+++Otkrivena sigurnosna "rupa" u Panasonicu GD-87+++
Mobilni operater T-Mobile International AG potvrdio je da je otkrio sigurnosni nedostatak na novom Panasonicovom mobilnom telefonu GD-87. Riječ je o softverskoj pogrešci koja omogućava telefonu pristup naplativim uslugama, bez odobrenja njegova vlasnika.
"Otkrili smo nedostatak za vrijeme testiranja ovog telefona i odlučili smo ne uvrstiti ga u našu ponudu", objašnjava glasnogovornik T-Mobilea Philipp Schindera. "U najgorem slučaju korisnik koji ostavi mobitel uključen preko noći mogao bi se probuditi s vrlo velikim računom za impulse ili sadržaj."
Konkurentski operater Vodafone D2 odlučio je uvrstiti Panasonic GD-87 u ponudu svojih MMS telefona, no ubrzano radi na postavljanju dodatnih mehanizama u mrežu koji će spriječiti takve probleme.
Taj propust omogućava trećoj strani slanje push naredbe koja "kaže" telefonu da nazove bilo koji broj, što se na kraju može i naplatiti.
*evo vam malo gorke realnosti!*

Odgovori uz citat
. radio je na VIPu na drugi telefon i na mail, a na cronetu isprobano na mail i čini mi se i na drugi telefon... mislim da jesam, al ne držite me za riječ.

Bookmarks