STAR WARS mi je dobar a ovo čudo nikad nisam ni volio
Star Trek
Star Wars
Warsi su za uzrast do 10 godina.
Ja sam bio napredno dijete i sa 6 su mi vec vrijedjali inteligenciju![]()
Tad sam bio prvi put uu kinu, kad su dosli prvi warsi.
Star trek je daleko bolje ostvarenje, a najbolji mi je TNG
Voyager je isto OK ali Enterprise je smece. Zali boze para. Jedino T'pol opravdava potroseno vrijeme gledanja![]()
STAR WARS mi je dobar a ovo čudo nikad nisam ni volio
glupa usporedba...
Seriously?
Kada sam rekao SF to je značilo science fiction
što znači naučna fantastika ali mislim(možda se varam) da neki u
temi baš i nisu pohvatali pojam.
Znači da sve što se zasniva na ljudskoj fikciji daleke budučnosti
a fanovima SF-a interesantno je bez obzira na priču i neku tobože radnju
ono koliko ljudsko društvo može otiči daleko u korak sa tehnologijom i
drugim svjetovima pa čak promatranju ljudskoga "skrivenoga" uma kao i
onoga poznatoga
"Oni su među nama".
:three:
malo sam maka
![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Istina, SF je SF bez obzira, ali opet, razlipostoji. Star trek je Rodenberry napravio na osnovi stvarnih spoznaja o svemiru, u nekim granicama zakona fizike, odnosno zabavno je ako si imalo upoznat s osnovama astronomije i teorijske fizike.
Ima i tu rupa, ali vidi se da su maksimalno pazili da ne pretjeraju.
Dok je Wars vise kao nesto bajkovito. Oni prvi su jos bili gledljivi, al ovo novo je katastrofa, barem za moj ukus.
Slazem se!!Izvorno postao Vuki
Mada moram reci da ipak naginjem Star Treku jerbo tam ima vishe tehnikalija i veze s stvarnoschu neg u SWu, nda trebam jos nadodat da u STu je i T'pol![]()
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
i jedno i drugo sucks![]()
:::: I don't have to be good, I'm cute ::::
meni je to sve bzvze
Imajte na umu da su to u biti "bajke za odrasle" i to jako dobro zamišljene i razrađene. Nudi se jedan sasvim novi "svijet", nešto gdje bismo i mi malo starijiIzvorno postao -TOT-
rado pobjegli (zamislite se sada tamo daleke 1960. kad nije bilo neta ili PC igrica).To je bilo idealan način da netko s 50 god. npr. odluta i dopusti si jedan ispušni ventil, a u svakome od nas, bez obzira na dob, krije se dijete. Sve ima svoje zašto i svoje zato.
Meni osobno je uvreda da netko ( u nekim američkim novinama ) kazuje da bi svijet bio puno bolji bez Star Warsa. Mislim-kako, zašto, zbog čega?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Da, i ti ljudi imaju naziv: geekovi.Izvorno postao Moby
![]()
Bah, za one bez mashte:
Uzmimo u obzir da veliak vecina stvari iz STa danas vec postoji, ne bas u smislu u kojem je u serijama, al to su poceci;
Hologrami, teleportacija (uspjesna teleportacija keramicke tegle), replikatori, ljekovi u aeorsprey, itd.
Uzmimo u obizr da je saga o SWu ispisana u pravilu opet na temu krshchanstva, dobro protiv zla, force se moze shvatiti kao Bog, koji zivi u svima nama, jedino neki ljudi mogu ga jace dozivljeti neki slabije, dok opet drugi mogu krenut tamnom stranom.
Osobno, boljom logikom mi se cini vjerovati u Force, nego vjerovati u Boga....
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
????Izvorno postao Smrt
A di si ti vidio da ovo boldano postoji?????
Testis unnus, testis nullus!
da, to i mene zanima! ja dosad nisam za to čula...Izvorno postao marko6630
inače volim i ST i SW, ali ipak malo više ST, osim zadnjeg, tj. Enterprise-a jer je prerastao u sapunicu.užas.
**najbolje od Enterprise-a mi je bila ona sinkronizacija: "Gdje i kapetani idu pješke".![]()
Zadnji uredio nijala : 20-12-2006 u 02:29
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
ddddIzvorno postao frish-KI
![]()
:::: I don't have to be good, I'm cute ::::
uspjeli su dosad teleportirati atom... tako da...
Seriously?
Izvorno postao marko6630
Za teleportiranu teglicu sam cul na radiju da im je uspjelo napraviti u nekom institutu, sad gdi i kak se to tocno zove, nisam memoriral...
Za replikatore, hm nie bas ko u STu, al ovo je pocetak, za sad ne mogu proizvoditi organske tvari, al plastiku i metal mogu
evo primjer kak to zgleda:
http://www.b3-d.com/products/dimension/FDM-Video.wmv
BTW to se zapravo zove Rapid prototyping, il po nashki 3D print.
Teleportirali su subatomsku česticu, nikakvu teglu.
Pa da, za ovo znam (elektron), i to u biti nije teleportacija, nego se elektron na početnoj strani uništi, a onda se neki već postojeći elektron modelira prema tome uništenom. Ne znam za vas, al ja ne bih volio da me tako teleportirajuIzvorno postao Drug Mile
A ove priče o teleportiranju tegle (!) i replikatorima su stvarno smiješne.
Prednost, naravno, dajem Star Treku, a nije ni Battlestar Galactica loša!
Testis unnus, testis nullus!
Teleportiranju tegle? LOL.
Postoje dva principa teleportacije nekoliko objekata. Jedan je čisto očit sam po sebi i takvim principom možemo teleportirati manje objekte i nežive stvari, a djelovao bi u sprezi sa replikatorom i sintetizatorom objekata. Ne moram spominjat da takva teleportacija nije nimalo pouzdana, jer se ne kopiraju kvantna svojstva objekta, a unose još dodatnu pomutnju u teoriju kaosa. A i naravno tu su i moralne opravdanosti ovakvog postupka. Trenutni teleportacijski pokusi se isključivo zasnivaju na ovom principu.
S druge strane teleportacija kakvu koriste u ST-u neće biti moguća još kojih 100-500 godina čisto zbog praktičnih razloga koje ću spomenuti kasnije. Iako bi većina neukih gledatelje pomislila da s obzirom da je moguće nadsvjetlosno putovanje, što je rezultat valnog i materijalnog poimanja svjetlosti odnosno čestice, to zapravo nije slučaj sa teleportacijom. Sama teleportacija u ST-u se zasniva na mogućnosti generiranja potprostornog procjepa (nešto slično crvotočinama u realnom prostoru, samo što je ovo za potprostor) i slanja molekula unutar vrlo usmjerene energetske zrake na ciljano odredište. Teoretski ne postoji niti jedan zakon koji bi onemogućio teleportaciju ovom metodom, ali su problemi praktične naravi. Energija potrebna da bi jedno ljudsko tijelo spremilo u međuspremnik u energetskom obliku je ogromna i najjača fisijska (današnja nuklearna) postrojenja nisu dovoljna ni za maleni dio tog prijenosa.
Drugi je problem isto veliki, naime slanje fokusirane energetske zrake nije vrlo lako izvesti, pa ukoliko postoje i najmanje fluktuacije (varijacije jačine) energetskog snopa...let's just say, jačina eksplozije u Chernobylu bi bila otprilike 1000 puta slabija od ovog što bi se dogodilo.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
OMFG...ovo je ozbiljno!
(frik)
Star Wars je Star wars al SW nema T'(žena i)Pol...
tak da :bunny:
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Bookmarks