Spremna je.
Kupio sam HTC 8S pa me zanima da li prvo moram isprazniti bateriju do kraja pa je napuniti ili je odmah spremna za korištenje???
Unaprijed hvala na odgovorima
Spremna je.
OK, hvala
Čitao sam po netu malo i neki govore da se treba isprazniti pa opet napuniti i tak 2-3 puta, a isto tako sam pročitao da je odmah spremna za korištenje pa me to malo bunilo.
Znači odmah je spremna? Ne trebam čekati dok se isprazni, mob može odmah na punjač??
Prije je bio slučaj da se baterije trebaju formirati da bi imale puni kapacitet. Danas to nije slučaj iako ja osobno svaki puta dok kupim neki novi uređaj (mobitel, tablet, votever) sa baterijom uvijek ga ispraznim do kraja i stavim puniti 5-6 sati (iako ima ograničenje punjenja i već formiranu bateriju). Ne znam, valjda refleks iz prošlosti![]()
Problem su neinformirani trgovci koji nikako da prestanu ljudima davati upute o bateriji i kako ju je potrebno prvo potpuno isprazniti pa ju držati na punjaču 15-16h.
Li-Ion baterije nemaju memorijski efekt, dakle ništa nećete dobiti ako ju praznite "do kraja" pa dugo držite na punjaču nakon toga.
Nemaju memorijski efekt, ali imaju glupe chipove i svakakve vrste očitanja napunjenosti pa je potrebno napraviti kalibraciju. Dogodi se nekad da je baterija na pola puna, a mobitel kaže da je do kraja napunjena. Zbog toga bi trebalo prvo do kraja isprazniti pa onda normalno napuniti, ali nikakvo stajanje cijeli dan na punjaču.
Bookmarks