Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16
    Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2013
    Bodovi
    2.558
    Nivo
    11
    Bodovi: 2.558, Nivo: 11
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Problem s punjenjem vezan uz Black Edition?!?

Pozdrav svima, molila bih vas informaciju i pomoć.
    Imam mio s600 dvije i pol godine, u početku je sve funkcioniralo, no nakon oko godinu dana počeli su problemi s „punjačem“, naime nakon u prosjeku sat vremena vožnje navigacija bi se s autopunjača prebacila na bateriju, kada bi izvadila i vratila punjač pokazala bi se ikonica žice, no nakon nekog vremena opet bi se pojavila baterija, sa svakim sljedećim odspajanjem/spajanjem vremenski period na punjaču bi bio sve kraći i kraći.
    Prva sumnja je naravno pala na punjač, no ispostavilo se da nije kriv, zatim na auto – tu je isto sve bilo ok, da bih nedavno došla do neobične spoznaje. Naime do sada sam uvijek koristila Black Edition, no pri zadnjem putovanju Mireova karta mi nije najbolje pokazivala put pa sam prebacila na Primo (Navteq karte). Iako je do tada pod Black Editionom izdržala jedva minutu na punjaču, kad sam otvorila drugi program bez problema je navigacija energiju uzimala preko punjača i sljedećih sat i pol putovanja uredno radila. Pa sam ostala zbunjena jer po mojoj laičkoj logici problem bi trebao biti hardwareske prirode, no ispostavilo se da je uzrok u softwareu – barem mi se tako sada čini.

Zato bih sad htjela pitati vas, stručnjake kako gledate na tu situaciju i može li zaista Black Edition utjecati na povezanost navigacije i punjača te kako problem riješiti?

GPS Navigator Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Bodovi: 94.087, Nivo: 74
    Ukupna aktivnost: 99,8%
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mio Moov S600 je dobra Navigacija i trebalo bi srediti te tvoje probleme , s što manje troška !

Mislim da sama aplikacija Black Edition nebi trebala utjecati na punjenje baterije , punjenje baterije se ne može regulirati samim softwareom .
    Problem može biti s kvalitetom baterije i najvjerojatnije je ona neispravna . Pokušaj je napuniti na nekom kućnom punjaču (mini USB) , onda
    je nosi u auto pa pogledaj za koliko će se vremena isprazniti na BE3.1 , a kasnije napravi isti postupak s iGO Primo .
    Bateriju ćeš lako provjeriti ako je dobra punjenjem s kućnim punjačem , ako se napuni za desetak do 15 minuta Full znači da nije dobra , ako
    treba sat ili više vremena onda je u redu . Može biti i oštećen punjač za auto , obično pukne neka žičica oko "đeka" ili ulaza u utikač koji se
    ugurava u napajanje "cigaretelighter" . Baterija se može naručiti preko eBaya ili da se je zamjeni u servisu .

Želiš li probati drugu Black Edition 3.1 verziju imaš ovdje :
    http://cafe.mobil.hr/threads/76815-M...-Black-Edition

Najnovije karte za BiH i HR imaš ovdje:
    http://cafe.mobil.hr/threads/77187-M...=1#post1045670

Karte za EU su ovdje (ako još rade linkovi) !?
    http://cafe.mobil.hr/threads/77187-M...MioMap-Spirit-)

Dobar iGO Primo koji odlično radi pogledaj ovdje :
    http://cafe.mobil.hr/threads/77400-i...=1#post1036166

Najnovije karte za iGO Primo :
    http://cafe.mobil.hr/threads/78276-i...97#post1049897

Software za Torrent ako nemaš :

Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2013
    Bodovi
    2.558
    Nivo
    11
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala na odgovoru
    Da, sva zdravorazumska logika upućuje da to ne bi trebalo biti povezano.

Do sada sam uvijek prije puta punila bateriju kod kuće preko kompjutera (nemam kućni punjač za utičnicu) jer se nisam mogla pouzdati u autopunjač, i trebalo joj je svakako duže vrijeme da se napuni, možda čak i preko dva sata. Sad ću svakako to izmjeriti, a i poslušati Vaš savjet o vožnji s Black Editionom i Primom te usporediti i utvrditi razliku.

Sljedeći malo duži put planiram za tri tjedna pa ću tada testirati dužinu prijeđenog puta na punjaču i na bateriji.

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ovakvo ponašanje obično uzrokuje slab spoj kabela i same navigacije. Za pretpostavit je da kabel lagano ulazi i da zbog vibracija tijekom vožnje gubi kontakt što navigacija detektira kao otpajanje s punjača. Ovisno o programu koji se koristi i postavkama unutar samog programa moguće je različito reagiranje na to. Zbog toga i razlika u ponašanju Black Edition-a i Primo-a.
    Osobno bi napravio par testova, onako na hladno, dok auto stoji. Ostavio bi navigaciju uključenu dok auto miruje i pratio ponašanje. Ne treba paliti motor, dovoljno je dati konakt. Probao bi u kraćoj vožnji, ovdje je poželjan suvozač, klimati taj kabel pa viditi kako se ponaša. Pronašao bi kabel koji malo teže ulazi tako da bolje "drži" i ponovio testove.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

