Pa PTT i nije neka fora, to je stvar starija od MMS-a, a mislim i od SMS-a.
U biti, to je kao da uzmeš radio stanice u simplexu, netko govori, svi u mreži ga mogu slušat (podržava i konferencijsku vezu), ali nitko ne može odgovorit njemu dok on ne završi svoj dio. Čak mi se čini i da je vrijeme govora ograničeno na 30 sekundi ili je to stvar postavki mreže.
Što se tiče nečijeg posta poviše, koristi se mreža operatera (APN, Domain, imas svoj username i password...) ali to omogučava da sugovornika možeš dobit dok je god na području koje operater pokriva.
U USA se PTT koristi dugo, dugo i naplaćuje na sistemu naplate svakom od sugovornika u ovisnosti koliko je on pričao (toliko od free opcije).
Kontakti za PTT se izabiru posebno i stavljaju u poseban imenik koji se aktivira pritiskom na tipku PTT na mobitelu (odatle i naziv Push to talk - pritisni za pričat).
PTT koristi zasada koliko znam (tamo gdje ga ima) standardni GSM signal, iako standard u USA i Hrvatskoj nije isti.
U Hrvatskoj zasada nitko ne daje uslugu PTT, a i pitam se bi li bila zanimljiva za naše tržište, posebno zbog jednosmjernog komuniciranja.
"Razgovor" se zasniva na sesijama, kojih je istovremeno moguće imat i više od jedne (znači više "razgovora" od jednom).