Prikazujem rezultate 1 do 25 od 46

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Bodovi: 11.797, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fala ti na linku .... nego da ne kupujemo od ovih nasih lopova mislim da cu do Ljubljane po objektive ! Cjene su nize cca 10-15% a jos se dobije i mwst !
    Code:
     http://www.avtera.si/pregledizdelkov.asp?class=0001000200450009000100040002
    Na 17-85 mi fali onaj zavrsni dodir metalni ring naprjed ..... puno bi luksuznije izgledao .... mislim da i ovak ok izgleda ali s tim bi bio perfektan !

Tele objektiv !
    Uff namuco me ali mislim da sam uspio naci neki price/performance u ovom EF 70-200 f/4.0 L USM ili mozda ovaj EF 75-300 f/4.0-5.6 IS USM - ovaj drugi je jeftiniji i nije pak L serija ali opet ima image stabilization . Ugl povuci potegni . Prvi je definitivno kvalitetniji ali love za IS nemam s tim modelom . A ovaj drugi ima IS ali muci me to sto ima spori AF .... sto bi znacilo da nije za brze slike . Znaci dok bi slikao nesto sto se ne mice ili ne mice se brzo u daljini sve bi bilo BO ali kakve bi ispadale stvarno brze slike recimo sportska fotografija ?

EF 70-200mm f/4.0L USM

EF 75-300mm f/4.0-5.6 IS USM

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    46
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    He, he!

Ovaj prvi koji si naveo...pucas visoko! Imati ovaj objektiv na aparatu ne bi se posramio ni profesionalac u zahtjevnoj situaciji! 70-200, L serije, USM konstantnog otvora blende objektiv je vrhunskih karakteristika, i bilo bi ga lijepo imati, ali...moj odabir bi bio drugi navedeni!

Drugi objektiv koji su naveo imao sam u rukama, na EOS 33 ojki. To je vrhunski komad tehnike i nije niposto spor (u krajnjoj liniji ovo USM u imenu bi trebalo znaciti bas suprotno, dobro znam nije bas uvijek sve kako pise...). Jest da nema konstantan otvor blende duz cijele zarisne duljine, ali ima i osjetno vecu zarisnu duljinu! Pored toga ima IS, a mislim da ti ta cinjenica igra veliku ulogo, pogotovo kod tele objektiva!

Ponovno kazem, ne shvati me krivo, ne pokusavam reci da prvi objektiv ne valja, naprotiv, samo pokusavam staviti sebe u tvoju poziciju, i napisati ono sto pod tom pretpostavkom ucinio!

Evo ti u nastavku i jos jedan zanimljiv link. Mislio sam ti ga postati vec i prije, ali tek sam ga danas nasao na kompu (...previse harda...):

http://www.nelsontan.com/articles/indep.html

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Razlika u cjeni izmedju jednog i drugog je cca 2500 kuna , a opet ovakvi komade tehnike ne kupupju se bas svaki dan . IS je stvarno ljepo imat kao sto si rekao to je tele objektiv . Ipak jedno je L serija a ovaj drugi je "obicni" Naravno L serija s IS-om kosta puno i previse .... cjene se penju od 19000 kuna pa na vise . Zagrizao sam u fotografiju davnih dana a prije par godina me opet primilo . Inace za usporedbu objektiva koristim sljedeci site :

http://www.fredmiranda.com/reviews/index.php?cat=45

Hvala na linku !

Bas cu pogledat objektive drugih proizvodjaca .... jedino me frka do same kompatibilnosti objektiva jer je canon poznat da voli zezat "svoje" korisnike na taj nacin da im objektivi koje su kupili prije a nisu canonovi mozda i nece raditi .... I taj dio mi se nimalo nesvidja .

Imas mozda koji link da da govori o tom problemu tj ima popis kompatibilne opreme izmedju eos serije i objektiva !

Pozdrav

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    46
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, u pravu si sto se Canona tice. Najveci problem nije sama montaza, vec mogucnost iskoristavanja svih opcija fotoaparata u sprezi sa objektivom! Najcesce barem nesto sa ne Canon objektivom ne radi! To je razlog sto bi se a ako u skoroj ili nesto daljoj buducnosti i kupim nekoga digitalnoga EOS -a, vrlo tesko odlucio na kupnju alternativnih objektiva. Mozda Canon kostaju sitnicu vise, ali ako ih uspijes kupiti vani, svodi ti se na slicno, dobivas vrhunski proizvod, a i siguran si u potpunu kompatibilnost sa aparatom!

Sto se linka tice, nazalost nemam nesto slicno! Malo cu bas procackati po netu i mene zanima! Navodno Sigma prilicno dobro radi sa Canonima (sam se uvjerio ali na klasicnim EOS - ima, sa digitalcima nemam iskustva u tom segmentu)!

U svakom slucaju, sretnik si ako kupis bilo sto od navedenoga (naravno javi nam odluku )!

EDIT: Ovo mi je 200 post! Tak sada primjetih! Brzo nekako (ili mi sa cini)!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    MDA Vario
    Operater
    098
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    Drugi objektiv koji su naveo imao sam u rukama, na EOS 33 ojki. To je vrhunski komad tehnike i nije niposto spor (u krajnjoj liniji ovo USM u imenu bi trebalo znaciti bas suprotno...).

Bimbi, nije li USM oznaka za bezcujni rad, a ne brzinu? Ultra Sonic Motor?

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    47
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao g4nd
    Bimbi, nije li USM oznaka za bezcujni rad, a ne brzinu? Ultra Sonic Motor?
    Ne, radi se i o brzini i gotovo nečujnom radu.
    Jer princip rada je, koliko sam upoznat, na temelju ultra-zvučnih vibracija, koji pokreću motor vrlo vrlo brzo, a zvuk koji se pritom čuje je više zvuk trenja jednog elementa objektiva o drugi, samim pomicanjem istih, dok se sam motor gotovo i ne čuje.
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Slične teme

1. Canon Power Shot A520
    By Inovator in forum Recenzije digitalnih fotoaparata
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-07-2005, 14:24
  2. Canon A510 vs. Canon IXUS30
    By Romeo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 14-06-2005, 23:23
  3. Canon A520 vs Canon A95 vs Olympus C765
    By a in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5