Tema se nalazi ovdje: HTC Evo 3D - S-OFF, root, recovery, unroot...
A u ovu temu postavljajte pitanja vezana za tutorial ili eventualne probleme
Tema se nalazi ovdje: HTC Evo 3D - S-OFF, root, recovery, unroot...
A u ovu temu postavljajte pitanja vezana za tutorial ili eventualne probleme
di se nalazi "ovaj" fastboot?? u Postavke -Napajanje- pa???
Brzo podizanje sustava
Možda dodati u tutorial da se downgrejda na HBOOT version: 1.49.0007. (čisto info radi) zbog lakšeg odabira opcija prilikom generiranja key, i da li je tu formu na revolutionary web stranici potrebno unijeti sve podatke? uključujući i Serial number moba.
ZAPRAVO :) kad se pokrene revolutionary.exe, on daje sav taj info pa se onda lako može generirati key.
na koji način spojiti? da li charge only ili disk drive?
EDIT:
error je bio zbog comodo firewalla, iako sam kliknuo na ALLOW, bio je prespor klik. kad sam opet pokrenuo revolutionary onda je sve bilo ok, revo. prepoznao mob i nastavio svoj posao
Code:pokrenem revolutionary i baca mi error :
Waiting for device:
_rawadb_handle_msg: unknown command 69766564
S tim da kad pokrenem instalaciju HTC Driver 3.0.0.007.exe ništa se ne dešava, pojavi se pješčani sat, kao da se nešto dešava ali ništa se ne pokrene.
Na charge only spojiti, moja greška nisam napisao u tutorialu.
Potrebno je sve podatke unijeti na strinici da se dobije dobar key.
Sad ću dodati te stvari u tutorial.
edit- a što se tiče drivera, ne znam. Ja sam ih normalno instalirao s tog linka. Do tebe je, odnosno Windowsa vjerojatno.
Vidi jel će Revolutionaty prpeoznat mob bez njih.
što se drivera tiče, ja bih isto rekao da je do win, imam win 7 64-bit (ljujdi bi mogli imati problema zbog toga), ali kad je krenuo u fastboot onda je povukao dva puta sa windows update drivere (to se radilo znači o tim fastboot driverima, ali tek kad je revolutionary krenuo sa svojim poslom) a i prethodno sam imao instaliran htc sync tako da nisam imao problema s tim.
odobrio sam custom recovery, samo kako znati da je gotov? jer revolutionary mi se zatvorio, i sad imam spojen mob sa ovom bijelom pozadinom i ispisanim podacima i selektiran fastboot usb te ispod
bootloader
reboot
reboot bootloader
power down
da, sad kad sam ušao opet u HBOOT(volume down+power) tamo je pisalo recovery. nakon toga je sve poznato i jasno. superuser je flashan (opcija Install Zip from SD card - select file from sd card)
jedno veliko hvala.
p.s. još bih samo pitao da li je bolje ostaviti kvačicu na fastboot ili maknuti?
@yager prvi put radim root i sve mi je jasno osim 5.koraka,ne kuzim to s beta keyem,koja stranica,di? :D
Hvala unaprijed!
Pozdrav!
U planu mi je kupiti EVO 3D, pa se unaprijed spremam citajuci sve moguce o njemu (prvi Android, sad imam Win. Mobile 5.6 ;) )
1. Citam XDA i tamo je glavni (sticky) thread onaj koji ukljucuje HTC Unlock, tj. gubi se garancija. Zasto, ako je ovo tako jednotavno?
2. Sad se pojavio i thread LINK u kojem je otkljucavanje bez HTC Unlocka, ali se nekoliko puta mora uci u command prompt, pa se koristi HEX editor, pa jos 30-tak koraka! Opet pitanje, zasto ako je ovaj opis tako jednostavan?
Malo logike.
HTC unlock ocigledno trajno mijenja neke postavke u mobitelu, i to na nacin da to u servisu jasno mogu detektirati.
Ovo drugo je ocigledno zaobilazni nacin koji je reverzibilan, ali je zato visestruko kompliciraniji.
NAPOMENA: nisam upoznat sa detaljima i ne znam tocno sto je HTC Unlock, ovo sto sam napisao slijedi iskljucivo iz logicnog razmisljanja.
Ma da, ali ja sam usporedjivao s tutorialom koji je povezan s ovom temom!
http://cafe.mobil.hr/threads/73984-H...BOOT-1.49.0018
Tu se i ne koristi HTC Unlock i 50 puta je jednostavnije od linka pod 2.
A moje pitanje je zasto su uopce radili ta dva tutoriala? S prvim se gubi garancija, a drugi je kompliciran ko kvantna fizika.
Da li ovaj tutorial od @yagera ima nekakvih nedostataka? Ili je veca vjerojatnost da se nesto usere? Mislim, mora imati nekakvi negativnih strana... ili?
nista nije komplicirano,s amo trebas steci naviku (pogotovo ako ti je ovo prvi android). Ovo je macji kasalj, kako sve moze bit (evo ja vec 3 sata instaliravam ubuntu na evoa, ne ide mi :mad:)
@CyberDemonVZ- za svaki mob ima desetke tutoriala o rootanju i ostalom.
Preko HTCDev se ne gubi potpuna garancija, gubi se na software probleme, i na matičnu mislim. Ostalo ostaje. Treba uvjete pročitat.
Za ovaj moj tutorial sve bi se trebalo vratiti u početno stanje flashanjem(instaliranjem) originalnog RUUa. Osobno nisam probao, već sam prenio s drugog tutoriala tako da za taj dio ne znam.
