I - upravo je objavljeno: NOKIA PRELAZI NA ANDROID!!!!!
Link na vijest: http://bit.ly/tola6
Što vi mislite o tom?
I - upravo je objavljeno: NOKIA PRELAZI NA ANDROID!!!!!
Link na vijest: http://bit.ly/tola6
Što vi mislite o tom?
Mislim da je to "patka". No ako i probaju sa tim Osom sumnjam da budu ostavili svoj Symbian.(previse je tu novaca i razvoja ulozeno). Svojedobno je i Samsung experimentiral sa 1 ili 2 Symbian moba pa su krenuli vise Windowsima no kolko u zadnje vrjeme vidim poceli su sa Symbianom opet vise radit.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Za sve one koji su se "uplašili" Nokija je i sužbeno potvrdila da ništa od Androida, kako prenosi bug.hr
HC4L
steta...
nek tupe po svojem,prodaja i udio na trzistu smarta ce i dalje padati..![]()
ma nek ne predju na android, ali nek POSTENO srede taj symbian, ima on puno svojih dobrih strana, ali jednostavno je star...
Budemo se pošteno načekali s obzirom na brzinu razvijanja Symbiana. Možda ih i nebi previše koštao jedan izlet u Android vode, zašto ne?
Zapravo je meni najgore što se sve to užasno sporo razvija. Zato i mjenjam mobove samo jednom godišnje - ne dobivam niš novo za svoje pare osim eyecandy efekta. Ne tražim da mi mob kuha kavu, ali bar ga mogu softverski napraviti naprednijim itd. Ako će prelazak na Android omogućiti puno učestalije apdejte i brži razvoj platforme - zašto ne? Neka se ta platforma zove i iPhone, i don't give a flying f*, samo neka zadovolji moje potrebe.
Zasad mi Symbian leži ok, ali kako stvari stoje sutra vjerojatno pređem na WM da isprobam i to čudo tehnike. Ne uzimam platforme previše k srcu
Nokia i Android - zašto ne!
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Moze i to...ali nekako ne vjerujem da ce se to desiti
Ne očekuj od WM-a nikakvo čudo
Inače ima i Nokia svoj open-source u povojima tj. Symbian^2
http://www.symbian-freak.com/news/00...ta_testing.htm
Kao sto su vec neki prije rekli, i ja sam trazio sluzbenu potvrdu prije nego sto tako nesto objavim, istina je da nista od toga, i dalje je Nokia jedna od vaznih komponenti Symbian Fundacije, i gurat ce je i dalje.
Meni se čini da se Nokia nekako nije snašla od kada su u igri touchscreen mobiteli. I nije samo riječ o TS, već i o povezanosti OS-a sa internetom.
Sada su vidjeli da je vrag odnio šalu pa su napravili OVI Store (koji je mala beba za Apple AppStore), ali pitam se nije li to prekasno.
Neodoljivo me podsjećaju na Palm kada je držao većinu kada su u pitanju ručna računala, a poslije spao na najniže grane jer nije bio ukorak sa vremenom. Yahoo je još bolji primjer kako bez obzira na veličinu i lidersku poziciju u svojoj grani (Nokia sa mobitelima) pad i to strašan nije uopće daleko.
Nokia N97 nije na tragu najsnažnije konkurencije i kasni sa izlaskom, po mojem mišljenju - nekih godinu dana.
Nokia je snažna tvrtka i bilo bi jako lijepo da prigrle neki OS kao što je Android koji je puno moćniji od Symbiana, pa da dobijemo brdo novih Androida zapakiranih u luksuzna Nokia kučišta :mljac:
Da, Nokia polako gubi to trziste i to svi osjete no nitko se ne usudi ustati i reci "car je gol". Osobno mislim da su zakasnili, i kaskaju, na kraju krajeva LG ih je presao u nekim modelima. Po meni Nokiju drze ovi jeftiniji modeli do 1200kn, te E serija koja je zbilja izvrsna te nudi poslovnim korisnicima sto im treba, N serija polako grca u konkurenciji, tu je Samsung, LG, SE... a da ne kazem da je iPhone uzdrmao cjelo trziste i svi su se nekako snasli osim njih.
Oni bi sad trebali puno vise uloziti u razvoj Symbiana, mnogi ga vec sada stavljaju u zaborav, tu je novi Android koji je po meni jos dosta zelen, Symbianu samo trebaju dobri developeri i to je to. Symbian ima dobru bazu i dobre mogucnosti.
Ljudi najbolja vam je usporedba koliko daleko je otisla Nokia sa Symbianom dok u jednoj ruci drzim 3650 a u drugoj N82.
Mislim da je Nokia Symbian dotjerala do vrha,tko to nije pratil od pocetka ne moze o tome niti "kritizirati isl" usporedujuci Symbian sa dumy softwareom.
Kako sam vec navel u jednom postu Samsung nakon raznoraznih izleta po platformama nebi izbacio vise Symbian modela u zadnjih godinu dvije da ne vide tu neku korist.
Usporedbe su strasne kako u hardveru tako u softwareu.
Naravno da je i Microsoft otisao jako daleko sa Wm uredajima dok se samo sjetim prvih modela pa i vise jednostavna katasrofa.
Taj Android kaj obecavaju me jednostavno ne dira.
Nokia je zakasnila ali sumnjam da im netko jos dugo moze ugroziti tron kako su u proslosti propali Sony,Ericsson,Siemens itd itd.
Kaj se Iphonea tice uspjeli su jer su stvarno nekaj potpuno novo stavili na trziste ali mislim da je to bilo to.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Imas pravo, doma imam Nokiu 7650, prvi Symbian, i vidi se napredak, kao i Communicator 9210i. No da Symbian ima potencijala,ima, prvi touch modeli bili su P800, P900 iz Sony Ericssona..
Symbianu treba puno slabiji hardware da postigne ono sto primjerice moze Windows Mobile, E71 sa 300-tinjak mhz i primjerice Xperia X1 sa vise od 500 mhz.
Bookmarks