ne vjerujem da je stetno za uredjaj, jer dobijes samo broj i ukucas ga, nikakvih drugih zeza nemas.a da, plaća se karticom i traze ti neki dokument sa slikom da potvrde validnost kartice.Ili ubrzaj ti prijatelja da ti to posalje, jednostavnije je...
kako si informiran,koliko je to uopće i da li je štetno za uređaj jer imam mogućnost da mi ga prijatelj donese iz njemaćke kao qteka 9090(slobodnog) samo tek u osmom mjesecu a do tada mi se ne da ćekati ako je ova solucija nije štetna i jesi li plaća karticom ili....Izvorno postao pobudali
ne vjerujem da je stetno za uredjaj, jer dobijes samo broj i ukucas ga, nikakvih drugih zeza nemas.a da, plaća se karticom i traze ti neki dokument sa slikom da potvrde validnost kartice.Ili ubrzaj ti prijatelja da ti to posalje, jednostavnije je...
Spomenuo sam da je za vlasnike ovog ili sličnog mobitela potrebno početno vrijeme privikavanja u slučaju da nisu prije njega imali iskustva u radu s nekim PocketPC uređajem.
Na Microsoftovim stranicama može se downlodirati Tutorial kojim se novoga korisnika upoznaje s osnovama PocketPCa, PocketPCa Phone Edition i PocketPC Smartphonea.
Tutorial se može skinuti ovdje.
Zadnji uredio mach1 : 26-05-2005 u 22:52
MDA Compact IV
Juhuuuu! stigla je mrcina
nego sad se gnjavim sa povezivanjem na kućni wireless. u uputstvima od MDA III piše da moram upisati SSID (ok) ali i neki username i password koji moraju odgovarati mojoj mreži. moja mreža NEMA nikakav username i password i mali se nikak neće konektati! Grrrr.. imam postavljen WEP enkripciju (128 bita ASCII) i MAC acess kontrol (koji sam isključio, ali ni to nije pomoglo)
Ima li netko da se uspio povezati na T-com wlan?
btw. uređaj je FENOMENALAN!!!!!
ej ljudi jel možda netko slučajno ima GTA:San Andreas![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pitao je pocitos koje su prednosti mobitela koji mogu zavrtiti JAVA aplikacije budući MDA Compact ima Midlet manager.
Iskreno, moram ti priznati da ne znam nekoga tko je isprobao Midlet Manager i zavrtio neku java aplikaciju. Znaš, kad čovjek dobije mobitel koji je i PocketPC za koji postoje aplikacije i igrice od kojih se Simbian i ostalim mobitel korisnicima glava može zavrtiti, onda nema baš neke potrebe za Java aplikacijama
Šalu na(-)stranu, isprobao sam JAVA aplikacije. Demo ZET Autobusi (autobusne linije u Zagrebu) i MM-Free (plan grada Zagreba). Obje rade besprijekorno i iskorištavaju veliki ekran full do maksimuma kako u menijima tako i u prikazivanju slika. Aplikacije su baš fora. Recimo aplikacija s planom Zagreba prikazuje odabrani dio Zagreba u nekoliko razina detaljnosti pa se tako može zumirati do razine ulice. Može se i pretraživati po nazivu ulice, tražiti najbližu Poštu, Banku, znamenitost ili slično. Fora.
Probao sam pokrenuti Sony Ericsson S700 igrice, ali nisam uspio.
Čudi me da MDA III nema Midlet Manager aplikaciju predinstaliranu. Mislim da je Java Runtime, Midlet manager i slični programi u ExtROMu. Onda se može prebaciti na MDA III.
Ali kako sam i rekao, nema neke koristi. Aplikacije pisane za PocketPC su bolje jer iskorištavaju potencijale ciljane platforme do maksimuma. A i igrice su za PocketPC neusporedivo bolje. Zanimljivo je da PocketPC može zavrtiti JAVA aplikacije pisane za Windows Mobile (ako se instalira JAVA Runtime). u Javi je pisan meni ponajbolji grafičko, simboličko, numerički kalkulator za PocketPC koji sam vidio. Simboličko deriviranje, rad s matricama, integriranje i jednostavno crtanje. Zove se Formulae. Zakon! Jedino što je malo sporiji. Još da je pisan u Cu! Uf!