Inače, ako misliš uzeti u Tele2 po onoj cijeni, više se ne može. Sad ide samo na pretplatu.
Sve to kuzim, i procitao sam, zato mi i nije jasno zasto bi netko uopce i pogledao one druge tutoriale, ili su kompliciraniji ili ukljucuju HTC unlock. Al nema veze, upotrijebit cu tvoj, vec sam na nekoliko foruma vidio link do njega, i svima radi :) A iskustva imam iz Windows mobile-a ;)
A shit... upravo to...
Onda mi ostaju samo oglasnici....
pozdrav forumasi!
posto sam pocetnik na androidu, imam par pocetnickih pitanja...nadam se za razumjevanje.:smile:
dakle imam htc evo3d, i zelio bih ga root-ati po ovom tutorijalu: http://cafe.mobil.hr/threads/73984-H...BOOT-1.49.0018
skinuo sam softwer za root, sve sta pise da treba..., e sad glavno pitanje?
1. treba li mi jos nesto od softwera (npr. ja sam skinuo i SDK i sdk-tools, i instalirao ih..), a da se podrazumjeva kod rootanja, a da nije navedeno u tutorijalu?
2. probao sam se malo igrati sa revolutionary programom, i izbacio mi je otprilike ovakvu poruku:" ...your device with HBOOT 1.49.0018 is not suported at this time"...
je li to zato jer nisam ubacio softwer 0007.?
manje vise ostalo razumijem, osim opet onog "osnovnog".
npr.,
-smijem li nakon toga skidati (posjecivati) htc-ove starnice, radi garancije?
-hocu li izgubiti ove htc-ove prekrasne wallpaperse, animacije itd....
-hoce li mi se svi podatci na mob. izbrisati, zakljucno sa sd karticom, je backup preventiva, ili je nuzno potreban?
-na sta posebno moram obratiti paznju prilikom root-a moba?
-postoji li jos neka predradnja, gdje se moze vidjeti, radi li sve ok?
jos nesto,
kad ubacim img file, na sd karticu, i instaliram .0007 softwer, da li ce mi tada recovery traziti beta key?
npr. sada mi adb iscita SN moba, ali ne trazi beta key, pretpostavljam, jer se radi o v. softwera 0018 koja je zakljucana...
jesam li u pravu, ili....:comp:
hvala na odgovorima....:smile:
A jel piše da treba? Da treba bilo bi navedeno.
Logično da je.= Citat =:
2. probao sam se malo igrati sa revolutionary programom, i izbacio mi je otprilike ovakvu poruku:" ...your device with HBOOT 1.49.0018 is not suported at this time"...
je li to zato jer nisam ubacio softwer 0007.?
Kako se to skidaju htc-ove stranice?= Citat =:
-smijem li nakon toga skidati (posjecivati) htc-ove starnice, radi garancije?
Ne razumijem pitanje.
Ali da, smiješ posjećivati HTCove stranice
Sve dok si na Sense romu imat ćeš to= Citat =:
-hocu li izgubiti ove htc-ove prekrasne wallpaperse, animacije itd....
Sve s interne memorije se briše. Kartica se ne dira, podaci na njoj ostaju= Citat =:
-hoce li mi se svi podatci na mob. izbrisati, zakljucno sa sd karticom, je backup preventiva, ili je nuzno potreban?
Na tutorial i na mobitel= Citat =:
-na sta posebno moram obratiti paznju prilikom root-a moba?
Upališ mobitel i vidiš jel radi prije rootanja, ako radi onda možeš rootat.= Citat =:
-postoji li jos neka predradnja, gdje se moze vidjeti, radi li sve ok?
Beta key se upisuje u Revolutionary program. Nikakav ADB= Citat =:
kad ubacim img file, na sd karticu, i instaliram .0007 softwer, da li ce mi tada recovery traziti beta key?
npr. sada mi adb iscita SN moba, ali ne trazi beta key, pretpostavljam, jer se radi o v. softwera 0018 koja je zakljucana...
Te za kraj, mislim da je bolje da se držiš tvorničkog moba, kako je došao, jer u protivnom bi mogao imati ciglu pošto ne barataš osnovnom tematikom vezanom za rootanje još.
upssss, greska....mislio sam na npr. download "scenes from HTC hub" itd....ili neke animacije.
ok, zahvaljujem na upozorenju glede root-a...,:respect: ali vidim da neke programe ne mogu instalirati bez root-a moba, meni vrlo interesantne, plus baterija koja je "losija" strana moba.:smile:
zahvaljujem @yager na tutorialu i linkovima za softwer!!!:respect::respect::respect:
evo je sve proslo ok, i sada cu moci instalirati neke bolje programe.....malo sam se tresao...:big smile3::rasta:
za backup koristim my phone explorer, imate li preporuku za koji drugi program, mada sam i sa ovim zadovoljan...?:smile::biglaugh:
Postoji odvojena tema za raspravu o aplikacijama, molim ne ici u off-topic.
Takodjer, postoji gumb Uredi post, ubuduce koristi njega umjesto postanja vise postova zaredom.
Upravo sam danas dobio EVO 3D!
Sad cu se malo igrati s njim i za dan-dva ga idem rootati.
I jedno pitanje, posto vidim da je TouchRecovery popularan.
Kad njega instaliram, da li trebam nesto napraviti sa starim CWM Recoveryem?
Jos mi je mob na punjenju, ugasen.
Jedno pitanje na koje jos nisam vidio odgovor:
Kolika je vjerojatnost da cu imati HBOOT 1.49.0007? 100%?
Kupljen kod nas u slobodnoj prodaji.
Sto ako nece biti? XDA i HTC Unlocker?