-
Xiaomi Redmi Note 2
još jedan strašan mob u phablet kategoriji po smiješnoj cijeni s obzirom na specifikacije...
najava je za 19.08 kad će biti predstavljen i MIUI 7.....
-chipset Helio X10(MT6795),2GB RAM
-16/32GB memorije
-kamere 13MP i prednja 5MP
-ekran 5,5" 1080p IPS
-MIUI 7(Android 5.1.1)
-baterija 3060mAh
-cijena oko 1300kn(Kina)
http://www.pohrani.com/f/3Q/GC/1QDyx...-2-leak-01.jpg
info
-
Na GSMAreni stoji Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410. Kako god, neisplativo i ne vidim nikakva značajna poboljšanja u odnosu na stari kojeg sam prije godinu i pol platio isto 1300-1400 kn.
-
Ako ce bit MT6795,to je znacajan skok u odnosu na SD410.
Spominje se i SD 615 koji je smece i nedostatan za recimo igranje na full HD rezoluciji plus problem s pregrijavanjem.za tjedan dana cemo saznat....
-
Potvrdjen MT6795,2GB RAM,5,5" IPS,13MP kamera,MIUI 7 za 125$ u Kini...
http://www.gizmochina.com/2015/08/13...lue-for-money/
-
Jači hardware, a manja baterija, super. I na starom nije nešto spektakularno, izdrži jedva jedan dan.
-
Bas ga ne volis,hehe...
Ne znam,po meni je ovo best buy...
Da kod nas kosta sa svime 200$ opet ce bit odlicna kupnja...
-
Nije da ne volim nego po meni to nije nikakav upgrade koji bi zaslužio broj 2 u imenu. Više mi izgleda kao dotjerivanje starog Notea, kao što radi Samsung s Plus modelima itd. Da su stavili bateriju od 4000 mAh, moglo bi proći. Od FHD ekrana ovdje nema nikakve koristi, samo narušava performanse, i stari HD je bio dobar.
-
FHD ekran,ali i daleko jaci chipset,ustvari isti koji se ugradjuje u Meizu MX5 i HTC One Plus(M9).za bateriju se slazem da je bez problema mogla ici i jaca,ali za tih recimo 150$ je po meni super kupnja....
-
Evo jos dobrih vijesti....
Vec se moze naruciti u nekim web shopovima ispod 170$,dakle kad bude globalno dostupan bit ce i jeftiniji...
Ono sto jos vise sokira osim mocnog procesora(antutu preko 54000),straznja 13MP kamera(Samsung senzor f/2.2),brzi AF(0.1 sek),prednja OmniVision 5MP,IR blaster,Quick charge 2.0,ekran isti kao na Mi4i(izvrstan kontrast i vidljivost na otvorenom) i Prime izvedba sa 32GB memorije plus micro SD i 200mhz jaci procesor u odnosu na standardnu verziju.dakle isti procesor kao u MX5,Le One i M9+ i sve za nevjerojatnih cca 170$...
Gotovo high end specifikacije dobijete za kikiriki :p
-
Sve to lijepo zvuči na papiru, ali ja bih ipak pričekao neke recenzije. Već sam negdje napisao pošto je ovo vrlo niska cijena za X10 imam osjećaj da se negdje moralo uštedjeti, dali je to plastika, dali je to baterija, kamera ili nešto četvrto tek se treba otkriti. :confused:
Ja ću ga prvi kupiti ženi ako kvaliteta bude približna Meizu MX5, u što malo sumnjam.
Usput na Chigonu iz EU skladišta 203 dolara sa DHL dostavom.
-
Nije Xiaomi neozbiljan i sumnjam da ce fušat.usporedba sa MX5 nije realna iako ce performansama itekako bit usporedivi.cak mislim da bi Note moga bit i brzi s obzirom na Flyme.
Generalno MX5 je klasu iznad kvalitetom izrade jer ipak ima metalno kuciste...
-
Jos da su u Prime izvedbu stavili 3GB RAM-a...
-
To bi bilo savrseno,ali bi i naudilo prodaji Mi Note i Mi4/Mi4i modela...
-
Na gearbestu je u preorderu 168$,a Prime 183$.to su najnize cijene koje sam pronasao.vec ga ima i u EU(Honorbuy),ali je ipak preskup(239$ s dostavom)...
Jos samo da gearbest odluci stavit i HR u popis zemalja u koje dostavlja iz EU skladista...
