koji kabel si kupio?
ustekaj u mob i provjeri na *#06#
ak je kabel DCA-540 onda nemreš nadograđivati softver
Pozdrav.
Ovako, imam "mali" problem. Kupio sam Koracell-ov usb kabel za M65 (deklarirano podržava C65 i CX 65). Nakon nekoliko sati muke s nemogućnošču prepoznavanja kabla (orginalni drajveri nisu radili, a ni nekoliko verzija s neta, jednostavno je nakon prikljućenja javljalo Siemens USB connectivity i nije moglo naći potrebnu ini datoteku) napokon mi je uspjelo jednostavnom instalacijom MPM-a. Ali problem je sljedeći. MPM mi nije instalirao USB-COM drajvere nego modem (preciznije Siemens Mobile Phone USB modem)! Naravno, ovakva konfiguracija omogućava pregled moba putem MPM-a, ali iskljućuje mogučnost update-a i spajanja nekih drugih programa. Ima li itko kakvu ideju kako da konačno osposobim te USB-COM drivere?![]()
THX
koji kabel si kupio?
ustekaj u mob i provjeri na *#06#
ak je kabel DCA-540 onda nemreš nadograđivati softver
Da, ispada da je u pitanju DCA-540- Šteta :-(
Koja je zapravo glavna razlika između 540 i 510? Da li je moguće napraviti konverziju?
u dca540 su ti samo 3 žice spojene direkt u usb, nema elektronike
tak da nemaš kaj modificirati![]()
![]()
![]()
Da, ali na ovom kablu je dobar komad elektronike, na sredini kabla je kutijica s tiskanom pločicom.
hmm......sad si me uhvatio u neznanju![]()
imam samo šeme za 540 i 500, nigdje nema za 510
tebi prepozna dca540 ali imaš elemente na pločici.........zbunj....
daj pliz fotkaj tu pločicu i otvoreni konektor prema mobu, pa me cimni na pm ili icq
@V3rt!g(o) pošalji mi te sheme i slike da ih stavim na forum ako nekome zatreba.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ja sam imao isti problem ali nakon sto sam instalirao pl2303 i jos nekih drivera sve radi kako treba a imam i serial port ako zelis mogu ti poslat pl2303 i drivere na e-mail
Bio bih veoma zahvalan![]()
pa daj e-mail pa cu ti poslat
al3x.hr(at)gmail.com
Zadnji uredio Sljaka : 26-04-2005 u 21:20 Razlog: zbog spama izbjegavati @
thx. pametno
je li ti sve radi kako treba
Zadnji uredio Big**Smoke** : 06-05-2005 u 17:03
Zar si mi poslao drajvere? Nisam ih dobio :/
jesam jesi li ih dobio sa hjerkic(at)net.hr
Zadnji uredio Sljaka : 03-05-2005 u 15:54 Razlog: A kome ja pišem da se izbjegava @? Netko valjda i spam voli. :D
Nisam dobio, a mail radi bez problema... probaj opet
Poslao sam ti opet i doso mi je neki e-mail kao da ti ne mozes dobiti e-mail imas li neki drugi e-mail ili se registriraj na iskon pa bi onda trebalo moc
Mrzim iskonov mail, ali neka, imam ga i onako
kosturko(at)net.hr
jesi li dobio drivere
Da, dobio sam ih, postupio prema uputama, ali i dalje mi ostaje u Device manageru Siemensov modem, a nista pod portovima. Inaće, primijetio sam da nakon priključenja ( i prije instalacije novih drajvera) pojavljuje se COM port 5 i preko njega mogu pristupiti mobu sa nekim programima (npr. Mobile Edit, Vissie isl), ali ne funkcionira prilikom upgrade-a, barem ne preko službenog što sam ga skinuo sa siemensovog sajta. možda bi upgrade bio moguć korištenjem nekog programa, ali ne žuri mi se baš da en zeznem mob. Ako tko ima koju ideju, samo naprijed![]()
Nađi u Device manager taj COM 5 i promijeni mu broj na COM 2.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Da, to bi još funkcioniralo, ali problem je u tome da ga u Device manageru nema pod portovima, detektiraju ga programi, ali ja mu ne mogu kao portu pristupiti![]()
Ides device manager/siemens usb modem/advanced/advanced port settings i u njemu stavis port koji hoces
Ako promijenim port, ne radi. A ako ručno podesim parametre update-a na COM 5 onda ga uhvati, ali javi neku grešku ("Ne mogu spojiti mobitel. 3.749V"). Izgleda da mi nije suđeno![]()
Bookmarks