Budi nostalgiju iako baš nisam naklonjen samo za BenQ, pošto je to posebna firma.
Inače, ne znam zašto Nijemci nisu već prije "oživjeli" Siemens mobile... pogotovo kada danas više nema velikih razlika među mobitelima.
Printable View
Budi nostalgiju iako baš nisam naklonjen samo za BenQ, pošto je to posebna firma.
Inače, ne znam zašto Nijemci nisu već prije "oživjeli" Siemens mobile... pogotovo kada danas više nema velikih razlika među mobitelima.
Onaj stari Siemens je bio poseban telefon, i dan danas modele koje sam posjedovao gledam s nostalgijom i nadam se da ću jednog dana imati novca da ponovno kupim većinu modela koji su proizvedeni.
Sve ovo danas što se proizvodi nema tu crtu jer svi liče ko jaje jajetu.
Misliš ovakav Siemens? Imam ih jos, jedan je jos danas u funkciji kod punice. Svi su ispravni i rade, tj.nikad i nisu bili u kvaru.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...4c884e823a.jpg
Lijevo C60, desno S25, prvi mob s ekranom u boji i snimanjem razgovora 30s.
Kad se sjetim ovog C60 ..to je bilo vrijeme..iako je bio na servisu zbog kvara,bio je lijep telefon :)
Imao je Siemens telefona, u ono vrijeme čak ispred Nokije. Sjetite se SL45i, prvi mob s memorijskom karticom i MP3 playerom. Pa odlične C35, M35, S35... ME45.
Uglavnom, ne vidim zašto sada ne bi pokrenuli proizvodnju ponovo. Baš zato što mobiteli jako sliče, ne bi bilo tolikog jaza ili zaostajanja za konkurencijom (naravno da se bave Androidima jer sve drugo je još upitno).
imao sam i ja nekoliko siemensa :) a koliko me pamćenje služi imao sam s10, s35, sl45, m35.... i to je to. ove kasnije nisam imao odnosno novije.
najdraži mi je bio sl45
http://www.gsmarena.com/siemens_sl45-198.php
ali se je počeo sam od sebe gasiti (poznati problem kod siemensa u to vrijeme)
odnio ga u ovlašteni servis u heinzlevoj.... da bi tražili 2000kn za popravak jer je matična u kvaru....
kasnije ga odnesem u neki privatni servis, popravk 200kn.
pa npr.. kad je s35 tek izašao u prodaju, moj susjed je kupio s35 prek oglasnika za 800 maraka.... u to vrijeme hrpa love
Postovi prebačenu u novu temu, Siemens sjećanja.
Nastavite sa nostalgijom :D
Cekajte dok Sljaka vidi temu :D
Osobno sam imao dosta Siemens telefona i sa svima sam bio zadovoljan, ali kao i sve u zivotu, vrijeme cini svoje. Siemens se okrenuo nekim drugim stvarima te mu je danas vracanje u ovaj segment industrije definitivno nije potreban.
Nemoj biti siguran da bi Švabo prije kupio "Zamzung" nego "Zimens" :)
Nešto drugo je u igri, ne znam što.
A ovo je ispala zasebna tema iako sam imao možda pet Siemensa u zlatno doba... Ovo sve drugo znam preko frendova, a bome i jednoga novinara Mobil medije, koji me je mjesecima nagovarao da kupim ME45 da neću požaliti. Ali, nisam nikada uzeo taj mob.
Ne znam. Nisam valjda :) U igri mi je tada bila nova Nokia 6310 ili ME45. Naravno, Nokia pobijedila.
Sada me puca neka nostalgija pa sve na Njuški gledam kada će netko staviti u prodaju očuvan ME45, ali i ostale, ali nema ga. Bar ne za sitnu lovu.
Toliko sam navikao bio na Nokiju da me odbijalo npr. kod Siemensa postupno pojačavanje melodije kod poziva (ne znam ni danas zašto su to stavljali kad je Nokiji išlo i bez tih akrobacija). Onda, ono za svaku stvar izleti skočni prozor Jeste li sigurni? Da Ne...
Također, Siemensi su se gotovo odmah gasili nakon dojave da je baterija slaba dok je Nokia mogla još "dva dana". To su sve sitnice koje su meni dosta značile i nisam nikada mogao prijeći na Siemens kao glavni brend.
Prvi mob mi je bio neka Nokia velika ko sportska torba i signal je imala samo po uzem dijelu ZG-a. Drugi je bio Siemens C25, a treci S25 i na crnjaka sam dao 750DM-a za njega. Poslije sam imao jos 5 Siemensa. Svi su bili za posao i imali su tisuce sati razgovora i nikad ni jedan nije krepao. Kucni telefoni su mi bežićni Siemens Gigaset i isto rade godinama bez greske, mali su sa puno funkcija.
