Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7
    very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Foto printer Canon Selphy CP400

S obzirom da je ovaj printer namijenjen isključivo ispisu fotografija, ova recenzija u dogovoru s Bimbijem ide ovdje.
    Canon CP400 je termalni printer namijenjen ispisu fotografija (10x15) i sa računala i direktno sa fotoaparata korištenjem PictBridge tehnologije, a kod Canonovih aparata i korištenjem DirectPrintinga.
    U pakovanju osim samog printera dolazi i ispravljač, kazeta za foto-papir, 5 komada fotopapira i kazeta sa trakom za ispis. Ovih 5 komada je tek toliko da se vidi da printer radi , tako da je nužna kupovina dodatnog kompleta (foto-papir i pripadajuća kazeta). Naravno tu je i instalacijski CD.
    Svi priključci (osim napajanja) imaju svoje poklopce i poželjno je kazetu s papirom držati odvojeno od printera jer inače ulazi prašina. Fotografije onda dobivaju neke čudne crtice i točkice (vlastito iskustvo ). Samu kazetu za papir je isto moguće zatvoriti tako da ne ulazi prašina. U nju stane max. 18 komada fotopapira, tako da uz svaku traku idu dva pakovanja papira (2*18=36 standardni film ) Poklopac kazete ujedno služi za odlaganje ispisanih fotografija dok je kazeta utaknuta u printer.
    Sa lijeve strane nalaze se dva USB priključka Ai B. Za one koji neznaju A je onaj koji imate na računalu, a B onaj koji imate na printerima. Zahvaljujući tome za ispis je moguće koristiti kabel koji se dobije s fotoaparatom s mini USB-om na strani fotoaparata i standardni USB kabel. Znači da printer možete imati priključen na računalo i po potrebi dodatno prilkjučiti sam fotoaparat.
    Kvaliteta fotografija je odlična, naravno ovisi i o samoj snimci . Sam tijek ispisa je, bar prvih par puta, jako interesantan. Nakon učitavanja podataka, papir prvo izlazi prazan na suprotnoj strani od kazete i to izaziva zbunjenost (kog sam vraga sad krivo napravil? Nisam gledao upute ) zatim se vraća natrag ispisujući prvo žutu komponetnu, zatim crvenu, pa plavu i na kraju crnu. Za svaku komponetnu papir izlazi na suprotnoj strani i vraća se natrag. Na kraju ga odlaže na poklopac kazete. Moguć je ispis (naravno s računala) i sa rubom i bez. Sa fotoaparata ide ispis bez ruba. Sam papir je nešto duži od dimenzija fotografije i perforiran tako da se višak može lako otkinuti.
    Osim ispisa dimenzije 10x15 moguć je i ispis veličine posjetnice. Iako ne vjerujem da je to većini uopće interesantno.
    Do sad je isproban sa mojim Olympusim C760 i prijateljevim HP (početni model, zaboravio sam oznaku) i nije bilo nikakvih problema sa samim printerom. Jedino kod HP-a treba paziti da se kao veličina fotografije ne ostavi po defaultu index, jer onda dobijete sitnu sličicu u jednom kutu fotopapira. Papir koji je jednom prošao kroz printer nije moguće ponovo upotrijebiti čak i ako nije ništa otisnuto. Sam ispis traje oko jedne minute, ali subjektivan osjećaj je da je vrijeme kraće.
    Zbog malih dimenzija i mogućnosti ispisa direkno s fotoaparata moguće je, recimo, na more ponijeti "cijeli foto-studio" i javit se prijateljima sa vlatitom razlednicom.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zahvaljujem na recenziji...trud se uvijek cijeni!

Imam samo nekoliko pitanja...mislim da bi i te informacije dobro dosle u ovoj recenziji!

1. Bilo bi zanimljivo znati cijenu packova foto papira o kojima govoris?
    2. Takodjer zanima me kalkulacija u grubo, za cijenu jedne fotografije. Kao uzorak po kojemu racunamo mozemo uzeti 100 komada fotki (ukalkulirana cijana tinte za ispis, kazeta i papira).
    3. Posto si imao prilike isprobati printer sa dva foto aparata, pretpostavljam da je tvoj Olympus ipak kvalitetniji foto aparat, vece rezolucije i bolje optike...zanimaju me eventualne razlike u kvaliteti ispisa s obzirom na foto aparat kojime je fotografija uslikana, pogotovo utjecaj rezolucije fotografije na aparatu na kvalitetu ispisa.
    4. Cijena printera je?

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    1. iskreno, zaboravio sam cijenu packa
    2. znam da je kalkulacija pokazala da je cijene malo viša od 2 kn ( nekih 10-tak lipa), tinte nema, nego imaš kazetu sa trakom sa ispis (slično kao kod pisaćih strojeva) i uz jednu takvu kazetu idu dva pakovanja papira. U cijeloj kutiji ima tri kazete s trakom i šest pakovanja papira po 18 komada(108kom).
    3. prijateljev fotoaparat je noviji, kupio ga prije koji dan pa ima veću rezoluciju (5Mp ) a o optici je teško govoriti. Uglavnom neke vidljive razlike u kvaliteti nema, iako bi za točniju usporedbu trebalo slikati isti motiv i bla, bla ( znaš o čemu pričam )
    4. cijena je 599 kn ali mislim da se radilo o akcijskoj prodaji i da je stvarna cijena veća.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 kn ili nesto sitno cise po fotki je prihvatljiva cijena. OK kao trosak se pojavljuje i sama cijena printera, a kao mana da te home made fotke nisu nikada kao one iz digitalne masine, ali i mogucnost home made je u nekim slucajevima prednost...dakle sve u svemu zgodna stvarcica!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Fotke po kvaliteti mogu stati uz bok onima rađenima u profi studijima. Zagarantirana trajnost, prema podacima proizvođača, je 100 god.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Svježe registriran
    Datum registracije
    Aug 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav,
    zanima me da li se može za ovaj printer koristiti ikakav papir osim Canonovog?

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Koliko ja znam ne. U paketu dolazi kazeta sa trakom i odgovarajući broj papira. Nisam vidio, bar ne tu kod mene u Klc, da ima neki nezavisni proizvođač.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove