FW update mozes napraviti samo sa DCA-500 i DCA-510 kablovima, naravno i preko GPRS ali mislim da ti je to preskupo![]()
trazio sam po forumu al nisam nasao. kako da napravim fw update? imam usb data kabel i negdje sam procitao da se sa njime nemoze napravit fw update. jel istina?
skinuo sam sa siemensmania fw 53, spojio mob skompom (na COM2 je i prijavi ga, dakle normalno radim sa phone explorerom i open discom), otvorim taj program za firmware com port je podesen i stisnem start, napravi onaj pre-check i onda kaze ''Update not supported with plugged cable''
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
FW update mozes napraviti samo sa DCA-500 i DCA-510 kablovima, naravno i preko GPRS ali mislim da ti je to preskupo![]()
ja imam usb-serial kabel model KQ U8A dakle snjim neide fw update...?
aj ubaci jos samo informaciju kolko kosta neki posteni data kabel skojim cu moc
Ova 2 su original siemensi kostaju negdje oko 120kn u siemensu u zagrebu.
Pricekaj jos neki odgovor da vidis dali je ikako moguce napraviti update sa neorig. kabelom(sumnjam), on bi mogao biti i upola jeftiniji.
Jel taj kabal što imaš ima na sebi sklop za konverziju USB -> serial? Update može ić s neoriginalnim kablom, al treba bit podržan model mobitela.
...čekaj, napravi ovakvu provjeru:Izvorno postao flOorKilla
priključi kabel u mob i komp
zatim otipkaj *#06# i idi na More iliti Više
pa odi skroz dolje i provjeri što piše u Acc:
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
pod plugged-in pise DCA-540
sa DCA-540 ne mozes update-ati FW
samogradnja kabela? ili mozda se ovaj dca-540 moze modat nekako
Mislim da ne može.Izvorno postao flOorKilla
...može, al ak ti se da... ali se ne isplati, najbolje kupi DCA-510...Izvorno postao flOorKilla
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Evo da ne otvaram novi topic,i ja imam laganih problema s updateom s65.Imam profilic neorginalni kabel koji se mobu prijavljuje kao dca-500,i kad pokrenem update,program mi nadje mob na com portu 3,i kaze molim pricekati,ali se nista ne dogadja.Tako stoji i nista dalje.Driveri su profilic to USB,i s ostalim programima radi ok(simoco).Ima ko kakvu ideju?
Btw trenutni fw na mobu mi je 43.
Edit;rijeseno
Nemojte me samo pitat kako,jer nemam pojma.Palio sam i gasio mob nebrojeno puta i odjednom se instalacija pokrenula.
Zadnji uredio IcE : 11-09-2005 u 01:05
Evo jos jednog pitanja, kada prikljucim kabl i pokrenem x65v4 posle 816 sekundi on proracuna HASH i ESN, ali sta dalje? Probao sam da pokrenem x65flasher-1072, ali se nista ne desava, ima dva loader_b i loader_c, pratio sam uputsvo koje dolazi sa x65flasher-1072 ka readme-en, i tamo objasnjavajau “Wait about 10-40 minutes until phone beeps and shows "OK", then launch x65flasher, choose COM port and press "Connect" - flasher will start calculate password.” , ne vidim nigde dugme Connect sta treba pritisnuti???:bunny:
Bookmarks