TO LEGENDO!!!![]()
E da, jel bi ti bio bed poslati ove animacije u sms porukama i wbmp slikice na moj mejl...? Imaš ga još od onog posta... Ja sam to očito izbrisao i sad sam skužio da mi to više koristi nego šteti... Hvala
Eto, poradi čestih upita i problema nakon brisanja, kratke upute šta se ne smije a šta da...
!!!!! BACKUP !!!!!
!!!!! BACKUP !!!!!
!!!!! BACKUP !!!!!
FILMIĆI
/a/mobile/video
sve ih se može obrisat bez ikakvih posljedica
TEME
/a/
treba obrisati .TCF file i pripadajuće slike. Npr, ako se tema na mobu zove MOTO, a ima wallpaper MOTO123.JPG i screensaver MOTO456.GIF, onda iz /a/ treba obrisati tri filea:
moto.tcf
moto123.jpg
moto456.gif
Zvonjava od teme nalazi se sa svim ostalim zvonjavama.
Ako ne znate koji su wallpaper, screensaver i zvonjava, skinite si prvo TCF file na PC, pa ga otvorite u nekom hexeditoru - vidjet ćete imena sva tri filea
SLIKE
/a/mobile/picture
Može ih se sve pobrisati. Nećete imati nikakav wallpaper, ali neće biti nikavih
problema s radom moba.
MMS
/a/mobile/mms/mmstemplate
Templati za MMSove, koje se može obrisati. Također bez posljedica.
OSTALE SLIKICE
/a/mobile/mib/pcf
Tu ima tri tone slikica, ali imaju i neki pattern. One koje počinju sa
wap_emot_* su slikice koje wap browser stavlja za emoticons. Ako ih obrišete, prilikom browsanja se neće prikazivat ikonice, nego točke, dvotočke, zagrade itd. Dakle, safe delete, ali malo okrnji browsanje.
Zatim, slike koje počinju sa wap_pict_* su isto usko vezane uz wap browser, i ja ih nisam brisao.
Nadalje, hrpa .WBMP fileova, koji su one male slikice tipa "spajalica za attachment" (ona kaj se pojavi na SMS kovertici kad SMS sadržava slikicu) itd. Nisam ih probao brisati, mislim da mi trebaju. A i male su, koliko god ih puno ima...
I na kraju, slike 0.WBMP, 1.WBMP, ... 9.WBMP
To su one slatke male animacije za SMSove (kod pisanja SMSa pritisnuti Insert -> animation). Tih 10 slika svaki mob ima svoje, pa kad se šalju SMSom zapravo se ne šalje slika nego samo njen broj. Ne zauzima ništa mjesta u poruci (i dalje ima 160 znakova za upisat, uz animaciju), a ipak se pokaže primatelju poruke. Naravno, animacija na Motoroli i na (npr) Samsungu neće
izgledat isto...
Ja ih nisam obrisao.
ZVUKOVI
/a/mobile/audio
Najopasnije za brisanje. Dešavaju se svakakvi problemi, ali se može i to sredit.
Prvo, treba otići u detalje SVIH tipova zvona, i SVE vrijednosti anulirat. Znači, baš SVE postavit na nulu, maknut SVE zvonjave u SVAKOM profilu, ono - sve na 0 i/ili na OFF.
Zatim, odabrati SILENT kao trenutni profil (za svaki slučaj, mada bi sad već SVI trebali biti kao silent).
I sad udri' po fileovima. Briši sve, osim ostavit jedan MID file, i ostavit BAS fileove ako hoćete da MotoMixer radi (MID mora ostat, a ovi BAS samo za MotoMixer).
Nakon brisanja, treba obrisat MyToneDB.db i TempToneDB.db, i restartat mob.
Ovaj MID file služi da bude zvonjava (mada neobavezno) i da bi bio zvono za AlarmClock.
