Na koliko Mhz si ga digao?Izvorno postao Betmenko
Na koliko Mhz si ga digao?Izvorno postao Betmenko
MDA Compact IV
Htjeo sam si ubost SD 1GB karticu. Dolazim u "Feniks kompjuter", covjek mi izvadi SD i SDhi-speed i nece mi procitati niti jednu karticu osim MMC 1Gb i jednu SD od 128Mb.
U "Hg spotu" nemaju ove brže.
Lova je priblizno ista, pa bih si ipak kupio SDhi-speed. Potražiti cu u drugoj trgovini, iako nisam proucio koliko je stvarna razlika izmedju MMC, SD i SDhi-speed kartica.
Možda se varam, ali čini mi se da nema neke razlike između Hi-speed i obične kartice. MDA Compact nije digitalna SLR kamera koja u burst načinu mora spremiti 10ak slika u sekundi od 8Mpx u RAW formatu. Flash format i tako pokazuje na mojoj 1GB Apacer 60x kartici read/write speed reda veličine nekoliko stotina kb/s iako je deklarirana brzina u Mb/s.Izvorno postao witamin
Zadnji uredio mach1 : 20-07-2005 u 10:56
MDA Compact IV
Evo kupio sam karticu. Naknadno sam skužio da kada nivo baterije padne ispod ~10% MDA javlja da nema dovoljno struje i isključuje SD karticu.Izvorno postao witamin
Točno. A to znači da se u tih 10 posto neće moći rabiti programi sa SDa. Što je zapravo i ok. Ne bih želio da mi tih posljednji 10% prebrzo ode i da se mob ugasi. Nezgodno je jedino ako nam je potrebna aplikacija koja se nalazi na SDu, a moramo je pokretati u tih 10%. Onda se ta aplikacija (ako nije prevelika) može instalirati i u RAM.Izvorno postao witamin
Inače, može se primijetiti velika razlika između programa i brzine kojom troše baterijske resurse. Recimo, Solitaire je melem za bateriju, dok recimo racing simulacija tipa Kart 2002 troši bateriju vrlo brzo. Radi se o procesorskoj zahtjevnosti aplikacije. Kart 2002 rabi i 3D grafiku pa je i to jedan od glavnih razloga bržeg trošenja baterije.
MDA Compact IV
Bookmarks