Ako je to bilo sinoć...1-2 sata prije n. godine...mreža je bila pre zagušena...ni meni nije slao
prije svega svima sretna NG,imam jedno pitanje ne znam jel to za ovaj forum al eto sad za novu poslao sam par poruka i sad mi mob odgovori da poruka nije dostavljena ,a u njemu pise da je poruka poslana oce li ona stici do odredista ili sta eto ako ko zna nek mi odgovori da znam jesam li ljudima cestitao novu![]()
Možda je bio isključen delivery report ili su mob-ovi bili zgašeni kada si slao poruku, a vrijeme isporuke je skraćeno na AFAIK 5 sati ili tako nešto..
Kratko i jednostavno, ako piše da nije isporučeno onda onaj kome si poslao nije primio poruku. To što ti piše da je mob poslao poruku znači da je poruka poslana u SMS centar, a ne da je isporučena onome kome je namijenjena.Izvorno postao mate123
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Sad me ovo na nesto podsjeti:
Zasto mob. operateri ne bi vratili utrosene pare za tu sms poruku, ako ona vec nije isporucena!? To bi bilo fer, a ne ovako posaljes poruku i onaj je ne primi (iz bilo kakvog razloga).
A zašto ti poštari ne vrate lovu ukoliko je sooba kojoj si poslao pismo odselila, umrla ili nešto treće?
Koliko ja znam i T-Mobile i VIP vraćaju novce ako se poruka ne dostavi (osobno isprobano). Ponekad se dogodi da zaborave, ali uglavnom ne. Kako je u Bosni ne znam.Izvorno postao FLASHY
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Zar stvarno? Bez obzira da li šaljep na broj koji podržava sms ili ne?
...u tom slučaju - banana (osobito od kad je krenulo ovo sa fiksnim SMS-om)...
Pravilo je da ako nešto operater s**be onda vrati a ako korisnik zastrani nažalost ništa...
TO sam i mislio, pa mi bilo čudno ovo što je Herr. Sljaka napisao![]()
@gog zaboravil sam na FSMS. Kod slanja s moba na mob vraćali su prije lovu, ako nije bila isporučena. Da li još uvijek to rade ne znam, šaljem malo SMS-a i svi dođu pa mi nemaju kaj vratit.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ne bi išlo vračanje po tom principu. muže se naći 10 pametnih i slati okolo čitav dan na ne postojeće brojeve. to ti je isto ko da te taxi odfura po tvojoj molbi do Cvjetnog trga recimo da se nađeš sa frendom a njega nema i onda ti žicaš lovu taksista. on je svoje obavio, kao i SMS centar. a naplata se vrši po poslanoj poruci a ne po dostavljenoj.
dobar grah daleko se čuje
ne, to je kao da te taxista iz nekoga razloga nemoze odfurati na mjesto na koje ti oces i svejedno ti naplati
a koji bi to razlog bio. recimo????. Da nije otprilike Atlantida ili tako nešto što ne postoji a ti si čuo da postoji ili????
Daj se skockaj pa ne može se poslat SMS na priključak od plina ako osoba nikako ne može primiti SMS
pa ako ti posaljes poruku nekome i recimo zbog zagusenja mreze ta poruka nije dostavljena, ko je onda tu kriv?????? jel onda u redu da ti vrate pare?
onda ti vrate pare ako ih tražiš. ali kada se poruka pošalje onda dobivaš poruku od SMS centra tipa "Poruka je poslana" - što znaći da je dostavljena centru. Ali ako osoba kojoj si poslao poruku ima pun spremnik onda ju neće primiti, a to nije zagušenje mreže.
Ne znam što ti smatraš zagušenjem mreže ? ako smatraš to da ti javi " Poruka NIJE poslana" onda ti se to niti ne naplačuje jer poruka nije prošla do SMS centra niti je vidljiva u billingu.
a jel se moze dogoditi da je poruka dostavljena centru, da je mobitel onog kome je poslana logiran i sa njim sve stima, ali da ipak zbog sranja na mrezi poruka nije poslana? da smanjim pitanje, dali je moguce da je mreza kriva za nedostavljanje poruke??
ako se to utvrdi odnda se iznos vraća. ali je to jako teško za pretpostaviti, jer SMS centar radi svoje moglo bi se skužiti ako bi se to desilo hrpetini ljudi (nekoliko tisuća) pa da se onda skuži da centar nije pingao brojeve kojima treba dostaviti poruku.
Nisam siguran da li to još uvijek funkcionira, kako rekoh šaljem malo poruka i sve dolaze, ali mi se u proteklim godinama dogodilo da poruke nisu bile dostavljene krivicom mreže i da mi je lova bila uredno vraćena. Da li se to dogodilo samo meni ili još tisućama drugih u isto vrijeme nemam pojma, ali to je ostavilo dobar utisak.Izvorno postao KaKaV NeReD
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ako se poruka dostavi SMS cntru ona se naplacuje, ako prilikom slanja izjavi error ona se ne naplacuje i kraj price.
za novu je bilo i kod mene takvih problema,vrate ti sami pare bez da ih pitaš
da to je po novom sad.
nije po novom, uvijek je neposlana poruka bila bez naplate jer ti se nama što naplatiti.
ne znam ja kad sam slao preko drugih njemackih centara kad su jos radili preko vipa mi je bilo nest naplaceno i nikad vraceno a poruka nije ni vidila nas centar.
da ali je poruka ipak dotakla neki SMS centar, ali kad poruka uopće nije otišla s aparata ne može se naplatiti.
Bookmarks