Popis ZVUKOVA (v600):
Sombrero.mp3
Ibiza Party.mid
~AlertFile001.mid Alert
~AlertFile006.mid Bells
~AlertFile007.mid Bits & Bytes
~AlertFile013.imy Chimes High
~AlertFile014.imy Chimes Low
~AlertFile016.imy Chord High
~AlertFile017.imy Chord Low
~AlertFile019.imy Claps
~AlertFile020.mid Cosmic
~AlertFile026.imy Ding
~AlertFile027.mid Doorbell
~AlertFile028.imy Drum
~AlertFile032.imy Fanfare
~AlertFile039.mid Harmonics
~AlertFile041.mid Interlude
~AlertFile050.imy Notify
~AlertFile056.mid Provincial
~AlertFile057.mid Random
~AlertFile061.mid Snaggle
~AlertFile064.mid Standard
~AlertFile066.imy TaDa
~AlertFile071.mid Triads
~AlertFile073.mid Up & Down
~AlertFile075.mid Wind Chime
~AlertFile087.mid Flare
~AlertFile089.mid Guitar String
~AlertFile090.mid High Impact
~AlertFile091.mid Higher Plane
~AlertFile093.mid Luna
~AlertFile094.mid Moonlit Haze
~AlertFile095.mid Nightlife
~AlertFile098.mid Starburst
~AlertFile099.mid Sweet
~AlertFile102.bas Blue Planet
~AlertFile103.bas Earth Mama
~AlertFile104.bas Esperanza
~AlertFile105.bas Illness
~AlertFile106.bas Ology
~AlertFile107.bas Spooky
~AlertFile108.mid Ambient Mood
~AlertFile109.mid Energized
~AlertFile110.mid Espresso
~AlertFile111.mid Expose
~AlertFile112.mid Glacier
~AlertFile113.mid Jubilation
~AlertFile114.mid Kaleidoscope
~AlertFile115.mid Midnight
~AlertFile117.mid One Moment
~AlertFile118.mp3 Sharp Edge
~AlertFile119.mid Sing To Me
~AlertFile120.mid Velvet
~AlertFile121.mid Acoustica
~AlertFile122.mid Breakdown
~AlertFile124.mid Downtime
~AlertFile125.mid Electron
~AlertFile128.mid Helix
~AlertFile130.mid Marina
~AlertFile131.mid Metronome
~AlertFile133.mp3 Chain Link
~AlertFile134.mp3 Urban Dream
~AlertFile137.mp3 HelloMoto
!moto~~.mp3 HelloMoto
__________________________________________________ ____________
Naravno, popis zvukova na drugim verzijama firmwarea će biti drugačiji,
ali postupak je isti.
Napominjem još jednom,
BACKUPIRAJTE SVAKI FILE PRIJE NEGO GA OBRIŠETE!
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
TO LEGENDO!!!![]()
E da, jel bi ti bio bed poslati ove animacije u sms porukama i wbmp slikice na moj mejl...? Imaš ga još od onog posta... Ja sam to očito izbrisao i sad sam skužio da mi to više koristi nego šteti... Hvala
Zadnji uredio Brainbug : 24-11-2004 u 00:50
dobar turtorijal.i dalje neznam kak cu nakupit ostalih megabajt i 120 kb ,al bar cu probat..
sad imam 6mb full spacea sa sva tri skina ,sa obrisanih jedno 6 najvecih melodija i jedno 6 najvecih slika.i svim filmovima obrisanim.
da jedna opaska-ak zbrisete sve filmove i restartate mob , onda p2kman nece vise imat folder "video".tak da ostavite neki mali pederski filmic tek tolko da se nebi poslej vracali na to opet.
Izvorno postao Gruntovčan
onda ga fino kreiraš!
ti si vidim postao opsjednut sa free spaceom...nema vajde od toga, ionako imaš ograničenje o pohranjivanju fileova, o čemu sam već pisao, tako da recimo 4Mb praznog je sasvi dovoljno, osim, jasno ako imaš big foot MP3eve ili midi....
pa neznam,mozda ti mene ne kuzis,mislim modza je to neki nesporazum,ali ono ja krkam mob sa mp3evima,videima , slikama...recimo sad sam stavio onu neku pjemsu ide nes "if it wanst for money nesto all the things Ive got" uglavnom ima 30ak sekundi a zauzima 300 kb.par takvih pjesmi,filmic dva,par desetaka slika i kaj se dogodi
"used space-97 percent "
Izvorno postao Gruntovčan
samo ti krkaj, očito nisi čuo za racionalno kompresiranje!
stavi si još pojačalo gore, dva suba i fino mob na rame i kroz grad!!!
uglavnom, krenulo offtopic, ovdje je kraj polemikama!!!
