Prije koju godinu kad mi je to trebalo dobro me služio Connectify: http://www.connectify.me/
U kakvom je sad stanju ne znam, ali baci oko![]()
Poštovani, zna li netko jel li moguć ''reverse tethering''? Sa laptopa na mobitel.
Znači, trebam internet na mobitel (Samsung Galaxy Young 2) preko laptopa, znači na laptopu imam žićni internet i htio bi da LAPTOP daje internet mobitelu baš kao što mobitel ak' ima internet može djelit dotični s npr. eto laptopom.
Jel je to izvedivo? Hvala.
Prije koju godinu kad mi je to trebalo dobro me služio Connectify: http://www.connectify.me/
U kakvom je sad stanju ne znam, ali baci oko![]()
Probao sam, izgubio 3 sata života bezveze, em je laptop toliko spor, em program ne radi.
Piše da je spojen s mobitelom, na mobitelu stvarno se pojavi novi WiFi i spoji se, ali ne funcionira. Nema protoka podataka.
Probao sam i druge verzije... Možda je problem nadograđeni Windows10 na laptopu il' tko zna što.... uf
Možda ti ovo pomogne http://www.howtogeek.com/112050/how-...-access-point/
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Nema sreće ili sam ureknut.
Ne da mi opciju da djelim vezu, ova slika:
Tog tab-a nemam i zbog ne mogu nastavit, koja katastrofa! :-(
Inače mi je situalcija skoro pa ista kao na ovoj slici:
Ove 2 slike su iz te teme ''How to Turn Your Windows 8 or 10 Laptop into a Wireless Access Point''
Skoro bi se dao okladit da imaš Home ili sličnu faličnu verziju win.
Da, W10 home. Grrrrrr
Ma svidio mi se onaj program Connectify me, ali googlanjem vidjeh da mnogima ljudima ne radi (spoje se, ali nema protoka podataka) kao i kod mene. Možda je to zbog šugavih W10?
Što sada? Ovaj W10 na laptopu mi je LEGALAN, mada bi najradje frkno W7 Professional / Enterprise / Ultimate
Hvala na odg.
(S)makni win totalno i instaliraj neki ozbiljan OS.![]()
Imaš li Internet Connection Sharing (ICS) servis? Probaj ga prebaciti na automatic startup i ručno pokrenuti. Kod mene na tom ICS tabu sve postoji, ali imam Windows 10 Pro.
Eh kad bi znao to napravit...
Nekak sad sumnjam da je Windows u pitanju. U mrežama imam 3 'adaptera':
1. Ethernet - Realtek PCIe FE Family Controller (žićni RJ45 LAN priključak koji se ne koristi pa mi je onemogućen)
2. Wi-Fi - Broadcom 802.11n Network Adapter (interni WiFi u laptopu koji se ne koristi pa mi je onemogućen / nema razlike ni kad je omogućen)
-na ova prva dva adaptera imam drugi tab za djeljenje mreže, ali ga nemam na trećem na kojem mi baš treba!
3. Wi-Fi 2 - 802.11n USB Wireless LAN Card (ovaj se koristi i s njega bi htio napravit djeljenje na interni WiFi od laptopa, što je Connectify uspio, ali ne radi u praksi...
Čekaj malo, kako se onda laptop spaja na internet? Ne možeš jednu te istu mrežnu karticu koristiti i kao client i kao AP.
Rekao je da se spaja žicom. Primijeti da je ono USB LAN adapter, a ne WLAN.
Interni wifi definitivno i apsolutno mora biti omogućen. Bez toga nema ni teoretske šanse da išta proradi.
Možda ne bi bilo loše i da malo proguglaš i upoznaš se sa OS-om kad ga već koristiš, npr. kako se radi i barata servisima. To meni nekako ide pod osnove, pogotovo za ovakve čudne i nesvakidašnje akcije.
U pravu ste, moja greška, sorry.
Sad kad je WiFi 1 (interni wifi u laptopu) omogućen onda imam mogućnost djeljenja sa WiFi 2 (vanjska USB LAN antena), no kad kliknem da djelim, javi grešku i ne dopušta mi. Kaže da 'ICS' ne može biti omogućen, da je LAN konekcija već konfigurirana sa IP adresom koja je potrebna za automatsko konfiguriranje IP adresiranja.
Sad me samo taj problem spriječava da ostvarim cilj :-(
I dalje stoji ono o googlanju i upoznavanju vlastitog OS-a.
Nadam se da ti win nisu stvarno na hrvatskom, jer inače... jao.
Da, znam, Ne djelim sam sa sobom. Wifi2 (USB wireless LAN) je izvor interneta (koji je daleko od lokacije laptopa), a Wifi1 (interni wifi od laptopa) bi trebao glumit odašiljač tak da i mob uhvati signal.
Našao sam programčić CONNEC8 koji napravi sve ovo automatski i opet mob 'vidi' taj ''virtualni Wifi'' kojeg mogu nazvati kak hoću i dat šifru koju hoću ali ne može se spojiti, preuzima IP adresu vječno. Sa Connectify-om se barem mogao spojiti, ali nije se moglo surfati ni koristiti npr. Viber ni ništa...
Hvala na pomoći svima, ali čini se da ništ od ovoga...![]()
Probaj ručno podesit IP adrese.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Meni bi isto trebalo nesto slicno. Bezicno se spajam na net. Sheram tu konekciju na lan i u lan sam spojio pos aparat i stvar radi. Sad bih jos spojio jos jedan wlan usb i izbacio mrezu da se mogu spojit npr s mobom. To pretpostavljam ne bi upalilo jer vec shaream mrezu u lan?
A da jednostavno nabavite neki jeftiniji AP i komad ethernet kabla?
Sve o čemu pričate je itekako izvedivo, samo treba poštena softverska podrška. Nema ograničenja koliko mrežnih sučelja se može povezati da rade kao jedna mreža (bridging). Nerado zvučim ko pokvarena ploča i neki evangelist i fanatik, ali win OS je tu daleko inferiorniji od punokrvnih mrežnih OS-ova kao što su recimo unixoidi. Mislim, ako je stvarno potrebno ovoliko muke i truda da se na win izvede nešto što na unixoidu dolazi praktički ugrađeno, i onda na win još na kraju ni ne radi kako treba...
Upravo to je razlog zašto je na Androidu složiti tethering praktički trivijalno (Android je zasnovan na Linuxu), te zašto masa switcheva i AP-ova interno ustvari vrti neki micro-unixoid, najčešće BSD ili Linux.
Jos je najjeftinije uzest AP.![]()
Bookmarks