Hvala V3rt!g(o)!
Jedan mali trik, u VSFExplorer-u je ugraden OpenDisc tako da je lakse pristupit skrivenim folderima!![]()
Pošto svako malo izroni tema o stavljanju ikona na x65/75 seriju Siemensa, stavljam ovaj topic sa svim potrebnim informacijama na jednom mjestu.
Da bi promjenili ikone potrebno vam je:
1. Siemens MPM. (pošto zna biti problematičan, može vam poslužiti bilo koji univerzalni program za prijenos podataka)
2. Program Open Disc
3. Data kabel ili IRDA (bluetooth može poslužiti za prijenos podataka, ali nije podržan u programu Open Disc). Ako koristite IRDA port, instalirajte i IrCOMM2k drivere, koji će napraviti virtualni com port za IRDA vezu. Pazite da ne odaberete port koji je več zauzet.
4. Paket ikona (jelda)
Kad ste pribavili sve potrebno, spojite mobitel preko kabla ili IRDA porta i pokrenite Open Disc. Odaberite port na koji je spojen mobitel i kliknite "Do It". Kad se pojavi done, možete ugasiti Open disc
Sad su na mobitelu otkrivena dva direktorija: Config i Cache. Upalite MPM i uđite u direktorij "config/japp/flexmenu". Napravite backup tog direktorija na računalu, u slučaju da nove ikone rade probleme.
Kopirajte sve datoteke iz novog paketa ikona u flexmenu direktorij i zamijenite postojeće.
Da bi se pojavile nove ikone, pokrenite bilo koju aplikaciju na mobitelu (kalkulator i sl.).
Prilikom svakog gašenja mobitela, direktorij "Config" će se sakriti te je poterbno opet koristiti Open Disc.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Hvala V3rt!g(o)!
Jedan mali trik, u VSFExplorer-u je ugraden OpenDisc tako da je lakse pristupit skrivenim folderima!![]()
Cx70
Ja sam napravio kako ste rekli ali na telefonu nema promjena ?
Obrisao sa sve postoječe fileove u config/japp/flexmenu i stavio nove.
Restartao sam telefon, pokrenuo aplikaciju, ali ništa novo.
Još uvijek imam stare ikone ?
Where's the problem ?
P.S. primjetio sam da su stari fileovi svi .fs file, a nove ikone su png slike, osim main filea koj je .fs. kako to ?
Svi paketi ikona koje skinem su takvi.![]()
...možda ima veze što je telefon vodafone brandiran ?
Ali otključan je za sve mreže.
Otvori taj main.fs sa notepadom pa mi ga kopiraj ovdje. A ako malo i sam pogledaš kad ga otvoriš vidjet ćeš da su u njemu definirani parametri za meni.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
pa hajde, kad baš želiš...
Sve su slike a ovo je main.fs file u notepadu:
Главное Меню 1.5 I_HL_Main_Menuÿ ÿÿ Меню d ELSE_STR_MYMENU ELSE_FLEXMNUOPT d ELSE_FLEXMNUOPT CNCT_PREFRDBOOKÿ 01_#1.png ÿ 001.png ÿ 0001.pngÿ ÿ d CNCT_PREFRDBOOK RECD_RECORDMENUÿ 02_#1.png ÿ 002.png ÿ 0001.pngÿ ÿ d RECD_RECORDMENU Интернет&ect.ÿ 03_#1.png ÿ 003.png ÿ 0001.pngÿ ÿd surf_fun.xml ELSE_INTRCAMERAÿ 04_#1.png ÿ 004.png ÿ 0001.pngÿ ÿ d ELSE_INTRCAMERA MESG_MESSGEMENUÿ 05_#1.png ÿ 005.png ÿ 0001.pngÿ ÿ d MESG_MESSGEMENU ORGZ_ORGANIZMNUÿ 06_#1.png ÿ 006.png ÿ 0001.pngÿ ÿd
organiser.xml Разноеÿ 07_#1.png ÿ 007.png ÿ 0001.pngÿ ÿd
extras.xml FLSH_MYOWNSTUFFÿ 08_#1.png ÿ 008.png ÿ 0001.pngÿ ÿ d FLSH_MYOWNSTUFF STUP_SETPUPMENUÿ 09_#1.png ÿ 009.png ÿ 0001.pngÿ ÿd setup.xml
nadam se da ćete se vas dvoje razumjeti,
ja sam malo pogledao kako si rekao i... .![]()
Koje kodiranje slova koristi tvoj Notepad? ANSI, Unicode Utf-8 ili nešto drugo?
