Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 5 od 17 PrvaPrva 1 2 3 4 5 6 7 8 9 15 ... PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 101 do 125 od 414
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Usporavanje

Alo ekipa,

jeste li primjetili da vam se usporava (i to opako) na trenutke Compact? Naime, kupio sam ga prije koja 3 tjedna, imam gore 5-6 aplikacijica, 5-6 igrica (što na mobu što na kartici), 512 SD, ali u zadnje vrijeme sam primjetio da se skroz uspori i dok ga ne resetiram ili pustim neko vrijeme sve je usporeno - aplikacije, igre, čak i Today...

ima li tko sličnih problema?

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

"Curenje" memorije, running programs i task managers

Jel' rabiš neki Task manager (PocketPlus, WisBar Advance,...)?
    Ako ne, onda je u najvećem broju slučajeva razlog povremenog usporavanja nedostatak program RAMa, odnosno RAMa (jer se dinamički podjela pomiće pri povećanoj potrebi memorije), uslijed većeg broja otvorenih aplikacija. Dobro je tu i tamo otići do Start->Settings->System->Memory->Running Programs i pogasiti running taskove. Ili još bolje, instalirati neki task manager (preporučam PocketPlus zbog kompatibilnosti s Win 2003 SE, a ne WisBar ) koji će automatski gasiti program kad se klikne na ikonicu X, a ne ga minimizirati, kao što je to slučaj sad!
    Inače, neke aplikacije imaju memory leakage (neke veći, neke manji) pa se nažalost program memory u slučaju kad je neka aplikacija (ili više njih) dugo vremena running, sve više smanjuje (bez obzira što se stoppaju taskovi na prethodno opisan način). Stoga je dobro povremeno napraviti soft reset. Ne moraš se bojati, nije to ništa čudno.
    Zadnji uredio mach1 : 14-06-2005 u 18:52
    MDA Compact IV

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Problem s grupama pozivatelja, prepoznavanjem pozivatelja

Primijetio sam da MDAu ponekad treba vremena da poveže broj koji zove sa spremljenim Contactom. Može se dogoditi da se javite i prije no što ga prepozna. Ako ne znate taj broj napamet u situaciji ste da se javite s "Da, halo, tko je to?", iako je to možda broj mobitela vašeg frenda kojeg imate pod Contacts.
    Nije problem uvijek, u većini slučajeva broj se odmah prepozna, ali nekad se dogodi da treba odzvoniti nekoliko puta da bi se ime posrkalo.

Drugi problem. Photo Contacts ne radi svoj posao kako treba. Grupe pozivatelja se postave, ali zbog problema s timingom srkanje informacija iz Contacts i PhoneContacts aplikacija kasni pa zna dogoditi da se ne prepozna grupa i telefon koristi ring ton koji ne treba, ili ne koristi ring tone postavke koje treba... Nezgodno!
    Oni koji ne koriste grupe pozivatelja ne će naići na taj problem, ali svejedno upozoravam. Osim toga, ni slika se ne prepozna uvijek na vrijeme.

(Neki čak idu toliko daleko da predlažu potpuno izbacivanje PhotoContacts aplikacije i njeno ne instaliranje prilikom hard reseta iz ExtRoma. Čak sam pronašao procjene da se tako vrijeme uporabe mobitela povećava za 20ak % budući je onda jedna aplikacija manje koja je cijelo vrijeme u pozadini i crpi resurse. No to nisam provjerio)

Ovo sve govorim s nakanom da zainteresirane kojima je rad s grupama pozivatelja jako bitan upozorim na ovaj problem te preporučim da možda ipak uzmu gadget koji u tom segmentu taj posao bolje obavlja!
    MDA Compact IV

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

servis

Planiram kupiti Compact pa me zanima:
    - gdje ga servisirati kada istekne garancija i ako se pokvari? U T-mobileu upucuju na Mobis?
    - da li postoje driveri s kojima BT ispravno radi?

