Ako ti je do neta, DSL ti je najbolji izbor. Imaš potpunu kontrolu, brzo je i najvažnije od svega je što je pouzdano.
Što se tiče spajanja frendova te dijeljenja DSLa, dugoročno gledano, to je super stvar. DSL wireless ruter i vanjska antena i to je to. Onu stvarčicu koju HT daje u akciji "idu mi žica na živce" il kak se već zove, nećeš baš moć upotrijebiti za spajanje kvarta. Tako da moraš računati na troškove pri dizanju opreme. WLAN ruter cca 800kn, omnidirekcionalna antena 600kn na više, antenski kabel cca 100kn, te po "frendu" koji se spaja, po glavi cca 400kn račnaj pa na više. Naravno, plus uzimanje DSLa. U startu će ti to biti vrlo skupa investicija. Kroz vrijeme s druge strane, vrlo isplativa.

VVISP ... ah ... imali mi s njima posla, jedno vrijeme bilo OK, onda nastala neka sranja, i ništa od toga. Još bi samo trebalo napomenuti da su u igri neke tužbice i natezanja oko toga, te kojekakve spletke oko dobivanja koncesije, tako da .. mislim... ja to nebi. Sumnjivo je dobiti koncesiju za korištenje 2.4GHz u profitabilne svrhe. To je vrlo zanimljivo. Jedno je da on unutar sebe ima 2.4 za prijenos, al on ljude spaja i naplačuje isti taj band ... što je malo ... hm.. zanimljivo. Probaj saznati više o tome, pa odluči. Ja ne bih preporučio. A i dostupnost vispa je u banani.

Wireless udruge ... hm ... ZGW voli spajat ljude, njima Iskon sponzorira net, WiFiHR spaja po preporuci, a zbog neta te sigurno neće spojit, ZNET ... najbolje da provjeriš. Al mislim da ni oni ne žele ljude koji će doć zbog neta. Udruge su ti tu ako želiš naučit, zabavit se i visit sa škvadrom.

Uglafnom, mislim da ono što tebi treba je DSL i sharing. Ako ćeš trebat pomoć oko realizacije, šikni mi mail, il se javi na ICQ.