S obzirom da vidim da nema puno na forumu o 8X modelu, donosim kratku recnziju nakon tjedan dana korištenja.
PAKIRANJE
S obzirom da sam malo zakasnio u VIP-u, nisam dobio Beats by Dre slušalice, no pakiranje nije ništa posebno u odnosu na druge uređaje - uređaj, slušalice, punjač koji je ujedno i USB kabel i upute.
DIZAJN I IZRADA
Dizajn uređaja je stvarno lijep. Uzeo sam uređaj u crnoj boji koji izgleda dosta jednostavno i elegantno. Izrada je također kvalitetna - straga je polikarbonat koliko mi se čini, a sprijeda glossy površina. Osjećaj u ruci je dosta dobar, uređaj djeluje tanko i lagano. Da li je otporan na grebanje i koliko, ne znam jer ga nemam dugo, no mislim da je u tom segmentu izdržljivi od iPhona 4/4S, prvenstveno stražnja strana.
ZASLON
Zaslon je kvalitetan i bistar. Što se tiče pixel density-a, bolji je nego na retina zaslonu koji ima iPhone no to su već neprimjetne razlike ljudskom oku. Kod osvjetljenja postoje 3 opcije - nisko, srednje i visoko te automatsko koje koristim. Zaključak je da je zaslon izuzetno ugodan za rad zbog veličine i rezolucije.
BATERIJA
Baterija je u redu, no ništa spektakularno. Uz neko intenzivnije korištenje uređaj se mora puniti svaki dan, dok uz neko prosječno korištenje baterija izdrži dan i pol do dva bez problema. Također postoji i opcija štednje baterije koja produžuje vijek trajanja. Zamjerku bih dao tome da bateriju nije moguće samostalno zamijeniti.
KAMERA i VIDEO
Kamera je prosječna, slike su OK. Mislim da iPhone 4S ima malo kvalitetniju kameru, pogotovo kod fotografija s manje svijetla no razlika nije velika- S obzirom da kamera nije presudan faktor kod odabira ovakvog uređaja mislim da je na zadovoljavajućoj razini. Video je iznenađujuće kvalitetan i iznenađenje što se HTC-a tiče.
WINDOWS MOBILE 8
OS mi se stvarno sviđa. Nisam koristio WP7 pa mi je teško napraviti usporedbu, no WP8 je jako fluidan i brz. Rekao bih čak i brži od iOS-a. Što god da otvaram (mail, glazbu, web) sve ide izuzetno glatko i brzo bez imalo štekanja. Home screen je moguće dosta personalizirati, a posebno mi se sviđaju widgeti koje možete raspoređivati kako vam odgovara - od veličine do rasporeda, boje i sl. Glavni meni je jednostavan i radi se o izborniku u obliku jednog stupca. Ovdje mi nedostaje možda mrežasti izbornik kakav imaju iOS i Android no brzo se navikne na njega. Generalno mišljenje je da se radi o OS-u koji ima izuzetan potencijal, pogotovo što se tiče sinhronizacije sa računalom ako koristite Windows 8 ili XBOX
DOSTUPNOST APLIKACIJA
Dostupnost aplikacija još uvijek nije na razini Andorida, a pogotovo iOS-a no vidljivo se radi na tome. Najkorisnije aplikacije poput Office-a, navigacije i atraktivnih igara su dostupne, a to je najbitnije. Mislim da će kroz vrijeme (i to ne dugo) dostupnost aplikacija biti na visokoj razini i moći će se mjeriti s konkurencijom.
ZAKLJUČAK
Radi se o vrlo kvalitetnom uređaju. iOS i Android dosta su razvili svoj sustave, no netko tko želi probati nešto novo, mislim da je ovo savršen uređaj. Na nekim sitnicama treba još poraditi, ali potencijal je velik i mislim da je Microsoft napokon razvio OS koji će se ravnopravno moći mjeriti s konkurentima u segmentu smartphone-a. Tko želi kupiti navedeni uređaj, svakako preporučam, mislim da se neće razočarati.

Odgovori uz citat

Bookmarks