Kako narediti računalu da neki program stavi svaki put kad se sistem digne!!
Može i objašnjenje za DOS!
Kako narediti računalu da neki program stavi svaki put kad se sistem digne!!
Može i objašnjenje za DOS!
možeš stavit shortcut programa koji hoćeš dizat u Start>Program>StartUp, ili napravit ekspanziju preko msconfiga, ali preporučujem prvoIzvorno postao dakinho
Glede DOS-a, ako se ne varam još uvijek postoje u c:\ /dakle root boot diska) autoexec.bat i config.sys, koji se izvršavaju - mada su najčešće prazni. U autoexec.bat možeš stavit nešto, što će ti se pokretat prije Windowsa...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
jel se moze onda i neka mp3 pjesma pokrenut prilikom startupa?
Mislim da se moze
U control panelu,u sounds and audio devices ides na sounds,pa windows pa start windows i onda promjenis u neki audio file koji moze biti mp3
Control Panel->Sounds and audio devices->sounds->windows->opcija Start Windows i tu promjenis
May the Force be with you!
Ako se o dos-u radi staviš putanju do izvršne datoteke u autoexec.bat Ukoliko se radi o nekoj windows aplikaciji jednostavno odvučeš shortcut do tog programa u start -> program -> startup folder ili u registriju dodaš novi string value u:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run]
ime može biti proizvoljno, recimo ime aplikacije, a vrijednost putanja do datoteke...
A kad bih htio preko bat file narediti da se kopira u start up,koja bi to naredba bila?
Ne znam kako bi shortcut napravio, ali običnu datoteku možeš kopirati sa običnom "copy od_kud gdje", s tim da se smještaj startup foldera razlikuje od kompa do kompa ovisno o username dotičnog korisnika.
Nego, meni se čini da bi se ti igrao s nekim stvarima koje baš i nisu preporučljiva![]()
Bookmarks