ja jos manje kuzim
mora biti WWE (worldwide english) radio rom neznam sto je.. extended rom mislim da je dobra stvar al iskereno nemam pojma o pojmu
mach1 HELP US!![]()
ja jos manje kuzim
mora biti WWE (worldwide english) radio rom neznam sto je.. extended rom mislim da je dobra stvar al iskereno nemam pojma o pojmu
mach1 HELP US!![]()
HTC Desire HD + Apple iPhone 2G [8GB]
Svaki se rom paket u principu sastoji od osnovnog roma, Radio roma i ext roma (osim crackanih romova poput ovog što je instalirao pobudali koji u biti spaja ext rom sa storageom i tako efektivno povećava storage).Izvorno postao Xzibit
To se može vidjeti u Start->Settings->Device Information.
Tu su i inačice roma navedene.
Pri upgradeu svakako treba Osnovni Rom (moj je 1.03.00, a sad ih već ima 1.12...). Naravno, WWE za World wide english, Italian za talijanske romove i tako dalje. Bez Ext roma se može (kako je u takozvanom big romu). U njemu su u biti dodatni fileovi za instalirati, settingsi od operatora koji prodaje mobitel i još neki dodatni fileovi. To je rom koji definira razlike T-mobile, Q-tek, JAM i ostalih uređaja!!!
Radio rom je rom za podršku mobitelu u uređaju odnosno gsm unitu. Običan pocketPC nema taj rom. Radio rom se može nadograditi u paketu s osnovnim romom, ali i ne mora. On implementira podršku kao što su bolji prijem i kvalitetu signala ugrađenog gsm unita i ostalo vezano uz rad gsm unita mobitela.
Jedna preporuka: Prije updatea obvezno backupirati originalni rom (a i trenutni working rom)!!!
MDA Compact IV
ja sam sebi skidao sa xda develop stranice WWE rom kad sam mijenjao jezik na mda, i koristio sam Anansky bigstorage ROM. I evo jos uvijek radi. Kod njega nema extended roma.( a sta je ext Rom- Mach1 je pisao na temi MDA Compact/I-mate JAM tips & tricks ).
Radio rom sam takodje upgrade-ovo al u ne znanju, 1.01.00 na 1.11.00
to je ono kad navalis da instaliras sve sto ti padne pod ruku.![]()
Evo može li mala pomoć? Od kada se ovaj thread otvorio i kada je mach1 demonstrirao što smartphone(i-mate JAM) sve može zaljubio sam se u taj mobitel. E sada, htio bih si nabaviti taj mob ali još nemam para(trnutno štedim za to), pa može li jedan savijet, dali da kada skupim novce si kupim JAM black(koji ima 128MB rama) il da pričekam pa da si kupim JASJAR (evo linka: http://gsmarena.com/compare.php3?idP...idPhone1=1262), ili pak ako imate neki prijedlog nešto drugo. Thnx
Uređaj ima dobre karakteristike MDA Compacta (I-mate JAM) - veličina i masa i MDA3 - tipkovnica i WiFi. Osobno, draži mi je mali JAM iako nema tipkovnicu i WiFi. Ali to i tako ovisi o osobnom ukusu...Izvorno postao Skyward
MDA Compact IV
Dobio sam odgvor T-Mobilea:
Postovani gospodine Urbanc,
uredjaj MDA Compact moci cete kupiti u T-Centru Umag do kraja ovog
mjeseca.
Nastavno na Vase upite u vezi tehnickih specifikacija, dostavljamo Vam i
odgovore na iste od ovlastenog servisa (Elektromagic).
Verzija SW-a za MDA Compact je nize navedena, te ne postoji novija
verzija.
ROM version: 1.06.00 WWE
ROM date: 01/06/05
Radio version: 1.05.00
Protocol version: 1337.39
ExtROM version: 1.06.138 WWE
U slucaju da sami pokusate nadograditi svoj SW, zelimo Vas obavijestiti
da Vam T-Mobile
moze dati garanciju samo za aparat sa softwareom prilagodjenim za HR
trziste koji je orginalno bio u paketu kada je uredjaj kupljen, naravno
ukoliko Vi ipak zelite neki drugi SW, na zalost u tom slucaju Vam necemo
biti u mogucnosti pruziti garanciju za isti.