Zadnji uredio mach1 : 01-06-2005 u 14:52
MDA Compact IV
a šta se tiće onog programa folder lock(nisi mi ništa napisa) mislim ako znaš za tako nešto,postoji li za pocket pc?!Izvorno postao mach1
Evo pogledaj recimo: CryptoStorage ili Pocket SafeHold. Omogućuju kriptiranje podataka i foldera i tako onemogućavaju pristup bilo kome.
Možda bi ti bio koristan i Security+ koji onemogućava pristup do određenih settingsa i programa.
I na kraju, da bi onemogućio da ti itko prčka po mobitelu, postavi si traženje Passworda kod uključivanja. Odeš na Start->Personal->Settings->Password (vrijeme stavi na 0 - to znači da će kod paljenja tražiti password).
Nadam se da sam pomogao.
MDA Compact IV
Bok,
možda je već spomenuto, ali nisam uhvatio. U svakom slučaju, zanima me jel moguće promijeniti SVE roze boje povezane sa defaultnim postavkama kad se kupi mob u T-mobile-u? Naime, razmišljam o kupovini, ali ako mi cijelo vrijeme bude to rozičasto, poludit ću.
I jel moguće postaviti ovaj 3D look button-a kao u prethodnim sličicama.
Hvala
koje roze boje? jedino imaš malo slovo T u gornjem desnom uglu na samom uređaju, ali valjda se da zguliti s nečim oštrimIzvorno postao Eddy
- meni ne smeta i baš lijepo paše uz srebrnu.
Naravno.Izvorno postao Eddy
Četiri su načina da to napraviš:
1. Izabereš drugu Today temu - ostaje ti ipak roza unos i Telefon,
2. Napraviš update ROMa s WWE OSom (kojeg ja imam) - no onda moraš ručno ubacivati postavke za T-mobile HR, MMS, WAP i Internet...
3. Napraviš hard reset, a nakon align screen pritisneš tipku za soft reset. Sad ćeš moći birati ručno koje CABove želiš instalirati, a koje ne želiš. Ne želiš instalirati IntelliDialer_T-mobile_WWE_RC10.CAB i Phone T-mobile customizaciju i još T-mobile UI customizaciju za today screen, nove ikonice u start izborniku, today T-mobile plugin...
4. Najelegantniji način - instaliraš iz WWE ExtROMa (imaš u MDA tips and tricks pojašnjenje o čemu se radi), recimo mog, dva CABa - za unos i za telefon - i to je to! Promijeniš još Today temu i isključiš prikazivanje T-mobile plugina na glavnom zaslonu i imaš novi mobač!
Kao na slikama gore!
Pozdrav!
Zadnji uredio mach1 : 25-06-2005 u 18:18
MDA Compact IV
Evo sad kad sam se malo naviknuo, evo par pitanja:
- Može li se pomoću Find pretraživati negdje drugdje osim My Documents?
- Može li se promijeniti defaultni dir za My Documents, i slično?
- Može li se promijeniti da mi ne snima slike po zasebnim direktorijima? Ili možda, nije to toliko loše, ali može li se onda nečime pregledavati sve slike iz recimo My Pictures bez obzira što su u zasebnim direktorijima? Sa album ne može...
- U uputama piše da ima Voice control, dok ja to nisam našao!
- Prijatelj na MDA3 ima GRPS monitor na today-u, dok ja ne mogu pronaći kako to staviti.
Molio bih vas da mi probate objasniti gore navedeno.
Hvala vam puno!
1. Može. Pretražuje i po SD kartici ako ju imaš i po tipovima podataka. Ne pretražuje jedino sistemske datoteke.Izvorno postao Eddy
2. Ne znam za to. Što ti konkretno treba? Razni programi imaju svoje specifično postavljanje snimanja podataka u user defined folder pa ti to može možda riješiti stvar.
3. Ne može. Nažalost, jedan od velikih badova o kojem sam pričao. Sve slike možeš gledati s ugrađenom Pictures aplikacijom ili nekom drugom third party.