Edit:
Evo i speed test usporedba sa MX5 :o
https://m.youtube.com/watch?v=rtS9iSDqudw
-
evo kod mene je par dana Prime verzija(32GB)...
stigao sa multilanguage ROM-om prepun bloatwarea.odmah sam instalirao TWRP i MIUI 7 internacionalni(unofficial).sad više nema kineskog smeća i radi jako dobro.
kao plus bi naveo dobar ekran(Tianma),MIUI koji stvarno fino radi.kad sam instalirao Apex launcher nije dobro radio i rušile su se postavke pa sam vratio na stock.iako po forumima kritiziraju bateriju,meni je sasvim dobra jer sam imao skoro 3,30h sot i ostalo jos 46% baterije(2 SIM kartice,sinkronizacija viber,gmail,facebook,messenger,google+,bez 3g i bez igranja,ekran na 60% osvjetljenja)....:klap:
kamera stvarno brzo okida,ali tek sam par slika opalio jer mi to baš i nije više prioritet.
dobra izrada,dosta se brzo puni iako nema Quick Charge kao što se najavljivalo.moram još isprobat IR blaster...:coffee:
ono što mi se ne sviđa je vanjski zvučnik koji je glasan,ali nekako piskutav.MIUI dosta guta RAM,dakle bez da bilo šta pokrenem imam nekih 1GB dostupno,tako da jedva čekam neki custom rom...:notooth:
-
Je li netko radio hard reset na ovom mobitelu? Kako god ga napravim (kroz recovery i u postavkama), uvijek mi odnekud povuče sve aplikacije koje sam prije imao. Interna memorija je skroz prazna, SD kartice nemam, pristup internetu je zabranjen i nikakve accounte nisam namjestio. Nakon reboota se normalno pokrene wizard gdje sve preskočim i dođe home screen sa svim starim aplikacijama. Uopće ne kužim, lud sam već... :D
-
Pretpostavljam da imas stock recovery.skini TWRP 2.8.7.0 i flashaj preko updatera i onda napravi factory reset...
Drugi rom mozes flashat iz root direktorija,sa USB-a ili micro SD-a...
-
Probao sam već TWRP i ista stvar. Nema veze, stavio sam najnoviji weekly, maknuo nepotrebne aplikacije i neka stoji, nisam uočio nikakve bugove.
-
evo i AOSP za RN2...
na prošlim verzijama vibra nije radila,sad radi.isprobah onu prvu verziju i nije mi radio 3g na Tele2.valjda su to sad sredili...vjerojatno ću isprobat :jump:
ROM download
-
Ajde da podijelim malo problema s onima koji imaju ovaj mob.
Volim MIUI,ali uvijek me vuce stock android pa isprobah nekoliko AOSP romova...
Znam da jos nema kernel sourcea pa je i logično da na ovim romovima dosta toga ne radi.vibra,3g na Tele2,google tipkovnica,HDR na kameri ili kamere uopce ne rade....uglavnom nije to bas za svakodnevno koristenje.
Na MIUI me zeza TWRP jer svaki puta kad instaliram novi rom TWRP nestane,flasham ga ponovo,ali onda kad pokusam iz backupa vratit stari rom,uvijek fail :mad:
Cak i obicna tjedna MIUI nadogradnja preko stock recovery-a ne ide,nego preko TWRP-a.ovdje se radi o zadnjem 5.10.16 dev.
Koliko citam neki moraju preko fastboota ili uopće ne ide...
Inace zadnji dev rom radi prilicno dobro i stabilno.
-
ima ga na giztop 149,99 usd free shipping preko europe,baš se razmišljam samo dolar u prodaji skocio na 7.3 ili 7.4 kako u kojoj banci pa dodje oko 1050kn
-
Navodno je cijena jos pala,tako spominju na gizmochina...
-
pala je u Kini u yuanima,ali ovo je shipping preko Francuske računaj i neka davanja tako da cijena od 1080kn stvarno je niska,najniža kod nas je 1799kn u bijeloj boji
-
Da,niza cak nego na Top One...
-
Posjedujem ga par dana, odmah sam instalirao tjedni, xiaomi.eu_multi_hermes_5.11.12_v7-5.0,
Radi čist ok, (moram naglasiti da ja nisam ljubitelj kinez mobova,ali ovo moram naglasiti)zadovoljan sam uloženim dobivenim s ovim mobom i mislim da bi se mnogi brendirani i skuplji mobovi mogli postidjeti pored ovoga. Jako me je ugodno iznenadio