Izvorno postao
mach1
Polako, imam uređaj od sredine veljače 2005. i ne mogu se složiti. Pisanje poruka na touch screenu uopće nije ni nemoguće, ni teško. MDA compact uvodi nov način unosa podataka putem Phone Pad unosa. Klasičan mobitelovski ili T9 unos. Klikanje uopće nije komplicirano. Tako da se sad na novom MDAu može unositi pored već poznate softwareske tipkovnice, Character recognitiona, Palm unosa i Prepoznavanja rukopisa i na ovaj način. Mogu reći da mi je unos postavljen konstantno na Phone Pad!
Veličina - usporediva s Nokijom 6630 - ali o kojem se ovdje ekranu radi!ž
Ekran - jako dobro - 2.8" dijagonale i opet je sve vidljivo i čitko. Fontovi na zaslonu se mogu podešavati veličinom, a sam zaslon rotirati (tko voli).
Masa - 150g - nije prepreka - uz uređaj se dobiva case koji sam počeo rabiti i navikao se na takav način nošenja mobitela na hlačama (prije je to bilo standardno u džepu).
Aplikacije - kako sam već rekao - vrlo dobro - pored klasičnog paketa Mobile Outlook, Word, Excel aplikacija tu je i skup preglednika slika, Terminala, Backup aplikacije, Kamere, Truefax, PhotoContacts, Sim manager te wireless modem. MDA ima još i zip, gsm manager, pdf viewer i program launcher ako se ne varam.
Kamera - 1.3Mpx - ali nije nešto! Moram priznati da sam razočaran. Korisna je, ali i pored Patcha koji je izdan nije puno poboljšana. SLike su dosta mutne i treba se potruditi dobiti kvalitetnu fotografiju. ALi feature je vrlo koristan za nešto slikati na brzinu. A za slati putem MMSa i tako se ne vide sitni šumovi na maloj sličici.
Brzina rada i stabilnost - nemam zamjerke - Malu ulogu tu igra i 416MHz procesor, ali i stabilnost OSa (paziti kod instaliranja Today plug-inova koji ne podržavaju 2003SE!).
Zanimljivost - vrlo često se ulovim da rabim MDA compact poput pravog mobitela - bez izvlačenja stylusa - i to se može!
Preporuka -
1. Kalkulator je korak unazad od onoga kojeg sam imao na 2002. Prvo što sam napravio je da sam vratio kalkulator. Preporučam!
2. Kupiti dodatnu SD karticu malo veću po mogućnosti i instalirati na nju programe - ne trošiti glavnu memoriju.
3. Podesiti kameru da sprema slike na SD karticu.
4. Instalirati Task manager i battery monitor - preporučam SPB PLus!, UpTime meter za prikaz vremenskog kapaciteta baterije (čovjek ne bi vjerovao koliko je to zgodan i koristan freeware), Pocket Reader (za čitanje .lit elektronskih knjiga), Pocket Streets (bio u Padovi nedavno i jako koristi - kao da sam kući!), PocketTV (mpeg player), PocketBible (po mogućnosti ne NIV nego NSRV ili NJB traslation)...
Igrice - ima ih brdo. Trenutno ih imam instaliranih 20ak - od avantura (Atlantis Redux i Gilberta od 100MB i 25MB) pa do društvenih šaha, monopolija i scrabblea od 500kb na gore... Moram priznati da sam počeo više cijeniti igre koje se mogu igrati samo tipkama kao na pravom mobitelu (Sky Force i Gangsta Race su tu zakon! - efektne, a mogu se igrati bilo gdje bez izvlačenja stylusa. )
Zaključak - preporučam!!! I još jednom - preporučam!!! :-)
Eto, toliko za početak od mene.
Bookmarks