Stvarno porazavajuce...(jesi probao u Bratulicu ili Polettiju, nema veze, BTW mislim i da bi tamo slicne dozivljaje dozivio)...fu**** shit!!!
Vrhunski su ujveti kupnje tu kod nas! Prodajemo vrhunsku foto opremu, imamo vrhunski odnos prema kupcu, imamo vrhunski marketing, ali je najbolji aparat kojega imamo na lageru Olympus mju 310, sve ostalo nazalost, nam je preskupo, jer bi bankrotirali, da recimo uzmemo dva objektiva za cca 2 soma eura i da nam stoje dva mjeseca, a i morali bi se stisnuti oko dobave povrca za vocarnu, koja je takodjer u nasem vlasnistvu! Damn!
Nazalost poznato mi je sve sto si napisao i potpuno suosjecam...
Poznat mi je i ovaj dio:
"Dobar dan. Molim vas za informaciju. Naime trebao bi fisheye za F90 ku moze Nikonov ili Tamron, ako je osjetno jeftitiji. Sto imate u ponudi?"
"Hmm, kako ste rekli, fisheye..."
"Da, ma to je objektiv najsireg kuta dakle vrijednosti ispod (tu me prekine)
"Samo malo, da pozovem kolegu... (dosadna muzika u pozadini)...(slazem si sendvic)...(vec mislim prekinuti)...
"Dobar dan izvolite.!
"Dobar dan, ma ja bih trebao...(ponavljam po x ti put)"
"Hmm, da, evo bas gledam, da, imali smo jednoga prosle godine..ali sad nazalost...mozemo naruciti, cekali bi oko 3-4 tjedna..."
Ovakav tretman nije samo u fotografiji, manje vise svugdje gdje se radi o visim cijanama proizvoda, a pogotovo ako nisu oni siroke potrosnje naici ces na slicno (npr prosle godine trazio sam odredjeni tip OZ alu felgi, niti jedan ducan u ZG ih nije imao u ponudi iako ih svi uredno imaju na cijeniku, rok cekanja 1-2 mjeseca, taman do zime, kad mi i ne trebaju).
Trebalo bi pravno regulirati uvjete pod kojima fizicka osoba moze otvoriti prodavaonu npr foto opreme (dakle minimalni uvjeti robe na lageru, servis, garantni i servisni rokovi...) a ne da imamo situaciju gdje svaki neuspjeli fotograf koji je radnju naslijedio od staraca, postaje i trgovac otvarajuci "megastore" foto opreme u svojoj radnji!

Bookmarks