4. Nema voice dial. Pisao sam o Microsoftovom Voice commandu, a možeš uporabiti i neki drugi software...
5. Možda se radi o full SPB GPRS monitor aplikaciji, a ne ovoj koja dolazi u extROMu s MDA compactom?
MDA Compact IV
Meni ne radi. Ja se čujem a sugovornik ne...Izvorno postao mach1
Može li mi neko reći da li da skinem foliju sa displaya? Užasno me nervira ali neznam da li se display lako ošteti. Imam običaj da nosim telefon u džepu pa kontam da bi se lako mogao oštetiti kao sto su i prethodni telefoni.
Nevjerojatno! Pratio si postupak koji sam ja opisao?Izvorno postao Eddy
Imaš JAM ili Compact? HR ili DE i eng OS?
Zadnji uredio mach1 : 09-06-2005 u 16:22
MDA Compact IV
Ne moj ju skidati! Preporučam da nabaviš nove kvalitetnije folije (koje će pokrivati cijelu površinu LCDa) i da tek onda skineš ovu...Izvorno postao pobudali
MDA Compact IV
Kupio u T-mobileu prije 10 dana, HR, Compact...Izvorno postao mach1
Pričam na telefon i držim ono sa strane. Ja se čujem sugovornik ne.
Ideje?
E, daj odgovori na mail...
Napiši koje inačice OSa imaš za ext, rom i radio - 1.06?
U extRomu MDA compacta HR postoji nekoliko patcheva koji "rješavaju" i audio "probleme" na deviceu.
Pa nije valjda da audio patch onemogućuje snimanje sugovornika tijekom razgovora?!
Da nije problem, napravio bih odmah ispitivanje toga. Hard reset i ručno instaliranje cabova pri bootu - BEZ audio patcha pa da vidimo što se onda događa...
Evo sad čitam mail, sorry na kašnjenju...
Zadnji uredio mach1 : 09-06-2005 u 16:35
MDA Compact IV
Izvorno postao Eddy
Takodje, ni kod mene ne snima sugovornika...
Kod mene radi kako sam opisao! Hm... Morat ću ući dublje u problematiku da vidim zbog čega se to događa...Izvorno postao pobudali
MDA Compact IV
Čuj dali ovaj monster može ručak skuhat??
Svaka čast![]()
P.S.sound od motora je super!
Izvorno postao lili
Ne može ručak skuhati...
Hvala!Izvorno postao lili
![]()
MDA Compact IV
alo MDA-ovci imam jednu krasnu novost koja neznam koliko će kome upaliti ali meni je.prije nego šta sam kupija MDA III otprilike prije 25 dana poslao sam t-mobilu poruku kako sam vip korisnik ali kako bih kupija u njih MDA uređaj ako bi mi ga otkodirali uz nadoplatu.već sam se pomirija da od toga neće biti ništa jer sam i zvao službu za korisnike i postavija im isto pitanje na koje su mi odgovorili kako oni to ne rade.nakon 10 dana stiže poruka od t-mobila a kad sam je poćea ćitati nisam moga virovat svojim oćima,kao: ako ga kupite u našim prodavaonicama i dostavite nam raćun i IMEI uređaja mi ćemo vam ga OTKODIRAT.da ne bi sve ostalo na praznim obećanjima nisam tija od ovom pisat na forumu dok ne vidim kakva će biti kulminacija i evo napokon u ruci držim MDA odlokan za sve kartice.ipak sam na kraju ove sretne priće dobija i napomenu od t-mobila kako je ovo izniman slućaj i kako je odluka donesena za buduću suradnju.
šta se tiće samog uređaja ne da sam zadovoljan nego pre zadovoljan,rekla je jedna ženska sad već gospođa u pozamašnim godinama kad se prvi put poševila "da sam znala da je ovako dobro i prije bi".tako i ja kažem za ovu stravu od uređaja "da sam zna da je ovako dobar i prije bi ga kupija".
Zadnji uredio pocitos : 14-06-2005 u 01:24
Da imam sad nekih 3 soma sa strane, uopće ne bih puno razmišljao i zaletio se u T-mobile. Ja barem ga ne moram odkodiravati.
Bookmarks