Meni se isto gasi i to mi se prije kojih mjesec dana prvi put dogodilo... ono prodje 10 dana i ugasi se...
a zadnju put sam ga flash-al (stavljal neki patch) u 7. mjesecu... cudno da prije nije to radil![]()
U zadnje vrijeme moj M55 se gasi sam. Prije otprilike mjesec dana nadogradio sam fw na 10. Telefon mi se gasi zadnjih 7-10 dana. Pomoc!!!
Da li je to mozda to fw ili slicno?! Imam "cabel for PC" sto sigurno pomaze. Moram napomenuti da sam ga samo koristio za prebacivanje slika, melodija i sl. kao i za taj upragde fw. Inace, nemam pojma o flashovanju fona (ali bih volio nauciti).
Pomozite oko gasenja telefona!!!![]()
Meni se isto gasi i to mi se prije kojih mjesec dana prvi put dogodilo... ono prodje 10 dana i ugasi se...
a zadnju put sam ga flash-al (stavljal neki patch) u 7. mjesecu... cudno da prije nije to radil![]()
Hajde vas dvojica malo bolje opišite probleme koji vas muče. S kojim programom je flashano, da li je bilo problema kod flashanja, koji dio je flashan, koji patch je ubacivan. Uglavnom čim više informacija napišete lakše je naći, ili prepostaviti, razlog zašto se nešto događa.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
E ovako...
Ja uopste nisam flashao telefon, osim sto sam upragdeovao firmware.
Telefon mi se kad nesto radim ili pritisnem sam ugasi (nekad da, nekad ne). Znaci SAM se ugasi odjednom (nesto mu se kao ekran na trenutak pomuti i ugasi se). Automatsko iskljucivanje nije postavljeno... Nisam siguran za FW telefona. Kako se to provjerava? Jel *#06# pa info pa "sw-version" (to nije jel tako, jer je to sw a ne fw verzija... uzgred sta je sw?). Kako da ga ustabilim da se ne gasi.
to je to. sw je verzija software-a...
maraschino - PTICICA
@Flashy ako si upgradeo mob onda si ga flashao, jer flashanje nije ništa drugo nego ubacivanje softvera, ponekad se naziva i firmware pa zato i dvije kratice sw i fw, u mob. Pokušaj sa V-klayom ponovo preflashati mobitel. Nemoj flashati na nižu verziju softvera. Softver i program potraži na www.siemensfreaks.com ili www.siemens-java.com
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Jel bolje da ubacim fw. 11 ili fw. 10. Sad na telefonu (a i kompjuteru) imam samo fw. 10 (mislim imam samo na compu fw 10, telefon ih ne moze imati vise)? Za fw 10 ima vise flasheva...
Fw 10 je službena verzija , a fw 11 i fw91 su neslužbene verzije. Možda je najbolje da ubaciš fw 10 jer poslije možeš dizati na fw11 ili 91. A flash odaberi prema jezičnom paketu koji ti odgovara.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ubacio sam ponovo fw 10 ali ga jos uvijek nisam isprobao. Zadas se cini da radi.Ubacio sam ga pomocu sluzbenog "upload firmwave" sa simensove stranice, kako sam ga i prije uploadovao...
Kako da promijenim onaj dosadni austrijski "T-mobile", kad mi se pali i gasi, u meniju i sl...? Da li tu treba mijenjati neki map file? Mozes li mi dati link, ako treba novi map i pomocu kojeg programa da ga ubacim? Mogu pomocu "Freia 15" i "V_Klay_2.7.1". Thanx!
ma ako mislis na pocetne animacije i zavrsne, onda to mozes promijeniti u izborniku mobitela...
maraschino - PTICICA
ne mislim samo na to!
Mislim i na T-mobile u:
-meniju
-kad salje poruku
-pocetnu i zavrsnu animaciju
-stalno pise t-zones na "left softkey" bilo sta da stavis
-kad cekas nesto nema ono sto treperi ili kako vec u "normalnom" m55, vec treperi ono od t-mobile...
I DALJE MI SE TELEFON GASI SAM!!!
HeLpPpPp!!!
...očito ti onda ne valja mob...jer,ako nije stvar u sw-u,onda je problem u hardwareu...ja na svom M55 nisam imao problema...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
tvoj je mobitel brandiran na t-com i to mozes promijeniti jedino posebnim update-om...
a sto se tice gasenja, hmm, tesko je ovako reci. neki siemensi imaju problema sa samogasenjem, ali opet - to se ne događa cesto. mozda je neki hardware-ski problem...
maraschino - PTICICA
Meni se isto desava sto je rekao cyberphere...
Odjednom mi se sam ugasi telefon, usred pisanja poruke, ili kad ga otkljucavam i sl.![]()
Čitam ovu temu i sve mi se čini da smo nešto propustili. Ako griješim ispravi me, ali čini mi se da si na T-mobil verziju softvera ubacivao običnu verziju i da to baš nije uspjelo. Jedina stvar koju bi ja još pokušao je ubacivanje kompletnog flasha, uključujući EEPROM, bootcore. Kompletan flash osim EEPROMA imaš na www.gsm-java.com (bivši siemens-java), a EEPROM za v.10 ti mogu ja poslat, samo javi mail (na privat)Izvorno postao FLASHY
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
i meni se javljaju isti problemi a nisam nadogradivao nikakve software
nakon nekog vremena se jednostavno izgasi sam
upravo zato - nadogradi ga na zadnju verziju, a ako ni onda ne prestanu problemi, onda je vjerojatno neki hardware-ski problem...
zadnja sluzbena verzija sa hrvatskim jezikom:
http://www.my-siemens.com/com.aperto...606_update.exe
maraschino - PTICICA
meni se isto gasio ali sam jednostavno ukljucio automatsko iskljucenje na 00:00 i vise se nije gasio sam!!!!!!!!
Ej ej ej...
Evo mene... (nisam dugo bio)
Telefon mi se vise ne gasi sam!![]()
![]()
PS: Telefon mi se "odjednom"prestao asm gasiti, znaci, nisam uopste updateovao flash i sl. Pozdrav
![]()
Bookmarks