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. T-mobile upućuje na Mobis? Hm. Tu bi mogao s odgovorom biti od veće pomoći netko tko je isto kupio Compacta u T-mobileu. Moj je uređaj JAM kupljen u GB.
    2. Postoji nekoliko BT stackova koji zamjenjuju defaultni Microsoftov. Rješavaju manjkavosti u stabilnosti i imaju veće mogućnosti podešavanja. Nažalost ovo govorim kao informaciju koju nisam isprobao.
    Kako sam već rekao defaultni Microsoftov stack sasvim pristojno radi kod prebacivanja podataka - bilo s kompom ili mobitelom (za to ga trenutno samo i koristim).
    MDA Compact IV

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kupih ga

Evoo gaa
    Napokon i ja kupih compact i za sada mogu reci da sam jako zadovoljan. Platio ga u T-mobileu za 3100 + pretplata 60.
    Isprobao sam BT i radi savršeno s drugim telefonima i Epox BT slušalicom.
    Ovlasteni servis je Elektromagic.

Zamolio bih vas par korisnih linkova za software. Jel postoji nekakav besplatni antivirus?

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e i ja bi ga tak uzeo da nisam curi prije mob kupio

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao witamin
    Evoo gaa
    Napokon i ja kupih compact i za sada mogu reci da sam jako zadovoljan. Platio ga u T-mobileu za 3100 + pretplata 60.
    Isprobao sam BT i radi savršeno s drugim telefonima i Epox BT slušalicom.
    Ovlasteni servis je Elektromagic.

Zamolio bih vas par korisnih linkova za software. Jel postoji nekakav besplatni antivirus?
    Pogledaj http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...7&page=3&pp=25
    Ili www.handango.com, ili www.pdarcade.com za review igrica i tako dalje...

Pogledaj početak ove teme i temu Soft za MDA compact kao polazišnu točku za odabir nekolicine vrlo korisnih utilityja (i igrica )...

Postoji antivirusni software, ali ti ne treba (barem ne za sad). U 6-7 godina što imam PocketPC uređaje nisam NI JEDNOM susreo neki virus.
    Zadnji uredio mach1 : 25-06-2005 u 17:58
    MDA Compact IV

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    MDA Compact
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

MDA Compact

Svaka ti čast majstore. Poslušao sam sve tvoje savjete i postao ponosan vlasnik Compacta + 1 Gb SD. Vrtim gore većinu onog što i ti i stvarno sam jako, jako zadovoljan.

Kantica je genijalna!

Ekipa me nasmijava s komentarima tipa: gdje tu pričaš i di su ti tu tipke... onda im pustim "oriđiđi" DivX sa SD-a, par privitaka .avi .mpg pa se guštam i na njihovim facama.

Hvala ti na detaljnoj recenziji bez koje se ne bih odlučio na nabavku Pocket_mrcine.

Molio bih te za jednu uslugu ako nije problem.

Pitam se zašto su naši biseri izbacili ClerVue PPT, ClearVue Pdf i Truefax, iako ih u uputama opisuju kao instalirane, pa ako ih imaš u CAB ili instalacijskoj verziji, molio bih te da mi ih pošalješ na mail.

Osim toga, muči me t9 kod IntelliPad-a. Da li se može nabaviti za hrvatski te isključiti da nije default za unos.

Stvarno sam žicar ali da ne radim HARD reset molio bih te i CAB-ove:
    4. Najelegantniji način - instaliraš iz WWE ExtROMa (imaš u MDA tips and tricks pojašnjenje o čemu se radi), recimo mog, dva CABa - za unos i za telefon - i to je to!

I to je to!

Unaprijed zahvaljujem...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao burke
    Svaka ti čast majstore. Poslušao sam sve tvoje savjete i postao ponosan vlasnik Compacta + 1 Gb SD. Vrtim gore većinu onog što i ti i stvarno sam jako, jako zadovoljan.

Kantica je genijalna!

Ekipa me nasmijava s komentarima tipa: gdje tu pričaš i di su ti tu tipke... onda im pustim "oriđiđi" DivX sa SD-a, par privitaka .avi .mpg pa se guštam i na njihovim facama.

Hvala ti na detaljnoj recenziji bez koje se ne bih odlučio na nabavku Pocket_mrcine.
    ...
    Čestitam! Jedino, bojim se da ne ćeš onda i mene isto kriviti ako ti kod MDA nešto ne bude po volji...

