Ovdje molim odgovore na konstantno pitanje novih forumaša: KAKO POSTAVITI SLIKU U POST? I to još k tome sliku s vlastitog kompa. Kamo i kako je prebaciti i sve oko toga...
Printable View
Ovdje molim odgovore na konstantno pitanje novih forumaša: KAKO POSTAVITI SLIKU U POST? I to još k tome sliku s vlastitog kompa. Kamo i kako je prebaciti i sve oko toga...
unutar IMG tagova napišeš kompletan URL do slike koja mora biti negdje smještena na nekom serveru, bilo tvojem, bilo nečijem drugom, samo je bitno da je dostupna putem interneta.
sa diska ne možeš izravno uploadat slike da se ne zapuni naš web server... za tako nešto npr. uploadaš sliku FTPom na neki svoj web account (ono kaj dobiješ od ISPa nekih par megabajta free... to daju danas mislim svi naši ISPovi) pa se samo polinkaš na taj svoj acc. di si ostavio sliku
ukratko: [*IMG]url_slike[*/IMG]
(makni zvjezdice, znaci IMGovi unutar uglatih zagrada, zvjezdicu sam stavio da forum ne misli da hoću sliku stavit )
a URL od slike dobijas kad kliknes na nju desnim klikom i ides na Properties :cool:
zasto ne bi bilo opcije da uplodam neku slikuna forum ogranicene velicine. do 5 kb bi bilo dosta= Citat =:
Poslao: zappan
sa diska ne možeš izravno uploadat slike da se ne zapuni naš web server... za tako nešto npr. uploadaš sliku FTPom na neki svoj web account (ono kaj dobiješ od ISPa nekih par megabajta free... to daju danas mislim svi naši ISPovi) pa se samo polinkaš na taj svoj acc. di si ostavio sliku
[/B]
zato jer bi se brzo zapunio prostor servera
eto, kinfa je u pravu. a svaki korisnik usluga ISP-a dobije po 5 MB uz svaki account za pristup internetu od svog ISP-a, globalnet daje čak 20. a i web je prepun free web hosting stranica pa se i tamo može besplatno do web prostora. mislim da je to dovoljno svima i da nije problem instalirat FTP klijent i triput kliknut mišem.. negdje čak postoji i web based file management
slazem se, ali ti racunas ko da ce svaki dan korisnik stavljat neke slike na forum, a ne kad je to potrebno.
a ti ne računaš da ako velik broj korisnika se koristi ovim forumom, i svaki 'ponekad' stavi nešto da bi nam to s vremenom zatrpalo server i pojelo bandwidth. a nije da ikoga išta košta uzeti ovo što sam gore opisao, tako da to nikome ne bi trebao biti problem. svatko dobije od svog ISP-a komadić diska pa ga izvolite koristiti za stavljanje slika tamo i polinkavanje na njih s foruma.
i o ovome je rasprava završena, to se neće mijenjati. mogućnost postoji, koristite ju takva kakva je.
ma ja imam dosta jebenih slika,ali ovo fakat ne kužim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!help nisma hacker u pi... mat......
kaj moram otvoriti negdje svoju stranicu'ili............???????hel fakat ne kužim baš te stvari "najbolje"
Preko koga se spajaš na internet? I pripazi malo na pristojnost svog izražavanja...
ma daj stavi slike na www.imageuploader.net
i tamo dobiješ adresu slike koju samo kopi/paste tutekar
a znaš kako se radi copy/paste???
http://photobucket.com/
Najbolji za te stvari.
thanks people i kaj sad kad sam stavil tamo slike?
copy/paste:
ukratko: [*IMG]url_slike[*/IMG]
(makni zvjezdice, znaci IMGovi unutar uglatih zagrada, zvjezdicu sam stavio da forum ne misli da hoću sliku stavit )
Ili kad odeš na 'post reply' samo klikneš na onu malu slikicu (ko u wordu za umetanje slika) i tamo c/paste url slike...
thanks stari a znaš kako da stvaim filmiće 3gp sa siemensa imam nešto iz tunisa
uploadaj na svoju stranicu pa onda postaj link, a škvadra si skida sa desnim klikom, pa 'save target as'...
gdje da otvorim besplatnu stranicu? stranica se rady preko onog programa iz offica?
netreba ti web stranica samo koristi jedno imageuploader ili photobucket
al čovjek želui uploadati film, ne slike (imageuploader samim nazivom nekak asocira na slike ;)). Imaš besplatan prostor koji ti daje tvoj ISP. Na njegovim stranicama ti je objašnjeno kako uploadati materijal...
vuxs imaš na netu besplatnog web postora kolko očeš, između ostalog VIP, t-com.....itd
proaktaj malo forum, ima dosta o tome ;)
thx nešto sam našao pa ću probati skužiti
a sa mobitela?
Prvo skineš sliku sa moba na komp doma (kako ti je zapp opisivao u nekom threadu, ne sjećam se točno), pa onda ponoviš goreopisani postupak uploada na ImageUploader ili ISP ili tak nekaj).
a nekim slučajem preko kojeg programa da si smanjim rezoluciju slike (paint je sreže)
...ACDSee ili Infraview...a možeš i sa paintom...