Windowsi su na engleskom jeziku te jamstveni list vrijedi 1 godinu.
Za sva dodatna pitanja ili nejasnoce, budite slobodni obratiti se na
istu e-mail adresu.
Srdacan pozdrav
@ Skyward
Ja sam sad narucio MDA Compact... 128mb rama bilo bi dobro imati al cjena JAM Blacka (ili Qtek S110) je visa... JASJAR? kad bude izasao kostat ce minimum 800 eur... mi se cini ipak malo previse... meni bi i smetalo sto je velik, zato kupujem MDA Compact... mali, ima sve funkcije bilo kojeg PDA, je GSM itd itd itd
preporucujem Jam Black ako ne bude pre visoka cjena!
![]()
![]()
Morate procitati ovo
![]()
![]()
![]()
Thursday 15 September 2005
E-TEN M500 communicator to be upgraded to Windows Mobile 5.0 [ 18:11 ]
E-TEN Information System has announced that in December it will be possible to upgrade OS of E-TEN M500 communicator to Windows Mobile 5.0. At the moment this is the first communicator, which can boast of an official OS upgrade to Windows Mobile 5.0.
I’d remind you that E-TEN M500 was released in the 1Q 2005. Currently it is powered by Windows Mobile 2003 SE for Pocket PC Phone. The CD with the upgrade will be offered via company’s distribution channels. The English version will come to retail on the Christmas Eve, the versions in other languages will be released later on. The company hasn’t unveiled the price for the upgrade CD.
slazem se sa mach1... kad mozes i prstima tipkat po touch screenu onda ti bas i ne treba tipkovnica... veliki + magician-u za velicinu.
Jeli moguće nadogradit RAM memoriju na MDA Comact(I-mate JAM). Jeli tko od vas ikada požalio zato što ima 64MB RAMA a ne više
Je. 128 recimo ne bi bilo loše.Izvorno postao Skyward
Inače, imaš firmu preko Bare kojoj pošalješ uređaj i oni ti ga vrate sa 128MB nadograđenog.
Na Expansysu možeš kupiti i JAM koji je već nadograđen na taj način.
MDA Compact IV
Procitao sam da na xda developers su otvorili xda mini i da su nasli mjesta za nadogradnju memorije ram... bu... skoci pogledat...![]()
ok, puno hvala. Daj mi još samo recite jeste li ikada požalili što nema više od 64MB rama
Zadnji uredio Skyward : 17-09-2005 u 22:59
da.............................................
betmenko neznam ak si ali nisi vidio al imas jednu moju privatnu poruku..................
ili even...![]()
nisam videl![]()
ma jednostavnije kupit MDA PROe odlican pocket..ludo zgleda a i jaki je dosta..
preko Bare? sta znaci? O_o kolko kosta?
To je to. PPC Techs. Samo što nije baš jeftino. Je da je 1GB SD fina stvar, no ne bi bilo loše imati i 128MB RAMa. Često se dogodi da je aplikacija 500kb - 1MB i za optimalnu iskoristivost traži da bude u RAMu, a ne na kartici koja se isključuje na 10% powera. A takvih aplikacija sam već sreo... Osim toga i dio Progam memorije se duljom uporabom popne na preko 15MB (meni je sad 18). 16 mi je usano Storagea, dakle ostaje mi sve zajedno free oko 23 (na pola-pola odabiru to je 12 za storage i 11 za programe). S dodatnih 64 mB to bi značilo 46 slobodnog još za storage i 43 za programe. E sad, znam da kad bih imao još 64 da bih svašta gurao u RAM iz jednostavnog razloga što mogu pa bi nakon nekog vremena opet došao na 15 - 15 slobodnogIzvorno postao Xzibit
Ma dobro je i ovako. Počistit ću gluposti (imam spremljeno preko 3000 SMS poruka). Mogao bih to i obrisati napokon :-)
MDA Compact IV
da mach1
a... preko Bare? sta znaci?... ne kuzim![]()
![]()
Preko Atlantika, u AmericiIzvorno postao Xzibit
![]()
MDA Compact IV
aha lol...ma, mach1, od kud si? di stanujes? (sam za info pitam...)
ZGIzvorno postao Xzibit
Pozdrav
MDA Compact IV
Bookmarks