= Citat = Izvorno postao Xzibit
ja jos manje kuzim
mora biti WWE (worldwide english) radio rom neznam sto je.. extended rom mislim da je dobra stvar al iskereno nemam pojma o pojmu
mach1 HELP US!
Svaki se rom paket u principu sastoji od osnovnog roma, Radio roma i ext roma (osim crackanih romova poput ovog što je instalirao pobudali koji u biti spaja ext rom sa storageom i tako efektivno povećava storage).
To se može vidjeti u Start->Settings->Device Information.
Tu su i inačice roma navedene.
Pri upgradeu svakako treba Osnovni Rom (moj je 1.03.00, a sad ih već ima 1.12...). Naravno, WWE za World wide english, Italian za talijanske romove i tako dalje. Bez Ext roma se može (kako je u takozvanom big romu). U njemu su u biti dodatni fileovi za instalirati, settingsi od operatora koji prodaje mobitel i još neki dodatni fileovi. To je rom koji definira razlike T-mobile, Q-tek, JAM i ostalih uređaja!!!
Radio rom je rom za podršku mobitelu u uređaju odnosno gsm unitu. Običan pocketPC nema taj rom. Radio rom se može nadograditi u paketu s osnovnim romom, ali i ne mora. On implementira podršku kao što su bolji prijem i kvalitetu signala ugrađenog gsm unita i ostalo vezano uz rad gsm unita mobitela.
Jedna preporuka: Prije updatea obvezno backupirati originalni rom (a i trenutni working rom)!!!