5. 'Hvala' kaže:

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2013
    Bodovi
    2.558
    Nivo
    11
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, to je bila i moja prva pretpostavka - da se gubi kontakt pri vožnji na neravnim cestama, no to mi se događalo i pri niskim brzinama na svježe asfaltiranoj cesti, a što je indikativnije i u mirovanju. Naime kad se to počne događati (obično nakon u prosjeku sat vremena vožnje) znala bih stati sa strane te isprobavati - vaditi punjač u spoju s autom, pa u spoju s navigacijom, pomicati žicu u svim smjerovima...i efekt uvijek isti.
    Tata (koji se nešto kuži u elektriku) kaže da bi čvrstina utaknutog punjača (i u navigaciju i u auto) trebala biti dovoljna da se održi kontakt tj. punjač čvrsto stoji u utoru, ne klima se. Pretpostavio je da se možda žica u kabelu prelomila zbog savijanja, no u trenutku kad prebaci na bateriju ni dugotrajno namještanje kabela u svim smjerovima ne uspjeva ponovo uhvatiti kontakt, iako je do tog trenutka oko sat vremena uredno radilo.
    Je, znam da je čudno i neshvatljivo, isprobat ću svakako sve vaše savjete, sad mi pada na pamet da nekome posudim navigaciju pa da proba u drugom autu. Iako je električar rekao da ima dovoljnu jačinu struje, a i ja sam probala na zadnjem putovanju, kad je prebacivao na bateriju već nakon minutu, ugrijati upaljač i zažario ga je za 10-ak sec kao i obično pa vjerojatno ima dovoljno energije u autu...

Najveći misterij je u činjenici da nakon sat i pol vremena vožnje pod Black Editionom na žici (punjaču) je izdržao minutu, kada sam stavila Primo uredno je uzimao energiju iz auta sljedećih sat i pol (kad sam odspojila navigaciju baterija je bila puna) - pa sad logički, koliko god zvučalo blesavo zaključujem da nije problem mehaničke etiologije. ?!?

No, ako i ne uspijem utvrditi uzrok ovoj neobičnoj pojavi, ostaje mi mogućnost da karte Mirea i TeleAtlasa stavim na Primo. Hm...a je mi možete savjetovati koji bi još program mogla staviti koji bi onda imao karte Navteqa?

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problem je uistinu interesantan, ali mogu iz iskustva reći da se obično radi o nekoj sitnici koja se previdi. Bilo bi dobro kopirati baš tu verziju Black Editiona pa uploadati negdje na net da ju možemo pogledati i testirati. Možda je baš greška softverske prirode, mada bez uređaja u rukama sve je ovo puko nagađanje.
    Karte od Mirea ne odgovaraju kartama za Primo, ali i Navteq i TeleAtlas rade karte i za Primo. Najnovije verzije karata mogu se naći u dijelu foruma namijenjenog kartama. A koji još program staviti? Meni osobno je BE primarna navigacija, netko drugi preferira Primo... sve je stvar potreba i navike. Trebalo bi, kako je i walter peporučio, isprobati drugu verziju BE i vidjeti što se događa.

Isto tako, na koji način se prebacuje s jedne navigacije na drugu. Orginalno uređaji imaju samo jedan program, tako da se ovdje radi o modifikaciji i pitanje je na koji nači je izvedena. Možemo nagađat da se kad je pokrenut BE vrti nešto u pozadini što stvara probleme, a kad radi Primo to je ugašeno. Ovo je naravno samo primjer kako sve i svašta može utjecati na ponašanje. Predlažem da napraviš backup svega na toj navigaciji (osobne podatke izbriši) i uplodaš negdje tako da se može i to pogledati. Nije moguće obećati rješenje problema, ali nije problem pogledati .
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

GPS Navigator Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2009
    Mobitel
    Hello Moto, Edge 50 Neo
    Operater
    Telemach
    Godina
    70
    Bodovi
    94.087
    Nivo
    74
    Mentioned
    69 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Originalni Software nije BE3.1 nego Spirit 2009 , a on koristi iste karte kao i Mireo BE3.1 !

Moguće je da se Spirit vrti u podlozi , jer je loše izvedeno pokretanje s SD kartice , znači da je netko loše napravio Unlock , odnosno Moding !
    Imam iskustva s Mio S serije uređajima i sa svima se programi pokreću sa SD kartice iz Foldera "Navigation" , ali jedino na S600 i 605
    moraš iznjeniti pokretanje i u My Flash Disku u datoteci "ProcessMgr.ini" , postupak je "škakljiv jer možeš "ubiti" navigacijski uređaj ...

Stavio bih primjer , ali bi ga netko mogao slučajno ubaciti na svoj uređaj i poslije bih ja bio "kriv" ...

Kad bih vidio taj "ProcessMgr.ini" sjetio bih se što treba napraviti ovako napamet nebih to radio ... To nekom drugom prilikom !