Thanx BlueDevil uspio sam osloboditi do 8.8 MB sveukupno mista..
looolIzvorno postao Inovator
![]()
a ******,ocu da mi mob bude komp u malom...kvaliteta ispred kvantitete,i sl!
Kud je ovak motorola brza jos kad je natovaris pa vuce se ko mazga..samo mi nemoj rec da nema razlike u brzini...ak ti nije dost 50 mel 30 slika 2-3 fillmaIzvorno postao Gruntovčan
Samo da napomenem ako obrisete "counter _down_5 i 10.wav" neće vam raditi samookidač na kameri.
hehehe dobro to sam znao,neg ja budala obriso wakeup i shutdown sound ,i onda kad sam gasio i pakio mob , lik je samo nes jaaako tiho sviro,par sekundi
sda sam vreatio te fajlove i radi normalno![]()
Zanima me kako , ja nemogu doci do 8mb, jedva sam navukao na 7,8Izvorno postao krasher
![]()
ja 7.3, dovoljno![]()
Svaka ti dala Bluedevil za tutoriali trazila jos
![]()
![]()
@madman si ti sa gamerovog foruma tip?
a kaj ak se pobrišu svi counter down.waw
FLASH: TRIPLETS_G_0B.09.58R
JAVA: JPJAVA_G_0B_TRIPLET_08_01R
FLEX: SE7400AXXXX1C9_1FF
mi smo sa KLAKE i ne seremo kvake
zapamtite nas sada jer mete nismo lake!!!!!
e mislio sam na mms_msguri_file kaj ak njega zbrišem
FLASH: TRIPLETS_G_0B.09.58R
JAVA: JPJAVA_G_0B_TRIPLET_08_01R
FLEX: SE7400AXXXX1C9_1FF
mi smo sa KLAKE i ne seremo kvake
zapamtite nas sada jer mete nismo lake!!!!!
ja neznam, obriši pa ćeš vidjeti :-)
PS. PRIJE BRISANJA OBAVEZNO NAPRAVITE BACKUP
ja kad god brisem melodije uvijek sjebem mob. vec sam tri put pokusao i tri put sjebo mob svaki put isto --nakon brisanja nemogu u stilovima zvona vise mjenjati melodiju i sjebem budilicu-zasto to? sad ima 6,6 mb slobodno!!! pukusat cu ponovo s uputama od BlueDevil !!mozda ovaj put uspijem
Probaj, samo hrabro! Prvo si backupiraj sve melodije, jer ako ti zapne negdje onda ih možeš vratiti unutra i nemaš beda.
Ali meni se stvarno dugo nije desilo da mi ne rade details...
ja sam stavio jedan program , zove ti se P2K Advanced EditorIzvorno postao darioilic
s njimse mozes rjesit tok problema
ima negdje na forumu , pretrazi
Da, to je on, s GameraIzvorno postao hrcko
btw
Ovim brisanjem sam za sada sredio ukupan kapacitet na 6.6mb, ali još ima dosta glazbenih fileova koje ionako nikad neću koristit, pa slijedi i njihovo brisanje ubrzo![]()
ljudi ,daj si jednostavno stavite neki dobar editirani flex , najbolje od v3 i nemaš beda , ja imam jedan koji ima 7.4 mb frre spacea , nema melodija ni slika gore, ništa , tek ono osnovno za rad , pa ak nekog zanima , a brijem da sam već i u nekom threadu već sve pojasnio!!!!!
P. L. U. R.
...i to isto stoji.
ma taj o v3 nije bas najbolji java mi sere sa njime moras ga rvo podesit neke gluposti tak da je brze postojeci ogolit i to je to..Izvorno postao DOMICH
Ni ovo bas ne pali.Izvorno postao BlueDevil
v525@620 i dalje ne da da se promijeni Loud style iako sam vratio originalne melodije i originalne *.db fileove. Nece i nece.
Bookmarks