi na 2.4GHz...
čuj, u tome i jest poanta amd-a da otprilike 3000+ znači kao da je ekvivalentan 3Ghgz intelu...
istina je za gamere, jako je dobar izbor. neznam kako, ali jednostavno pri duplo manjem fsbu daje malo veće rezulatate, ali ako s amd-om XP-m il 64bit hoćeš zripat neki film DVD-divx ili bilo kakve multimedijalne procese, intel ga tuče u svemu... ima veći cache... jednostavno je brži u izvođenju aplikacija... evo recimo ja imam desktop komp ali pazite 3200+ AMD64 i tučem itela 3,0Ghz u svim 3dmarkovima, test CPU-a, ali kad ja stavim na ripanje DVD, meni treba 15 minuta, a intelu 10,5... uglavnom ima itel veće matematičke sposobnosti i brže kalkuliranje, a amd... opet za igre, pogotovo sa svojim 3dnow implementacijama...

kod amd-a i intela ti ej jedino izbor, igraš li se više ili radiš... s tim da će intel zadovoljiti i igru...

dakle, ako pišeš u wordu i igraš po lanovima nove igre, uzmi amd, a ako radiš u nekim xbačkim 3d programima ili dizajnerskim programima (autoCAD, paintshop photoshop) svakako uzmi intela...

a ako igraš stare igre i strategije i neke slabe programe, i mal pogledaš koji dvd, pa mal na net, onda uzmi celeron m, 1gb ram i mobility A.R.9700

joooj čini mi se da sam sve ovo već napisao... sorry, mal sam zuja trenutno, al valjd si sad skužio što hoćeš...