Pitam se zašto su naši biseri izbacili ClerVue PPT, ClearVue Pdf i Truefax, iako ih u uputama opisuju kao instalirane, pa ako ih imaš u CAB ili instalacijskoj verziji, molio bih te da mi ih pošalješ na mail.
    ...
    Stvarno ne znam što su to izbacivali. U ExtROMu ima još oko 10MB slobodno! Držim da su to slučajno napravili dok su ubacivali HR customizirane settingse. Bilo bi lijepo od njih da ljudima te CABove sad daju. Inače, moj JAM nema viewere, ali ima TrueFax. Taj ti CAB mogu dati. TrueFax radi besprijekorno. Doduše ne mogu faxeve primati (nemam dodatni FAX broj), ali kod slanja TrueFax radi ok i baš je fora.
    Nabavio sam ClearVue PPT i PDFa, a imam i ClearVue Word i Excel viewere.

Osim toga, muči me t9 kod IntelliPad-a. Da li se može nabaviti za hrvatski te isključiti da nije default za unos.
    ...
    Postavio si jako dobro pitanje. Njim sam se zabavljao baš nedavno. A i po svjetskim forumima ljudi pitaju za rječnike na njihovim jezicima (danski, švedski...). T9 customizirani rječnik (dakle ne ugrađeni engleski, njemački... .dll fileovi nego IntelliPad.udb file!) se puni kako koristiš IntelliPad unos (bez obzira što nisi na T9). E sad, taj se rječnik (popis riječi koje si do sad upisivao) može zamijeniti. Ja sam uspio naći na netu Croatian_Wordlist, file s popisom hrvatskih riječi. Ali veliki je bad što je to file od 4.5MB (ima oko 350000 riječi!), dok su ugrađeni riječnici oko 50kb! pa očito nešto šteka. Probao sam koristiti takav "hrvatski" T9 ali nije išlo. Neke je riječi prepoznao, a neke nije pa je na kraju postala veća tlaka nakon što se upiše neka riječ i krivo prepozna (ili ne prepozna), brisati ju, isključiti T9, upisati novu i ponovo nastaviti u T9 načinu. No, T9 ti sasvim pristojno radi na riječima koje si do sad upisivao. Probaj.
    Ja trenutno ne rabim T9. Zanimljivo je da je po defaultu poslije soft reseta on uključen. Isključuješ ga pritiskom na T9. Na istom mjestu mijenjaš T9, brojčani i standardni mobitelski unos, ciklično. Jednom kad isključiš T9 ostat će isključen do soft reseta.

Stvarno sam žicar ali da ne radim HARD reset molio bih te i CAB-ove:
    4. Najelegantniji način - instaliraš iz WWE ExtROMa (imaš u MDA tips and tricks pojašnjenje o čemu se radi), recimo mog, dva CABa - za unos i za telefon - i to je to!
    Može!

I to je to!

Unaprijed zahvaljujem...
    Samo mi još pošalji svoju mail adresu na privatne poruke na koju da ti pošaljem CABove ili sms da se čujemo.
    Pozdrav
    Zadnji uredio mach1 : 26-06-2005 u 16:02
    MDA Compact IV

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dali se more kupiti koji nastavak kaj bi podrzaval wlan!??..thx

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Betmenko
    dali se more kupiti koji nastavak kaj bi podrzaval wlan!??..thx
    SD WLAN kartica od 256MB.
    MDA Compact IV

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    znaci podrzaval bi onda wlan..niceee..sad samo recite gde to ima za kupiti ) u Hrvatskoj..

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    znaci podrzaval bi onda wlan..niceee..sad samo recite gde to ima za kupiti ) u Hrvatskoj..
    T-mobile. Pogledaj si popis njihovih centara na netu (ne znam iz kojeg si grada).
    MDA Compact IV

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma nema nicega na webu

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma nema nicega na webu
    Evo ti za informacije o Compactu:

http://www.t-mobile.hr/20/20-30-10-1...MDAC&ponuda=V2

a ovdje potraži informacije o prodajnim mjestima:

http://www.t-mobile.hr/20/20-30-30-00-00.asp
    MDA Compact IV

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e..moze se kak odkodirati..bez da placam kaj...jer hebes simpu....ja ocu imati vip )
    a pital sam i neceju mi odkodirati..

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e..moze se kak odkodirati..bez da placam kaj...jer hebes simpu....ja ocu imati vip )
    a pital sam i neceju mi odkodirati..
    Pogledaj ovdje: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...7&page=4&pp=25
    post pod naslovom Otkodiran bez nadoplate.
    MDA Compact IV

Forumaš Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Nov 2002
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Expansys?? Help?