Što se tiče punjača za auto !?
    Možeš kupiti zamjenski od Hama ili Cellup , nekih 45-60 kuna u odnosu na originalni koji košta 150-180 Kuna i probati . Ili od nekog MP3 playera , Motorola telefona , HTC_a s mini USB priključkom , isto tako se može kupiti i kućni punjač (mini USB ... ne micro USB) ...

Zadnji uredio walter66 : 23-04-2013 u 23:51
    Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2013
    Bodovi
    2.558
    Nivo
    11
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala na brizi
    Mislim da je u cijeloj priči relevantna još jedna činjenica - prvih godinu dana je navigacija uredno radila, to bi podrazumijevalo 3-4 putovanja u trajanju oko 7 sati, sa Black Editionom i nije bilo problema. Koliko se mogu sjetiti nisam ništa "petljala" po njoj da bi slučajno promijenila neke postavke...

E sad, ovaj dio s uploadom...nisam to nikada radila, jel imate savjet preko koje stranice, koja je koliko-toliko sigurna?

Originalno je navigacija imala samo Spirit s kartama TeleAtlasa, otključana je te je stavljen Black Edition uz dodate Mireove karte i Primo s Navteq. Pošto sam laik za informatiku dio posta s programerskim objašnjenjem mi je nepoznanica pa bih Vam rado omogućila da sami pogledate

A punjač...pa imam jedan za mobitel, no u dva pokušaja punjenja zablokirao mi je mobitel tako da sam morala vaditi bateriju van, nakon toga sam ga negdje posremila za zauvijek...

Hardcore forumaš Postignuća:
    VeteranSocialOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2009
    Mobitel
    Samsung Galaxy A 70
    Operater
    T-com
    Bodovi
    30.849
    Nivo
    42
    Bodovi: 30.849, Nivo: 42
    Bodovi: 30.849, Nivo: 42
    Ukupna aktivnost: 77,0%
    Ukupna aktivnost: 77,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Widiš da je Walter u pravu neko je nešto tu dirao pa mu pošalji svoj "ProcessMgr.in da on to vidi pa će sigurno naći riješenje tako je lakše nego stalno okolo obilaziti.

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Za upload ti je možda najlakše koristiti Dropbox. Kad ga instaliraš ponaša se kao i svaka druga mapa na računalu, a za dijeljenje dovoljan je desni klik na mapu ili datoteku.
    Poslat ću ti pozivnicu na registracijski mail tako da imaš od kuda krenut, a ni dodatnih 500 MB prostora nije za baciti.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2013
    Bodovi
    2.558
    Nivo
    11
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Otvorila sam račun na dropboxu i nadam se uspješno podijelila folder s Vama, zove se SD kartica navigacije, u njemu se nalazi unlock pod nazivom Navigacija te Black Edition (Primo je prevelik pa ne stane), iz foldera za karte sam izbrisala sve osim Hrvatske da se smanji obujam, također u folderu SD kartice ima neki file koji ne znam čemu služi i zašto je ondje van foldera...
    Hm...ne znam treba li vam i sadržaj PND? Staviti ću za svaki slučaj

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Uspješno je podijeljeno.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2013
    Bodovi
    2.558
    Nivo
    11
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Drago mi je
    Evo sad stavlja i PND, nisam stigla prije

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    @maria Ovo je, koliko vidim, sadržaj SD kartice, ali da bi znali kako se sve to skupa pokreće trebalo bi vidjeti i sadržaj My Flash Disk-a odnosno onog što je na samom uređaju.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2013
    Bodovi
    2.558
    Nivo
    11
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hm...kada priključim navigaciju otvara mi se SD kartica i PND - što ne bi na tome trebao biti sadržaj same navigacije tj. unutarnje memorije?!? Ispričavam se, no nisam baš informatički potkovana

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Nisam stigao pogledat PND kad sam pisao, tako da sad trenutno ne znam što je unutra.

Edit: Ovdje je sve što je maria stavila u dropbox.

SD kartica i

PND mapa.

Kako maria i sama kaže to je sve što ona vidi. Meni osobno tu nedostaje My Flash disk, ali kako nisam imao dotični uređaj u rukama ne mogu sa sigurnošću tvrditi da bi morao biti.

Gledajući malo to sve skupa ističe se jedna nelogičnost:

Na SD kartici u mapi Navigation postoji datoteka GR.ini slijedećeg sadržaja:

[FIXED_SHELL]=0
    [KILL]=ProcessMgr.exe

Na prvi pogled je u redu, ali nigdje nema ProcessMGr.exe datoteke koju bi trebalo zaustaviti. Čak dapače u Dumpfiles mapi ima nekoliko upozorenja da nedostaje upravo ta datoteka. Ne mogu znati sve detalje, ali s obzirom na sve ovdje navedeno rekao bi da otključavanje nije izvedeno kako treba. S uređajem u rukama moglo bi se naći rješenje problema, ovako jedino ostaje nada da walter ima način kako to riješiti.
    Zadnji uredio Sljaka : 27-04-2013 u 19:54
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 52
    Posljednji post: 22-08-2016, 10:32
  2. [N95] problem vezan uz gubitak mreže
    By nix.payne in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 04-09-2009, 11:05