pa vanja je dobil insajdera jer poznaje alkatonce "u dušu", a i počeo je pisat za 'mobil'. jako jednostavno.... a da pozna alcatele, pokazao je na drugim mjestima tak da sam za njega znao...
a što se moderatora tiče, može postat onaj tko područje, odnosno temu pojedinog foruma kvalitetno poznaje, tko je dovoljno ozbiljan za to da upravlja forumom i smiruje situaciju kad se zažari, a ne da u interpersonalnim svađama na forumu učestvuje i pokreće ih (jel tak vjeko, ivan_samsung, ... i ostali koji su imali svoje žute minute kroz povijest ovog foruma)...
zatim treba imat želju da se bavi moderiranjem, iliti pročita baš svaku temu u svojem forumu i prati da rasprave ne odlaze u offtopic (tome služi kafić). zatim, da ako je forum slab s raspravama da podigne raspravu vezano uz temu foruma da forum oživi (hint: vanja i alcatel)... itd. itd. itd...
a da nisu samo mobilaši moderatori, dokazuje viki... njega sam na forumu uočio da bi mogao moderirat siemensa jer ga poznaje i kuži se u to da održi situaciju u najposjećenijem tematskom forumu na razini raspravljanja, bez svađa i sl.
zoro mi se javio da bi želio moderirati wap. čovjek se time bavi pa zašto ne. sigurno poznaje tematiku.. jedino mi je žao što ne nalazi malo više vremena da provede na forumu, ali znam da ima dodsta posla pa ne stigne...
pa tako bilo tko tko poznaje tematiku nekog foruma i tamo se pokaže potičući rasprave i predlažući kvalitetne teme, može postati moderator ako ga to zanima...
isto tako, ostali forumaši mogu se požalit na rad nekog moderatora ako on ne obavlja svoj posao kvalitetno, ili predložit možda nekoga ako argumentirano smatra da je taj 'pravi čovjek za to'... ovaj forum je i tako tu zbog svih vas da se družite i izmjenjujete iskustva, pa tako ako netko zna više, može kao moderator voditi to područje... ja bih rado da imam moderatore u svim forumima tako da ne moram sav posao obavljati sam, a tu mi je viki kao prvi vanjski moderator puno olakšao, kao i svi ostali moderatori koji su do sada postavljeni. do sada se nitko nije požalio na njihov rad i to je super... znači da ljudi zaslužuju to mjesto koje su dobili...

)... 
Bookmarks