Pokušao sam naručiti I-Mate Jam ali mi je došao mail da ne mogu primiti moju credit card order. Koristio sam AMEX.

Zanima me vezano za to da sam pročitao da su neki s ovog foruma već naručivali s Expansysa, sad da li postoje neka ograničenja za HR što se tiče načina plaćanja ili ne?

Unaprijed hvala,

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Fortius
    Pokušao sam naručiti I-Mate Jam ali mi je došao mail da ne mogu primiti moju credit card order. Koristio sam AMEX.

Zanima me vezano za to da sam pročitao da su neki s ovog foruma već naručivali s Expansysa, sad da li postoje neka ograničenja za HR što se tiče načina plaćanja ili ne?

Unaprijed hvala,
    Ma nema ograničenja. Ne znam zašto ti nisu mogli zaprimiti credit card order. Probaj bank transfer. To ti radi sigurno jer sam ga ja tako kupio.

Ali, preporučam ti da ga ipak kupiš u T-mobileu! Izaći će ti jeftinije!!!!!!
    Za daljnje informacije slobodno me pitaj u PPu. Drage volje ću ti odogovoriti.
    Pozdrav
    MDA Compact IV

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    HTC HD2
    Operater
    098
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

I-mate

Planiram kupiti Compact ali se jos nećkam izmedju Treo 650 i njega. inače vec dvije godine koristim Treo 180 i bio sam relativno zadovoljan (sad je vec , a i ranije, totalno out).
    Pitanje:
    Da li je istina da u slučaju pražnjenja baterije gubis sve podatke u memoriji (sa Treo-om je taj slucaj), i dok se ne dokupas kompica nista od podataka.
    hvala

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kolko ja znam..nema nikakog gubljenja memorije...kod compacta..

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    HTC HD2
    Operater
    098
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question

Pročitao sam na nekom forumu da u slučaju gašenja uređaja (ako ti se isprazni baterija) gubiš komplet podatke, imenik i instalacije (osim na memorijskoj kartici). Mislio sam da to nije slučaj sa ovim uređajem.
    Mach1 - pomagaj

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Compact backup baterija

= Citat = Izvorno postao alf!
    Pročitao sam na nekom forumu da u slučaju gašenja uređaja (ako ti se isprazni baterija) gubiš komplet podatke, imenik i instalacije (osim na memorijskoj kartici). Mislio sam da to nije slučaj sa ovim uređajem.
    Mach1 - pomagaj
    Ne, i da. Ali evo o cemu se radi. Compact posjeduje dvije baterije. Jedna je LiIon - glavna baterija, a druga je NiMh - backup baterija.
    AKo se glavna baterija isprazni, mobitel se ugasi i podaci su sacuvani jer ih cuva backup NiMh baterija!
    Nakon sto se isprazni glavna baterija, podaci ce zbog backup baterije biti sacuvani jos oko tjedan dana!
    Dakle nema straha, podaci se ne ce izbrisati. Potrebno je staviti Compacta na teske muke strujne apstinencije da bi pokleknuo (nakon oko tjedan dana).
    Tek kad se i backup baterija isprazni gube se podaci. Pri ponovnom paljenju mobitel radi Hard-reset.
    Punjenje baterija: Kod normalnog rada glavna ce se baterija isprazniti i korisnik ce staviti puniti mobitel. Backup baterija ostaje na 100%.
    Kod worst case scenarija, i backup baterija ce se isprazniti i pri ponovnom punjenju ce se i ona morati napuniti. I to je to.
    Zadnji uredio mach1 : 18-07-2005 u 11:29
    MDA Compact IV

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    HTC HD2
    Operater
    098
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

e pa da

Hvala na informaciji. Kasnije sam nasao da se moze raditi i backup podataka na memorijsku karticu.
    Treo is out
    King is alive

+ Odgovori na temu
Stranica 5 od 17 PrvaPrva 1 2 3 4 5 6 7 8 9 15 ... PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Windows Mobile Programiranje
    By sstrizic in forum Motorola
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 12-02-2005, 15:38
  2. Motorolafan.com-New mobile craze!
    By motorolafan in forum Motorola
    Odgovora: 3