isdn ti se ne ispalti, ponajmanje zbog interneta, jer brzina ne doživljava gotovo nikakve znatnije promjene.
Zelio bih si prikljuciti isdn, najvise zbog brzeg interneta i zauzetosti linije, posto nisam u mogucnosti adsla.
Zanima me koliki je download, i kolika je brzina interneta na isdn-u???
Imam obicnu pretplatu telefona, 60kn+12kn detekcija broja, koliko bi jos morao platiti da mi se aktivira usluga isdn-a, i priljucak , odnosno koliko ukupno moram dat love da bi imao isdn???
koristio sam search al nisam nista nasao.
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
isdn ti se ne ispalti, ponajmanje zbog interneta, jer brzina ne doživljava gotovo nikakve znatnije promjene.
kaj nije duplo brza od obicnog ??? tako sam cuo. uglavnom bi i uzeo zbog interneta
Inače je jedna linija oko 7 kbit/s, a ako koristiš obje, onda je duplo veća, znači 14-15 kbit/s. A ako koristiš obje linije istovremeno, onda telefon nije više slobodan.
naravno i cijena je dupli veca :-)
Forumaš godine :)
hvala na odgovorima, odustajem od toga. pozz,danijel.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
čovjek se krivo izrazio, brzina je 6-7 kB/s, odnosno za dvije linije do 15 kB/s
Krivo se izrazio u nekoliko navrata:
1. ne radi se o brzini nego o propusnosti (količini prenesenih podataka)
2. propusnost se mjeri bitovima u sekundi (b/s, bit/s ili bps najčešće s jednim od multiplikatora k, M, G ili T koji se dodaju ispred)
3. telefon je u ISDNu uvijek dostupan samo što onda pada propusnost za vrijeme uspostavljenog razgovora
ISDN je, međutim, kao tehnologija zastario i nije preporučljiv osim kao backup linija za poslovne korisnike kojima je neprekidna povezanost imperativ.
Uglavnim ti se svodi na to da za net nije neko rješenje, iako je zeru bolje od modema. Ono što su ti već prednosti je da imaš tri broja, dvije linije. Meni je podešeno da je jedan broj u prizemlju, dva na katu, na glvani zvone i faks i telefon sa sekretaricom, ali se sekretarica javlja prije, a na drugi samo faks.
Zgodno ti je i ako želiš imati telefon u sobi s posebnim brojem.
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
a cuo sam da ce doc dsl iduci mjesec pa odustajem definitivno od isdn-a, ali kad bi ga uzeo, uzeo bi ga radi 2linije da mi nije telefon zauzet s internetom.
offtopic: ako imam tcom adsl, jel mogu imat optimu dsl, njihov i modem i promet????
modem imas od t-coma, a promet mozess imati od optime...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Još jedna stvar, ako ti trebaju dvije linije uz ADSL, mislim da se može kombinirati ISDN i ADSL usluga.
Žibe od ISDn-a to je smeće na kojem sam bio godinu dana.
Brzina je u banani, to ti je klasićni dialup, s deklariranim brzinama 64/128kbs, što je apsurdna laž,a da downloadu i ne pričam. Što se tiće tel. računa ni jedan nije bio ispod 360 kn. Iza svega se nadzire katastrofa. No čini mi se da si jošjedan u nizu potecionalnih platiša T-COM-u na kojim će istidobro zaradit.
Moj savijet čim čim dalje to bolje. nađi si neko pametnije riješenje.
A misliš da bi itko išao da ISDN da ima pametnije i bolje rješenje? Ako ništa drugo, barem ti je telefonska linija slobodna dok si na netu.
Naj jednostavnije rješenje je ADSL, malo biti dosadan i uroku tjedan dana ti ga prištekaju.................
I meni su prodavali babane da nepodržava linija i ostale spike, no javio sam se pravom čovijeku, MAX ADSL riješen u roku četiri dana i evo ga radi bez greške. Stipu T-COM-ove priče, moraš čekati, nema ovoga onoga nepodržava, sve se može, samo se treba javit pravoj ososbi.
45% grada ZAGREBA nema DSL, tak da se ostali nemaju šta čudit..I neide to samo tak,nazzoveš,hebeš im sve po spisku i oni dođu i prištekaju te....
aj ljudi....ovo je prshebana politika,da bi to tak išlo....Alternativa; HOMEBOX....
Internetz veza i telefon dostupan u isto vrijeme,naravno u području UMTS-a...
Ni slučajno katastrofa............
Osobno sam ga koristio i više nikad. Sva sreća pa sam ga vratio u određenom roku. Više radi GPRS nego UMTS
ISDN + ADSL
Da ne otvaram novu grupu pitat cu ovdje:
Covjek vec od prije ima ISDN i sada je dobio ADSL. Sada bi htio odjaviti ISDN pa me zanima da li je ugovor na 24 mjeseca za ADSL ikako vezan za vrstu telef. prikljucak ISDN ili analogni telef?
I cini mi se da je na ADSL router koji je dobio pisalo za ISDN, sto znaci da bi i njega morao mijenjati?
teoretski, dsl i isdn nemaju veze.
a što e tiče rutera, nekako čisto sumnjam da mu je t-com dao nešto posebno od opreme, što bi mu funkcioniralo na isdnu, pošto se ionako i ruter i isdn spajaju na spliter
Bookmarks