Ovo je main.fs sa CX70
TXT_SUBI_02_J_MainMenu 1.5˙˙ TXT_SKEY_01_N_MyMenu d ELSE_STR_MYMENU ELSE_FLEXMNUOPT d ELSE_FLEXMNUOPT CNCT_PREFRDBOOK˙ 1_b.png ˙ 1_s.png ˙˙ d CNCT_PREFRDBOOK PropertiesStr000˙ PortalSelected_#1.png ˙ PortalNotSelected.png ˙˙e OPERATOR_PORTAL_URL OperatorPortalActive RECD_RECORDMENU˙ 2_b.png ˙ 2_s.png ˙˙ d RECD_RECORDMENU ELSE_SUFFUNUMNU˙ 3_b.png ˙ 3_s.png ˙˙d surf_fun.xml ELSE_INTRCAMERA˙ 4_b.png ˙ 4_s.png ˙˙ d ELSE_INTRCAMERA MESG_MESSGEMENU˙ 5_b.png ˙ 5_s.png ˙˙ d MESG_MESSGEMENU ORGZ_ORGANIZMNU˙ 6_b.png ˙ 6_s.png ˙˙d
organiser.xml ELSE_EXTRASMENU˙ 7_b.png ˙ 7_s.png ˙˙d
extras.xml FLSH_MYOWNSTUFF˙ 8_b.png ˙ 8_s.png ˙˙ d FLSH_MYOWNSTUFF STUP_SETPUPMENU˙ 9_b.png ˙ 9_s.png ˙˙d setup.xml FLSH_FLEXPLORER˙ a_b.png ˙ a_s.png ˙˙ d FLSH_FLEXPLORER JAVA_APPLI_MENU˙ b_b.png ˙ b_s.png ˙˙ d JAVA_APPLI_MENU JAVA_GAMES_MENU˙ c_b.png ˙ c_s.png ˙˙ d JAVA_GAMES_MENU ELSE_SOUND_RECO˙ d_b.png ˙ d_s.png ˙˙ d ELSE_SOUND_RECO MESG_WRT_NEWMMS˙ e_b.png ˙ e_s.png ˙˙ d MESG_WRT_NEWMMS MESG_WRT_NEMAIL˙ f_b.png ˙ f_s.png ˙˙ d MESG_WRT_NEMAIL ELSE_STOP_WATCH˙ g_b.png ˙ g_s.png ˙˙ d ELSE_STOP_WATCH ELSE_COUNT_DOWN˙ h_b.png ˙ h_s.png ˙˙ d ELSE_COUNT_DOWN ELSE_DEVELP_MNU˙ i_b.png ˙ i_s.png ˙˙ d ELSE_DEVELP_MNU
Za primjer je boldana prva ikona. Tu se vidi naziv slike prvo kad nije označena i drugo kad je označena. Slike s tim nazivom moraju biti u istoj mapi kao i main.fs Ako nisu pojavit će se defaultne ikone. Isto tako ako se zadrži isti naziv ikona može doći do pojavljivanja defaultnih ikona. Izgleda mi da je to slučaj kod tebe.
Ako pogledaš ovo CNCT_PREFRDBOOKÿ 01_#1.png ÿ 001.png
uočit ćeš isto dvije slike. Provjeri da li je naziv tih slika u skladu s onim koje si stavio za prvu ikonu. Ako nije uskladi, a ako je pokušaj preimenovati slike i izmijeniti podatke u main.fs i tako za svaku pojedinu ikonu.
U ovom mom main.fs-u ima više od devet ikona, ali princip je isti bez obzira na broj ikona.
Zadnji uredio Sljaka : 30-09-2008 u 22:41
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks