Sto se cijene tice: moje je misljenje da je cijena od 2500 kn prilicno postena za ovaj aparat bez obzira sto je model iz 2003. godine! U doba kada je izasao cinilo se kao da je ispao iz buducnosti (5MP, stvarno malih dimenzija, svega 2cm debljine, a 3x opt zoom)! Danas i nije takvo cudo, ali drzi ga bezvremenski dizajn, izuzetno kvalitetna optika (mnogi cak spekuliraju da je ovo mozda i jedini objektiv do 2004 godine koji je zaista izisao iz pogona Carl Zeiss), izrada bez mane (metalno kuciste, sa po meni stilski savrsenim kliznim poklopcem prema dolje)! Fokus, takodjer na razini zadatka, u uvjetima sa malo svjetla tu je i lampica koja bez problema osvjetljava objekte na udaljenosti 3-4m! Fotke super, ostre, dobrih boja!
Jedino sto me kod T1 smetalo bilo je kasnjanje kod okidanja, koje mi se ucinilo ipak malo pretjerano dugo, kada tome dodamo i spremanje na karticu (znalo se sve skupa razvuci na 3-4 sekunde)!
I masa mi je bila malo upitna jer ima mislim 200 grama ili nesto sitno vise (za tako mali aparat..), ali ipak, full metalno i stvarno kvalitetno kuciste to uvelike opravdava!
Nadam se da cemo uskoro i od WB-a cuti kritike i pohvale! Imam i ja jedno pitanje! WB jesi li skuzio nacin rada objektiva?!
Ja sam ga proucavao koliko sam god mogao, ali neke su mi stvari ostale nejasne. Dakle jasno je posto objkektiv ne izlazi iz aparata da je fokusiranje i zoomiranje interno, ali s obzirom na zoom 3x, a otvor blende 3.5-4.4, gdje im je stao, ako znamo da je cijali aparat, dakle i sa stijenkama kucista samo 2 cm debeo (ili tanak)?
Bilo je nekih Minolti, a mislim i Pentaxa koji su imali objektiv smjesten uzduz aparata, a svjetlo se prenosilo preko prizmi, nisam skuzio dali je i ovdje tako!

Odgovori uz citat

Bookmarks