Ja sam imao ove
Siemens
CXT65
C60
M55 (kako je taj lijep bio)
S55
S45
C45
M35
C35
C25
ma mozda sam jos koji imao ni ne sjecam se.Znam samo da je tetkov brat iz Njemacke bia donia punu vrecicu tih mobitela i to dosta Siemensa,pa sam ih vecinu uspia isprobati i koristiti :)
:D Vidio :D Trenutno sam na nekih 50, 51... modela u kolekciji. Za sada Kruno ima više, ali jednog dana ... ;)
Taj skočni prozor Da/Ne je spriječio mnoge nehotične gluposti. Meni ide na živce Android kod kojeg nema potvrde za ništa, pa sad ti razbijaj glavu.
Postupno pojačavanje zvona je samo jedna od opcija, moglo se odabrati 5 razina glasnoće ili postupno pojačavanje. Da si prije rekao da ti to smeta odali bi ti tajnu :D ;).
Zbog tog gašenja mobitela kad je baterija prazna, a ne iscrpljivanja iste do krajnih granica kao kod Nokie, dandanas koristim S65 sa orginalnom baterijom koja izdrži dva do tri dana.
Inače, kao i sve drugo na Siemensu i taj prag gašenja baterije se mogao promijeniti uz pomoć određenih programa.
Bourneova nadmoć , Siemens ME45
http://youtu.be/3_eYMfggkq0
Sve je to ok, simpa mobiteli bez daljneg, jako popularni u pocetku mobitela kod nas , imao ja m35 mrcinu odlican mob, al kad se sjetim da su akademici stavili da zvuk za praznu bateriju zvoni i kad je mobitel na silent/vibri .. koji fail.
Jedna ozbiljna marka si to nemoze dopustiti.
Mislim da je siemens cak imao prvi mobitel s ekranom u boji..eeej..ekran u boji!to je bilo svjetsko cudo tada, kak moze ekran mobitela biti u boji
danas se preseravamo dal nam mobitel ima rezoluciju HD ili ful extra mega HD
Je, s25. 4 boje :D al u to vrijeme, super
Tak je S25 je imao prvi ekran u boji i mogao je snimiti 30s razgovora. Par postova prije je njegova slika, i danas mi sluzi kao rezervni mob jer taj se ne kvari i baterija jos drzi 2 dana. Nekad je drzala 4.
Da to je bio poseban telefon u svoje vrijeme.
A ekipa, što im je bio fail? Zašto su se prvo udružili s BenQ-om, a onda konačno prestali proizvoditi mobilne telefone?
Ipak su to Nijemci, nema zezanja kod njih i mora da je bilo nešto gadno... Pa imali su, od smartphona tek SX1 i onaj sljedeći koji je parcijalno pušten jer je firma već bila do grla u problemima (mislim da je imao tri slova i brojku-dvoznamenkastu :)).
Od mog frenda stari je radio u Siemensu u Berlinu, tvornici mobitela. Zbog skupih troskova proizvodnje svi su dobili cipelu i otpremninu.
A stvarni razlog i zašto nisu preselili proizvodnju istočno ne znam.
Lose procijene trzista i korisnika pa samim time i ulozena (velika) sredstva za proizvodnju su dovela ustvari do kraha. Sjetite se samo onih famoznih Kolibri mobova os Siemensa.
Slican slucaj je bio kod Ericssona i Sonya .Nokia je se striktno odredila kojim kupcima ce ici koji modeli i zato su uspjeli,nazalost i sami su sad tome nasjeli .
Imam ovecu kolekciju mobova sto ispravno sto neispravno cca 500 kom. Siemens mi je naj model bio Sl45 ujedno moj prvi mp3 player sa famoznom mmc karticom od cak 64 mb. :licklips: S35 je bio zvijerka pa S45i itd.
Od Siemensa imam S4,S10,C10D,S25,S35,M35,S45,S45i,Sl42,Sl45,Me45, i da dalje ne gnjavim jos mi je za nabaviti ispravan X1
Čovječe, 500 mobitela! A ja, čim mi se nakupi više od 4 mobitela, odmah rade Njuškalo i ostali prodajni kanali :)
Svaka čast!
U biti dosta teško je povući paralelu između Siemensa i recimo Nokije koju je zadesila slična sudbina, ali ju je kapital ostavio ipak na respiratorima.
Siemens je kod nas bila marka koja se prodavala odmah iza Nokije. Imam hrpu časopisa, Moby, Mobil, pa bacim pogled tamo na npr. 2003. godinu.
Siemensi su se prodavali na vagone i bili su jako dobro prihvaćeni, posebice od mlađe publike.
Npr. kada je izišao S55, jedan od simpatičnijih i moćnih mobitela, Nokia je još imala 6610/7210 koji nisu MMS slali kako treba, da ne govorim da je S55 imao i BT i IrDA... Čudno da su baš tako brzo propali. Mislim da je u godinu dana otišao čitav brend.
Da, ali Nokia je prva napravila slanje onih slicica pomocu obicnog Sms-a dok su drugi vrludali. Npr Siemens jegurao nekaj slicno samo sto su bile unaprijed definirane sličice i morale su biti unaprijed u mob instalirane. E baš za tu mogućnost su bili kako stariji još više mladi 'ludi'.