Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2
Prikazujem rezultate 26 do 33 od 33
    Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja u photoshopu najradije koristim "Burn tool" za odstranjivanje crvenih očiju. Smatram da nudi najbolji učinak. Što može biti jednostavnije, 2 klika i gotovo.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo, ACDSee PRO ima zgodan i vrlo jednostavan alat za uklanjanje Red Eye efekta.

Mozete ga skinuti ako imate neki torrent alat ili Lime Wire.

Tezak je 40 - ak MB!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    149.474
    Nivo
    92
    Bodovi: 149.474, Nivo: 92
    Bodovi: 149.474, Nivo: 92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oni sretnici koji imaju Canon digitalce, na CDu dobivaju i iznimno solidan SW paket, koji ima i integriran red eye uklanjač...
    ostalima preporučujem ACDSee, koji u svim svojim verzijama unazad par godina ima integriran taj alat

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Note 2
    Operater
    '91
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.363, Nivo: 25
    Bodovi: 11.363, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja imam neki mali programcic koji radi cist dobro kao prva pomoc. Ima nekih mozda 1 MB, i isti takav koji na zivinama uklanja unakazene oci!

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ACD See fino uklanja crvene oči, samo što je problem kod takvih alata što ili crveni dio na očima prekriju samo s jednom bojom (pa se izgubi dubina slike) ili se vidi jeko ružan prijelaz između popravljanog dijela i ostatka oka. Takvi alati mogu poslužiti kao hitro popravljanje za neke nezahtjevne fotografije.
    Ako bi htjeli malo kvalitetnije urediti oči a da ne morate koristiti "Color replacer" i nijanse boja mislim da je stvarno jednostavno koristiti "burn brush" u photoshopu koji će sasvim potamniti crveni dio oka dok ne postane crn a ujedno će i sačuvati "dubinu" popravljanog dijela oka ( vidjet će se onaj sjaj i prelazi nijansi).

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao observer
    ACD See fino uklanja crvene oči, samo što je problem kod takvih alata što ili crveni dio na očima prekriju samo s jednom bojom (pa se izgubi dubina slike) ili se vidi jeko ružan prijelaz između popravljanog dijela i ostatka oka. Takvi alati mogu poslužiti kao hitro popravljanje za neke nezahtjevne fotografije.
    Ako bi htjeli malo kvalitetnije urediti oči a da ne morate koristiti "Color replacer" i nijanse boja mislim da je stvarno jednostavno koristiti "burn brush" u photoshopu koji će sasvim potamniti crveni dio oka dok ne postane crn a ujedno će i sačuvati "dubinu" popravljanog dijela oka ( vidjet će se onaj sjaj i prelazi nijansi).
    Slazem se sa gore navedenim...nesto se previse slazem sa ovim observerom u posljednje vrijeme ...sto cu covjek pravo zbori...

Jos samo zelim nadodati da osim vrlo zrnatih i neprirodnih prijelaza koji se dobiju na ocima nakon ovoga zahvata (daju se ponekad rijesiti blur filterom u Photoshopu...ali onda je tu vec previse programa i truda u igri), neke dijelove crvene boje iz oka objekta ove aplikacije nikada niti nece otkloniti...tako u vecini slucajeva dobivate parcijalno ociscene fotke od red eye efekta...premda ovaj ACDSee Pro daje u cca 70% slucajeva pristojne rezultate.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako mogu ikome pomoći preporučio bi i jednostavne programe kao Red Eye Remover i Photo Toolkit koji su krajnje jednostavi i učinkoviti skoro automatizirani!
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Nokia Lumia 710
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    16.562
    Nivo
    31
    Bodovi: 16.562, Nivo: 31
    Bodovi: 16.562, Nivo: 31
    Ukupna aktivnost: 99,0%
    Ukupna aktivnost: 99,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    Najlakse sto sam ja vidio ja alatka na HP ovima! Osim toga imao sam jedan plug in za Photoshop, negdje sam ga zametnuo/izgubio/obrisao i ne mogu ga vise na netu naci da se ubijem! Imao je svega par MB i radio je savrseno! Jos uvijek imam isti takav plug in za brzinsko/automatsko izostravanje fotki i takodjer radi savrseno! Probaj naci gore navedeno, mozda ti podje za rukom!
    Mislim da bi to mogo biti ovaj plug-in:
    http://www.vicman.net/antiredeye/

+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove